لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۰۶

«دور تازه بازنشستگی اجباری استادان دانشگاه‌ها»


روزنامه‌های سه‌شنبه ایران از واکنش ضمنی علی خامنه‌ای به ارجاع شکایت عربستان و آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل خبر داده‌اند و همزمان برخی از روزنامه‌های وابسته به جناح حاکم خواهان افزایش آمادگی «نهادهای نظامی و امنیتی» برای مقابله با «تهدید خارجی و داخلی» شده‌اند.

«بازنشسته کردن ۲۵ استاد دانشگاه شریف» در دور تازه بازنشستگی اجباری استادان دانشگاه‌ها، و «رد تقلب در انتخابات مجلس آینده از سوی دولت احمدی‌نژاد» آن هم «پنج ماه قبل از برگزاری انتخابات مجلس» از دیگر عناوین روزنامه‌های ۲۶ مهرماه است.

واکنش ضمنی خامنه‌ای به ارسال رسمی شکایت‌ها به شورای امنیت سازمان ملل

در ایران واکنش‌ها به اتهام «توطئه جمهوری اسلامی برای ترور و بمب‌گذاری در آمریکا» همچنان ادامه دارد و از جمله روزنامه کیهان در تیتر یک شماره سه‌شنبه از قول رهبر جمهوری اسلامی نوشته است که «عقب‌نشینی نمی‌کنیم، حتی یک قدم».

این روزنامه وابسته به جناح حاکم همچنین واکنش دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی را مورد توجه قرار داده وبه نقل از سعید جلیلی ادعا کرده است که «آمریکا با دروغ‌سازی درباره نیروی قدس سپاه پاسداران نمی‌تواند از بحران داخلی فرار کند».

روزنامه جام جم وابسته به صدا و سیمای جمهوری اسلامی در تیتر یک شماره بیست و ششم مهرماه از «هشدار ایران به عربستان» خبر داده، اما در متن گزارش نوشته است که علی‌اکبر صالحی وزیر خارجه ایران گفته است که «مسئولان عربستانی می‌دانند سناریوی اخیر در جهت ایجاد شکاف و اختلاف میان کشورهای منطقه است» و «امیدوارم مسئولان عربستانی به این مسئله توجه بیشتری داشته باشند و با احتیاط بیشتری برخورد کنند».

به نوشته این روزنامه، منابع خبری به نقل از برخی دیپلمات‌ها روز دوشنبه اعلام کردند که شکایت‌نامه عربستان سعودی درباره ادعای آمریکا علیه ایران «مبنی بر قصد ترور عادل الجبیر سفیر سعودی» که تحویل دبیر کل سازمان ملل شده بود «رسما به شورای امنیت تسلیم شده است».

جام جم همچنین نوشته است که وزیر امور خارجه دولت احمدی‌نژاد اعلام کرده است که «از آمریکا اطلاعات مربوط به افراد دستگیر شده را خواستیم تا پیشینه آن‌ها را شناسایی و موضوع را بررسی کنیم».

روزنامه شرق در گزارشی با تیتر «پرونده اتهامی آمریکا علیه ایران در شورای امنیت» نوشته است که «ایالات متحده آمریکا در کمتر از یک هفته به خواست خود رسید و به همانی که دنبالش بود دست یافت» و «پرونده ادعایی طرح توطئه ترور سفیر عربستان توسط جمهوری اسلامی ایران به شورای امنیت سازمان‌ ملل‌ متحد ارسال شد».

این روزنامه تاکید کرده است که «بان گی ‌مون، دبیرکل سازمان‌ ملل‌ متحد، روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد مکاتبات و مدارک مربوط به ادعای مقامات رسمی آمریکا، مبنی بر نقش ایران در طرح ترور سفیر عربستان سعودی در واشینگتن را به شورای امنیت سازمان‌ ملل‌ متحد ارجاع داده است».

شرق همچنین نوشته است که وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی با احضار مجدد سفیر سوئیس در تهران به عنوان حافظ منافع آمریکا در تهران «درخواست خود را مبنی بر دریافت اطلاعات پیرامون ادعاهای آمریکا اعلام کرده»، و مدعی شده است که «هر چند تردیدی در بی‌اساس بودن ادعای آمریکا وجود ندارد»، اما «ارائه اطلاعات شخصی متهم و فراهم کردن دسترسی کنسولی به نام‌برده از وظایف دولت آمریکاست و هرگونه تاخیر در آن مغایر منطق حقوق بین‌المللی و تعهدات دولت آمریکاست».

