لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۴۸

«عراق، منتظر گزارش آمریکا از حمله به ایرانیان است»


نيروهای نظامی آمريکا به يک دفتر ارتباطی دولت ايران در اربيل واقع در شمال عراق حمله کردند و شش تن از کارکنان آن را دستگير کردند.
نيروهای نظامی آمريکا به يک دفتر ارتباطی دولت ايران در اربيل واقع در شمال عراق حمله کردند و شش تن از کارکنان آن را دستگير کردند.
علی الدباغ، سخنگوی دولت عراق در مصاحبه با راديوفردا، تاکيد کرد که دفتر دولت ايران در اربیل که مورد حمله نيروهای آمريکايی قرار گرفته، «يک دفتر ديپلماتيک» نبوده و گفت که دولت عراق، کماکان منتظر گزارش نيروهای آمريکايی از اين واقعه است.

به گفته سخنگوی دولت عراق، مقامات اين کشور هنوز از سوی نيروهای آمريکايی، هيچ اطلاعاتی درباره حمله روز پنج شنبه نيروهای آمريکايی به دفتر دولت ايران در اربيل، دريافت نکرده اند.

آقای الدباغ در اين مصاحبه گفت: «دفتر ايران در اربيل يک دفتر ديپلماتيک نيست و پس از حمله روز پنج شنبه ما منتظر آن هستيم که دولت امريکا طی يک گزارش رسمی جزييات و ملاحظات لازم را به ما اطلاع دهد تا ما به عنوان دولت عراق موضع خود را تعيين کنيم. لازم است که مسوولان امريکايی ما را از جزييات دقيق و همچنين مشخصات تمامی پرسنل اين دفترآگاه سازند. ما هنوز منتظر گزارش امريکا هستيم.»

روز بيست و يکم دی ماه، نيروهای نظامی آمريکا به يک دفتر ارتباطی دولت ايران در اربيل واقع در شمال عراق حمله کردند و شش تن از کارکنان آن را دستگير کردند. يکی از دستگير شدگان در فاصله کوتاهی بعد از بازداشت آزاد شد و اکنون، پنج تن ديگر کماکان در بازداشت نيروهای آمريکايی در عراق به سر می برند.

ساعاتی بعد از اين حمله، مقام های ايرانی از همتايان عراقی خود خواستند در اين مورد واکنش نشان دهند تا کارکنان اين دفتر هر چه زودتر آزاد شوند.

ايران، دفتری که به آن حمله شده بود را «کنسولگری ايران در اربيل» می نامد اما نظاميان آمريکايی و مقام های عراقی اعلام کردند که اين دفتر، «کنسولگری تحت قوانين مصونيت ديپلماتيک» نبوده است.

اتهامی تازه

مقام های نظامی آمريکايی روز يکشنبه اعلام کردند: «افراد دستگير شده از با سپاه قدس ارتباط داشته اند. سپاه قدس، شاخه ای از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که به مسلح کردن و آموزش گروه های تند رو می پردازد تا دولت عراق را بی ثبات و به نيروهای ائتلاف حمله کنند.»

ارتش ايالات متحده هم چنين اعلام کرده است که به عمليات خود برای نابود کردن راههای رسيدن ادوات نظامی به شورشيان عراق از خارج از مرزهای اين کشور، ادامه خواهد داد.

مقام ها رسمی در ارتش آمريکا می گويند بسياری از بمب های کنار جاده ای که انفجارشان به کشته شدن نظاميان و غير نظاميان می انجامد، ساخت ايران است.

ايران هواره اتهام «دخالت در عراق با هدف بی ثبات ساختن اين کشور» را رد کرده است و مقام های ايرانی می گويند که از تثبيت امنيت در عراق، پشتيبانی می کنند.

واکنش ايران

محمد علی حسينی، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران در واکنش به اتهامات تازه ايالات متحده عليه ايران، هرگونه ارتباط اين افراد با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تکذيب کرد و بار ديگر خواستار آزادی بازداشت شدگان شد.

وی همچنين گفت که در روز نخست، پنج تن از کارکنان اين دفتر به همراه يک آشپز محلی، دستگير شده بودند که ساعتی بعد از بازداشت، آشپز آزاد شده است. آقای حسينی بازداشت شدگان ايرانی را «ديپلمات» ناميد و بر ادعای ايران مبنی بر اينکه دفتر ايران در اربيل، «کنسولگری» بوده، پای فشرد.

به رغم اظهار نظرهای مقامات عراقی و آمریکایی درباره هویت ساختمانی که ایرانیان در آن بازداشت شدند، سخنگوی وزارت خارجه ايران با طرح اين ادعا که اين دفتر، «مصونيت ديپلماتيک» داشته است، گفت که ايران از طريق سازمان ملل متحد، عليه آمريکا، «اقدام حقوقی» خواهد کرد.

«عراق قربانی»

محمود عثمان نماينده مجلس ملی عراق و از کردهای کردستان اين کشور در مصاحبه با راديوفردا گفت: «چهار سال است که مردم عراق قربانی تنش ها ميان همسايگانشان با امريکا هستند.»

وی حمله نيروهای امريکايی به دفتر روابط ايران در اربيل را به عنوان «نمونه ای از تنشهای ميان ايران و امريکا» معرقی کرد و گفت: « اين يکی از نمونه های تنش ميان ايران و آمريکا است و مردم کردستان قربانی آن هستند. البته کردستان عراق نسبت به ديگر مناطق کمتر دچار آشوب است. اما به نظر من از اين به بعد شاهد اتفاق های بيشتری از اين دست خواهيم بود، زيرا جرج بوش خود دستور اين حمله را داده بود، پس بايد منتظر رنج بيشتر مردم عراق باشيم.»

دولت منطقه ای کردستان با تقبيح اين اتفاق آن را نقض قدرت منطقه ای خود دانسته است.
XS
SM
MD
LG