لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۵۰

واکنش های ضد و نقیض به تحریم فوتبال ایران


پاره ای از نمايندگان مجلس شورای اسلامی و اهالی فوتبال ايران، محروميت از سوی فيفا را از ديدگاهی سياسی نگريسته و آن را ناگهانی و يا قابل حل از راه ديپلماتيک انگاشته اند.
پاره ای از نمايندگان مجلس شورای اسلامی و اهالی فوتبال ايران، محروميت از سوی فيفا را از ديدگاهی سياسی نگريسته و آن را ناگهانی و يا قابل حل از راه ديپلماتيک انگاشته اند.

محروميت بين المللی فوتبال ايران با واکنش های ضد و نقيضی از سوی دست اندرکاران ورزش ايران و کارشناسان صاحب نظر رو به رو شده است.

علی کفاشيان، دبير کميته المپيک ايران در گفت و گو با خبرگزاری فارس می گويد : « برای عوامل تعليق فوتبال ايران متاسفم .جای تاسف دارد که شماری به دليل مسائل شخصی موجب تعليق فوتبال ايران شدند.»

او همچنين به خبرگزاری ايپنا (خبرگزاری ورزش ايران) گفته است :« فيفا حق مداخله در مسايل داخلی ايران را ندارد. تمامی برنامه ها و مقررات فوتبال ايران، براساس اساسنامه ای که زير نظر فيفا و کنفدراسيون فوتبال آسيا تصويب شده است، در ايران به اجرا درمی آيد.»


به گفته وی،« اگر به تعليق درآمدن فوتبال ايران از سوی فيفا، مربوط به مسائل سياسی باشد، اين حرکت را نپذيرفته و در واقع می توان به اين نکته اشاره کرد که فيفا حق دخالتی در مسائل داخلی کشور ايران ندارد.»

رد تعليق زمان می برد

خبرگزاری فارس گفت و گويی با آندرياس هرن داشته است که در آن سخنگوی فيفا می گويد: «در صورتی که طرح پيشنهادی ما نيز مورد پذيرش واقع شود، رد تعليق فوتبال ايران زمان می برد. به عنوان يکی از سخنگويان فدراسيون جهانی از وضعيت پيش آمده متاسفم، چراکه فيفا اعتقاد دارد اين گونه تعليقها به اعتبار و سطح توانايی های فوتبال با استعدادی چون ايران لطمه می زند و باعث کاهش فعاليت ها و انگيزه ها می شود. »

لغو سفر علی آبادی و هاشمی به مالزی


پاره ای از نمايندگان مجلس شورای اسلامی و اهالی فوتبال ايران، محروميت از سوی فيفا را از ديدگاهی سياسی نگريسته و آن را ناگهانی و يا قابل حل از راه ديپلماتيک انگاشته اند، ولی از مسوولان ورزش و برگزيدگان حاضر درفدراسيون فوتبال، تا لحظه نگارش اين مطلب باز تابی منتشر نشده است.

محمد علی آبادی ریيس سازمان تربيت بدنی و معاون رئيس جمهوری اسلامی، قرار بود شنبه چهارم آذر به همراه کيومرث هاشمی، سرپرست برگزيده فدراسيون فوتبال، برای حضور در مراسم گشايش مسابقه های فسپيک به مالزی برود که به گزارش خبر گزاری مهر اين سفر لغو شد .علت لغو سفرنيز محروميت فوتبال ايران از سوی فيفا عنوان شده است.

امير قلعه نويی، سرمربی تيم ملی فوتبال ايران، در کيش ، محل اردوی تيم ملی اميد که قرار بود به بازيهای آسيايی قطر اعزام شود، در گفت و گو با خبرگزاری مهر محروميت از سوی فيفا را دارای پيامد های منفی برای فوتبال کشورمان دانست .

او گفت:« من اميدوارم فدراسيون فوتبال هر چه زودتر با تدابيری که می انديشد، شرايط خروج فوتبال ايران از بحران کنونی را فراهم کند. در صحبتی که با داريوش مصطفوی ( دبيری که آقای علی آبادی برای فدراسيون فوتبال انتخاب کرده ) داشتم وی معتقد بود محروميت فيفا شامل بازيهای دوستانه نمی شود و تيم ملی می تواند برنامه های خود را برای ديدار در امارات و بازيهای چهارجانبه دوبی انجام دهد.»

داريوش مصطفوی پيش از اين اعلام کرده بود که فيفا مسوولان جديد فدراسيون فوتبال را به رسميت شناخته است و با ارتباطی که او با مقامات فيفا و AFC کنفدراسيون فوتبال آسيا، دارد جای هيچ نگرانی در مورد محروميت نيست .

البته آقای مصطفوی يک بار هم عنوان کرده بود:« از محروميت استقبال می کنيم و هزينه سفر های بين المللی را صرف تيم های پايه خواهيم کرد .»

اطلاعات غلط به مسئولان

دکتر پرويز سيار، کارشناس داوری فوتبال، در نشستی با خبر گزاری ايلنا ، دليل محروميت ايران را از ارائه اطلاعات غلط مشاوران به مسئولان می بيند .

اين پزشک جراح می گويد:« برای رفع تعليق فوتبال کشور بايد قوانين فيفا را به طور کامل اجرا کنيم . تمامی قوانين فيفا جدی و لازم الاجراست . به طور مثال در قوانين داوری فدراسيون بين المللی فوتبال تصميم يک داور براساس حقيقتی که بر او مسلم شده يک تصميم غير قابل برگشت و نهايی است حتی اگر از ديد همه به طور صد در صد اشتباه باشد.»


وی می افزايد:« ما پيش از اين برای عضويت در فيفا اين قوانين را پذيرفته ايم . رئيس پيشين فدراسيون فوتبال برخلاف ميل باطنی و با فشار مسئولان استعفا کرد و گفته می شود در متن ارسالی به فيفا نيز حقيقت را به طور کامل منعکس کرده است، وی اعلام کرده که اکنون به دليل مصالح ملی استعفا داده، اما پنج ماه پيش برکنار شده است.»


XS
SM
MD
LG