فراخوانی «نهادهای نظامی و امنیتی» برای مقابله «تهدید خارجی و داخلی»

روزنامه‌های جام جم، کیهان، تهران امروز و مردمسالاری طی یادداشت‌هایی به تحلیل پیامد‌های اتهام «توطئه جمهوری اسلامی برای ترور و بمب‌گذاری در آمریکا» و را‌ه‌های پیش روی جمهوری اسلامی برای مقابله با آن پرداخته‌اند.

روزنامه جام جم طی یادداشتی با تیتر «ما و سناریوی دشمن» نوشته است که «در برابر این سناریو و اقدامات احتمالی» باید «انسجام و همبستگی بیش از پیش ملی» بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و «مسئولیت این انسجام بیش از مردم بر عهده مسئولان کشور و رسانه‌هاست. عدم درک شرایط حساس و خطیر داخلی و بین‌المللی و تمرکز بر مسائل شخصی یا جناحی و باندی، سم مهلک و مانع اساسی بر سر راه این انسجام و همبستگی است».

جام جم همچنین بر «آمادگی بیشتر نهادهای نظامی و امنیتی» تاکید کرده و نوشته است که باید «توانمندی‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تهدیدات خارجی» و «آمادگی دستگاه‌های امنیتی برای شناسایی و مقابله با تهدیدات امنیتی داخلی» در دستور کار قرار گیرد.

این روزنامه حتی نوشته است که طرح ادعاهای آمریکا علیه ایران «مبنی بر برنامه‌ریزی برای ترور سفیر عربستان و رژیم اسرائیل در آمریکا توسط ایران» را در کنار «گزارش اخیر گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در مورد نقض حقوق بشر در ایران» و نیز «احتمال انتشار اسناد در گزارش نوامبر آمانو دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای» را «سناریوی جدید غرب و خصوصا آمریکا علیه نظام جمهوری اسلامی» توصیف کرده و نوشته است که «ممکن است نقشه‌های شومی» هم به دنبال داشته باشد.

جام جم در عین حال بر فراهم کردن «شرایط مناسب برای برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی» تاکید کرده، اما درباره «شرایط مساعد» مورد نظرش ادعا کرده است که «اگر دشمن بخواهد سناریوی خود را به اجرا بگذارد، انتخابات اسفند امسال در زمان‌بندی او جایگاه ویژه‌ای دارد، لذا برای ناکام گذاشتن دشمن، باید‌ها و نبایدهایی وجود دارد که لازم است در دستور کار جدی قرار گیرد».

جام جم مدعی شده است که «انتخابات ضمن ایجاد فرصت برای نظام، با طراحی دشمن و غفلت خودی‌ها می‌تواند به تهدید امنیتی منجر شود که تجربه تلخ آن را در انتخابات سال ۸۸ پشت ‌سر گذاشتیم».

روزنامه تهران امروز، وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی، در یادداشتی اتهاماتی را متوجه اعضای خانواده سلطنتی عربستان سعودی کرده و نوشته است که «سناریوی آمریکایی- عربی که اینک اکثر رسانه‌های غربی و حتی داخلی درگیر آن هستند را می‌توان از جهات مختلف مورد بررسی قرارداد. بالطبع در این میان می‌توان افرادی را که سابقه نه چندان درخشان در برهم زدن تعاملات منطقه‌ای ایران و عربستان دارند را برجسته نمود و انگشت اتهام را به سمت آن‌ها نشانه رفت».

این روزنامه از «شاهزاده بندر بن سلطان» به عنوان «شاهزاده توطئه‌گر» نام برده و ادعا کرده است که بندر بن سلطان بازیگری است که در سال‌های اخیر از ایجاد تنش در روابط ایران و عربستان و همچنین حمایت از‌ گروه‌های سلفی در برخورد با ایران و شریک آن یعنی سوریه از هیچ اقدامی فروگذار نکرده است».

تهران امروز نوشته است که «این که عربستان تا کجا به این تلاش برای برهم زدن موازنه منطقه‌ای علیه ایران ادامه می‌دهد، معلوم نیست. اما می‌توان به ضرس قاطع گفت که تا زمانی که امثال بن بندر‌ها در خاندان سعودی مشغول فعالیت هستند، نمی‌توان امیدی به بهبود اوضاع منطقه داشت».

