لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۳۹

روزنامه‌های سه‌شنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۰


روزنامه‌های سه‌شنبه ایران اخبار منتشر شده از «بازداشت» شماری از شرکت‌کنندگان در راهپیمایی سبز‌ها در سالگرد ۲۲ خرداد را تائید کرده‌اند.

روزنامه‌ها همچنین گزارش‌هایی از خاک‌سپاری هدی صابر به رغم تداوم اظهارات متناقض مقام‌های رسمی درباره علت مرگ این زندانی سیاسی منتشر کرده‌اند.

«سود ۸ هزار میلیارد تومانی دولت با افزایش نرخ دلار»، و «آغاز به کار گشت‌های امنیت اخلاقی در تهران، گیلان و مازندران» از دیگر عناوین روزنامه‌های ۲۴ خردادماه است.

تائید بازداشت شماری از شرکت‌کنندگان در راهپیمایی سبز‌ها در سالگرد ۲۲ خرداد

روزنامه‌های رسالت و ابتکار از «بازداشت» شماری از شرکت‌کنندگان در راهپیمایی روز یک‌شنبه سبز‌ها در تهران خبر داده‌اند و همزمان روزنامه کیهان حضور مردم در راهپیمایی را تکذیب کرده است.

روزنامه رسالت، وابسته به جناح حاکم، راهپیمایی روز یک‌شنبه در تهران را «توطئه معدودی از فتنه‌گران» توصیف کرده و نوشته است که «رسانه‌های ضد انقلاب به مدد جریان فتنه داخل کشور در چند روز اخیر در تبلیغاتی پرحجم، شهروندان تهرانی را برای حضور در راهپیمایی سکوت در برخی از نقاط شهر تهران تحریک کرده بودند»، اما «حضور مقتدرانه نیروهای حافظ نظم و امنیت در تهران سبب شد که معدودی از عناصر اخلالگر نتوانند به اهداف خود دست یابند».

این روزنامه در عین حال بازداشت مردم معترض را تائید کرده و نوشته است که «در سطح شهر تهران، نیروهای انتظامی برخی از افرادی که سعی در برهم زدن نظم عمومی و تحریک عابرین و رهگذران را داشتند، بازداشت کرده‌اند».

روزنامه ابتکار نیز با اشاره به این که «در دو سال گذشته، در زمان‌های منتهی به سالگرد انتخابات ریاست ‌جمهوری دهم رسانه‌های مخالف نظام به ‌صورت هماهنگ، به انتشار مطالب و اخبار درباره حوادث سال‌های گذشته کرده و مردم را دعوت به حضور در خیابان‌ها می‌‌کنند» و در روزهای اخیر نیز «دعوت به راهپیمایی سکوت» شده بود، که تعدادی از شرکت‌کنندگان در این راهپیمایی بازداشت شده‌اند.

این روزنامه همچنین اظهارات احمدرضا رادان، جانشین فرماندهی نیروی انتظامی، را بازتاب داده که گفته است «برخلاف تبلیغات گسترده رسانه‌ای، اتفاق خاص رخ نداد»، چرا که «نیروی انتظامی در این زمینه با کسی تعارف ندارد و باز هم حضور پررنگ خواهد داشت».

به نوشته ابتکار، احمدرضا رادان مردم معترض را «اراذل و اوباش خارج‌نشین» نامیده و گفته است که «پلیس و بسیج و مردم حزب‌الله همیشه در صحنه بوده‌اند، هستند و خواهند بود و مطیع امر ولی امرشان تا قیام قیامت هستند».

روزنامه کیهان که تحت نظر نماینده علی خامنه‌ای فعالیت می‌کند ضمن آن که برگزاری راهپیمایی سکوت از سوی سبز‌ها را به کلی تکذیب کرده حتی حضور نیروهای انتظامی و یگان‌های ویژه را هم انکار کرده است.

این روزنامه همچنین ادعا کرده است که راهپیمایی سبز‌ها در روز یک‌شنبه «سناریوی قدم زدن در پیاده‌روهای بالاشهر تهران در دومین سالگرد انتخابات» بوده است.