روزنامه کیهان که تحت نظر نماینده علی خامنه‌ای فعالیت می‌کند، در شماره سه‌شنبه طی سرمقاله‌ای با طرح این سوال که «آمریکا در پی چیست؟» نوشته است که «از روز چهارشنبه گذشته، یعنی زمانی که رئیس اف‌بی‌آی و وزیر دادگستری آمریکا ناگهان در صفحات تلویزیون‌های غربی ظاهر شدند و با سرهم کردن داستانی که هنوز هم چیزی از غرابت آن کاسته نشده، ایران را متهم به تلاش برای ترور سفیر عربستان در واشینگتن کردند، دو سوال به طور جدی مطرح شده است: سوال اول این است که آمریکا به دنبال چیست و سوال دوم هم این است که آیا برای رسیدن به آن چه دنبال آن است، راه مناسبی را انتخاب کرده است؟»

این روزنامه با این ادعا که اتهام توطئه جمهوری اسلامی برای ترور و بمب‌گذاری در آمریکا «سناریو» است، ادعا کرده است که دولت آمریکا برای حل «بحران داخلی»، «به خاطر خارج کردن اسرائیل از فشار» و «قدرت گرفتن اسلام‌گرایان در خاورمیانه» اقدام به طرح اتهام اخیر علیه جمهوری اسلامی کرده است.

روزنامه کیهان تاکید کرده است که باید مورد بررسی قرار گیرد که «ارتباط این پرونده‌سازی‌ها با تحولات داخلی ایران چیست و غرب در پی بیرون کشیدن کدام نتیجه خاص از فرایندهای سیاست داخلی در ایران است»، و البته به مقام‌های جمهوری اسلامی دلداری داده که «این بار هم احتمالا اقدام آمریکا تناسبی با ادعا‌هایش نخواهد داشت».

روزنامه مردمسالاری نیز طی یادداشتی با عنوان «توطئه آمریکا و وظیفه ما» نوشته است که پیامد اصلی اتهام اخیر «تلاش برای انزوای جمهوری اسلامی و پیشبرد سیاست ناجوانمردانه ایران‌هراسی در جهان و به ویژه در میان کشورهای منطقه است».

این روزنامه همچنین نوشته است که «راه چاره» و «سلاح بی‌بدیل» برای مقابله با شرایط فعلی تنها «وحدت و انسجام ملی» است، و اضافه کرده است که «وجود روحیه پرسشگری در مردم و ملزم بودن مسئولین در پاسخ‌گویی به آن‌ها، آزادی و فعالیت احزاب و جریانات سیاسی و مطبوعات در چارچوب قانون، فراهم بودن زمینه مشارکت آحاد و طبقات مردم در عرصه‌های مختلف، احترام به رای و نظر اکثریت، حاکمیت قانون، تلاش برای ایجاد فضایی به دور از توهین و اهانت و دروغ و... از جمله عوامل تحقق اتحاد و همبستگی ملی و تداوم آن در هر جامعه‌ای است».

روزنامه مردمسالاری نوشته است که «اینک که نظام جمهوری اسلامی ایران در مظان اتهامی واهی و بی‌پایه و اساس قرار گرفته است و کشور ما نیز در آستانه برگزاری انتخابات مجلس نهم شورای اسلامی ‌قرار دارد، با تدبیر و دوراندیشی و ارجح دانستن منافع ملی بر مصالح حزبی و گروهی می‌توان این ترفند را نیز ناکام گذاشت و تیرهای بدخواهان را بر سنگ زد».

دور تازه بازنشستگی اجباری استادان دانشگاه‌ها؛ بازنشستگی ۲۵ استاد دانشگاه شریف

روزنامه‌های ابتکار، اعتماد و شرق خبر از بازنشستگی همزمان «۲۵ استاد دانشگاه شریف تهران» و اعتراض برخی اعضای مجلس شورای اسلامی به این اقدام وزارت علوم داده‌اند.

به گزارش روزنامه ابتکار، «در حالی که دو روز پیش، اعضای کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس جلسه‌ای با وزیر علوم در مورد صدور بخشنامه بازنشستگی اساتید برگزار کرده بودند، صبح روز دوشنبه خبری در خبرگزاری‌ها منتشر شد که حکایت از بازنشستگی بیش از ۲۵ استاد باسابقه دانشگاه شریف داشت».

این روزنامه نوشته است که «این خبر اگرچه خیلی سریع از سوی روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف به شدت تکذیب شد، اما ساعت‌ها پس از این تکذیبیه، رئیس این دانشگاه آن را تایید کرد و بر بازنشستگی ۲۵ استاد با سابقه صحه گذاشت».

ابتکار تاکید کرده است که «انعکاس خبر بازنشستگی بیش از ۲۵ استاد دانشگاه شریف که از اساتید باسابقه این دانشگاه هستند»، «باعث انتقادات شدیدی از سوی مجلسی‌ها شده» و از جمله علی عباسپور تهرانی فرد رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اعلام کرد که «برداشت روسای دانشگاه‌ها از آیین‌نامه بازنشستگی جدید اساتید خیلی صحیح نیست» و «بازنشستگی بیش از ۲۵ استاد باسابقه دانشگاه شریف به یک‌باره لطماتی را قطعا به آموزش وارد می‌کند».

سعدالله نصیری، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، نیز در واکنش به بازنشستگی اجباری و همزمان ۲۵ استاد دانشگاه صنعتی شریف گفته است که کامران دانشجو، وزیر علوم، «هدف خود از صدور بخشنامه جدید بازنشستگی» و بازنشسته کردن گروهی استادان دانشگاه‌ها را «استخدام استادان باسواد» اعلام کرده است.

روزنامه ابتکار از قول سعدالله نصیری نوشته است که وزیر علوم در جلسه خود با اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تاکید کرده است که «کسانی باید در بدنه آموزش عالی باشند که با سیاست‌های وزارت علوم پیش بیایند و افرادی که نمی‌توانند و سن و سابقه‌شان اجازه نمی‌دهد» باید «خارج شوند».

روزنامه شرق و اعتماد نیز ضمن انتشار گزارش‌هایی از «بازنشستگی ۲۵ استاد دانشگاه شریف» یادآوری کرده‌اند که در سال‌های اخیر «بازنشستگی استادان دانشگاه‌ها» از زمان وزارت محمدمهدی زاهدی وزیر علوم در دولت قبلی محمود احمدی‌نژاد آغاز شده است.

پنج ماه قبل از برگزاری؛ «رد تقلب در انتخابات مجلس آینده از سوی دولت احمدی‌نژاد»

روزنامه مردمسالاری در تیتر یک شماره سه‌شنبه اظهارات تازه اکبر هاشمی رفسنجانی درباره انتخابات را مورد توجه قرار داده و از قول او نوشته است که «مردم می‌خواهند رای‌شان تزئینی نباشد».

به نوشته این روزنامه، اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع دبیر کل، اعضای شورای مرکزی و دبیران شهرستان‌های حزب مردمسالاری با تاکید بر این که «مردم می‌خواهند رای‌شان تاثیرگذار باشد و تزئینی نباشد» گفته است که «می‌توان با فراهم آوردن زمینه یک انتخابات شفاف و سالم، با حضور ناظران و مجریان صالح، اراده مردم را از طریق انتخاب نمایندگان مستقل و قوی توسط خودشان تحقق بخشید».

رئیس مجمع تشخیص مصلحت همچنین «قانون اساسی موجود را دارای ظرفیت‌های خوبی برای احقاق حقوق مردم و نظام خواند» و با تاکید بر «لزوم فعالیت آزاد و مستقل احزاب و رسانه‌ها» گفته است که «در صورت برگزاری انتخابات با شرایط فوق، همه مردم و گروه‌ها نتیجه را پذیرفته و زمینه آرامش و توسعه کشور به سرعت فراهم خواهد شد».

به نوشته روزنامه مردمسالاری، هاشمی رفسنجانی تاکید کرده است که «برای مردم در حال حاضر بسیار مهم است که فکر کنند با انجام انتخابات شرایط و امکانات کشور به نمایندگان واقعی‌شان واگذار و مسائل به تدریج حل خواهد شد».

روزنامه شرق اما خبر داده است که دولت پیشاپیش احتمال تقلب در انتخابات آینده مجلس را رد کرده است. این روزنامه نوشته است که روز دوشنبه «پایگاه اطلاع‌رسانی دولت» با انتشار گزارشی از «واکنش سه وزیر به پروژه ایجاد شبهه تقلب در انتخابات» خبر داده و ادعا کرده است که «جعل اخبار علیه دولت سوء استفاده دشمن را در پی دارد».

به نوشته روزنامه شرق، در گزارش منتشر شده از سوی «پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، گفت‌ وگوهایی با وزرای کشور، فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسکن منعکس شده» و این سه مقام دولتی «به تکذیب احتمال تقلب دولت در انتخابات آینده مجلس پرداخته‌اند».

به نوشته این روزنامه، «سایت رسمی دولت احمدی‌نژاد» همزمان ادعا کرده است که «در روزهای اخیر و از سوی برخی سیاسیون تلاش‌های نامطلوبی علیه اجرای انتخابات آغاز شده تا بار دیگر شبهاتی همچون القای تقلب در انتخابات را مطرح کنند و این دقیقا‌‌ همان مواضع ضدانقلاب و عوامل داخلی و خارجی استکبار جهانی است».
XS
SM
MD
LG