روزنامه جام جم وابسته به صدا و سیمای جمهوری اسلامی یک روز پیشتر ادعا کرده بود که در روز سالگرد انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ که معترضان آن را «کودتای انتخاباتی» می‌نامند «مردم و نیروهای بسیج به جهت کنجکاوی در طول خیابان ولی عصر تردد می‌کردند».

خاک‌سپاری هدی صابر در میان تداوم اظهارات متناقض مقام‌های حکومتی

روزنامه مردمسالاری خبر داده است که هدی صابر، زندانی سیاسی، که به دنبال ده روز اعتصاب غذا در زندان اوین درگذشت، روز دوشنبه «در قطعه ۱۰۰ بهشت زهرا به خاک سپرده شد».

این روزنامه از هدی صابر به عنوان یکی از «فعالان ملی‌مذهبی و از همراهان مرحوم مهندس عزت‌الله سحابی» نام برده و نوشته است که این زندانی سیاسی «به دلیل افت فشار خون و حمله قلبی روز جمعه از زندان اوین به بیمارستان مدرس انتقال داده شده بود»، اما «پس از حمله قلبی در بیمارستان مدرس درگذشته است».

به نوشته مردمسالاری، در حالی که رئیس بیمارستان مدرس تهران «نارسایی مزمن قلبی و افت شدید فشار خون» را علت مرگ هدی صابر اعلام کرده، اما به دنبال انتشار اخباری «در مورد این که وی در اعتصاب غذا به سر می‌برده و به علت افت فشار و ضعف عمومی بدن دچار حمله قلبی شده» رئیس بهداری زندان اوین گفته است که طی یک سال گذشته «در یکی از موارد به دستور پزشک معالج از او نوار قلبی نیز گرفته شده بود» و «مورد خاصی مشاهده نشد» و به همین دلیل «علت مرگ وی سکته قلبی وسیع» بوده است.

شماری دیگر از روزنامه‌ها از جمله ابتکار و تهران امروز نیز خبر داده‌اند که غلامحسین محسنی اژه‌ای، دادستان کل و سخنگوی قوه قضائیه، هدی صابر را «مجرم» معرفی کرده و گفته است که «هدی رضازاده صابر از کسانی بود که جرایمی داشت و حکم او قطعی شده بود و در زندان محکومیت خود را تحمل می‌کرد».

به نوشته این روزنامه‌ها، محسنی اژه‌ای همچنین گفته است که «سازوکار قانونی در مورد زندان این است که سازمان زندان‌ها متولی نگهداری زندانیان و موارد بازداشت موقت است و اگر کسی مریضی پیدا کرد حتی بدون اخذ نظر قاضی و دادستان مگر در موارد خاص امنیتی، بلافاصله او را به مرکز پزشکی و بهداری که در خود زندان مستقر است منتقل کنند»، اما در مورد مرگ هدی صابر «افرادی ممکن است در داخل منتقد باشند که آیا همه این مسیر انجام شده است یا خیر؟ آیا به دادستان یا زیر مجموعه دادستان یا خانواده وی خبر داده شده یا خیر؟ آیا پرسیده شده یک پزشک خانوادگی دارید یا نه؟ آیا می‌خواهید در این بیمارستان درمان شود یا به بیمارستان دیگری منتقل شود؟ پاسخ این سوالات را هنوز به من نداده‌اند و اگر مواردی انجام نشده باشد، پیگیری خواهیم کرد».

«سود ۸ هزار میلیارد تومانی دولت با افزایش نرخ دلار»

روزنامه‌های جهان صنعت، تهران امروز و دنیای اقتصاد در عناوین اصلی خود از «سود ۸ هزار میلیارد تومانی دولت با افزایش نرخ دلار» خبر داده و تاکید کرده‌اند که «دولت برای جبران کسری یارانه‌ها، نوسان ارزی ‌ایجاد کرده است».

روزنامه جهان صنعت در گزارشی با تیتر «جبران کسری یارانه‌ها با نوسان ارزی‌» نوشته است که «بانک مرکزی هفتگی یک میلیارد دلار ارز به بازار عرضه می‌کند که اگر ۱۰ درصد گرانی عمدی ارز را در آن محاسبه کنیم، یکصد میلیارد تومان می‌شود، و سود هنگفتی که به جیب بانک مرکزی واریز می‌شود».

این روزنامه با تاکید بر «سود ۸ هزار میلیارد تومانی دولت» از طریق دخالت مستقیم در بازار ارز گران کردن ۱۲ درصدی قیمت ارز‌ها، نوشته علاوه بر «سود هنگفت دولت» از طریق دستکاری نرخ ارز، «برخی افراد، جریانات و سوداگرانی‌هم هستند که به دلیل دسترسی زودهنگام به اطلاعات و تصمیمات دولتی، سودهای میلیاردی بادآورده‌ای در این آشفته‌بازار نصیب‌شان می‌شود».

به نوشته جهان صنعت، درحالی که کار‌شناسان هشدار داده‌اند که «اگر دولت نرخ ارز را کاهش ندهد تجربه دهه ۷۰ تکرار می‌شود و تورم به ۳۵ درصد می‌رسد» نوشته عباسعلی نورا، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، اعلام کرده است که نمایندگان از وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی برای توضیح درباره افزایش نرخ ارز دعوت می‌کنند، چرا که «اگر قیمت ارز کنترل نشود با توجه به اجرای هدفمندی یارانه‌ها پیش‌بینی می‌شود تورم در سال‌ جاری به ۳۵ درصد برسد».

روزنامه تهران امروز نیز «سود هفتگی دولت از گرانی ارز» را «۱۰۰ میلیارد تومان» اعلام کرده است.

همزمان روزنامه دنیای اقتصاد خبر داده است که محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی، «وعده داده تا «قیمت دلار» و «بازار ارز را در سطح قیمتی نرخ رسمی مهار خواهد کرد».

به نوشته این روزنامه، «پس از آن که وعده بمباران ارزی نتوانست بازار ارز را کنترل کند»، بانک مرکزی «در اقدامی غافل‌گیرانه نرخ رسمی دلار را از ۱۰۶۰ تومان به ۱۱۷۲ تومان رساند»، اما «برخلاف تصور این بانک، نرخ بازار آزاد نیز بلافاصله به ۱۲۱۵ تومان رسید».

دنیای اقتصاد با تاکید بر این که روز دوشنبه «بازار ارز رکورد هر دلار ۱۲۵۰ تومان را ثبت کرد» نوشته است که «همزمان با تحولات بازار ارز، دو تحلیل بین ناظران بازار شکل گرفته است که تحلیل اول، افزایش نرخ ارز را هدایت شده از سوی دولت برای تامین کسری بودجه می‌داند، اما تحلیل دوم معتقد به باز شدن فنر نرخ ارز تحت‌ تاثیر رشد بالای نقدینگی است و آن را خارج از اراده دولت می‌داند».

آغاز به کار گشت‌های امنیت اخلاقی در تهران، گیلان و مازندران

روزنامه‌های کیهان و جمهوری اسلامی خبر داده‌اند که از دوشنبه ۲۳ خردادماه و «در مراسمی که در محل پلیس فرماندهی نیروی انتظامی تهران بزرگ برگزار شد گشت‌های طرح امنیت اخلاقی کار خود را در تهران بزرگ آغاز کردند».

به نوشته روزنامه کیهان، در این مراسم جانشین فرمانده نیروی انتظامی گفت که «این طرح از ۲۵خردادماه در تهران بزرگ، گیلان و مازندران به اجرا گذاشته خواهد شد» و «طرح امنیت اخلاقی تا رفع دغدغه مردم در تهران و دیگر استان‌های کشور ادامه خواهد داشت».

این مقام نیروی انتظامی همچنین گفته است که گشت‌های امنیت اخلاقی «در این طرح با افراد بدپوشش، مزاحمان نوامیس و آلودگی صوتی» برخورد خواهند کرد.

روزنامه جمهوری اسلامی نیز علاوه بر انتشار خبر آغاز به کار گشت‌های امنیت اخلاقی، تهدید خانواده‌ها از سوی سخنگوی قوه قضائیه را مورد توجه قرار داده و از قول محسنی اژه‌ای نوشته است که «خانواده‌ها در رعایت حجاب پیش‌قدم شوند تا کار به دادگاه نکشد».
XS
SM
MD
LG