لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۳۱

با دستور وزیر ارتباطات، «استفاده از ای‌میل داخلی ‌اجباری شد»


روزنامه‌های دنیای اقتصاد، تهران امروز و کیهان از تصویب کلیات «بودجه بی‌رقم و سقف» در میان اعتراض بی‌سابقه شماری از نمایندگان گزارش داده‌اند، و روزنامه رسالت نیز طی سرمقاله‌ای از «فقدان اعدام و ارقام شفاف» در لایحه بودجه انتقاد کرده است.

روزنامه‌های رسالت و خراسان به نقل از رئیس سازمان پزشک قانونی کشور خبر داده‌اند که «مرگ‌ومیر بر اثر مصرف قرص برنج در ایران طی یک سال ۱۴ درصد افزایش» داشته است.

روزنامه شرق در تیتر یک شماره پنج‌شنبه خبر داده است که با دستور وزیر ارتباطات «استفاده از ای‌میل خارجی ممنوع و استفاده از ای‌میل داخلی ‌اجباری شده است».

روزنامه خراسان از کشته شدن دو تن از فرماندهان سپاه استان لرستان در تصادف رانندگی خبر داده است.

تصویب کلیات «بودجه بی‌رقم و سقف» در میان اعتراض بی‌سابقه

روزنامه‌های دنیای اقتصاد، تهران امروز و کیهان ضمن انتشار گزارش‌هایی درباره تصویب لایحه بودجه سال ۹۱ بر تصویب «بدون سقف و رقم» این لایحه از سوی مجلس تاکید کرده‌اند، و روزنامه رسالت نیز طی سرمقاله‌ای از «فقدان اعدام و ارقام شفاف» در لایحه بودجه انتقاد کرده است.

روزنامه دنیای اقتصاد گزارش داده است که «۱۲۸ نماینده مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه در حالی به کلیات لایحه بودجه رای دادند که تا زمان رای‌گیری، سقف درآمد‌ها و هزینه‌های این بودجه از سوی کمیسیون تلفیق مشخص نشده بود» و به همین دلیل «در آغاز جلسه علنی بیستم اردیبهشت مجلس با انتقاد، اخطار و تذکر برخی از نمایندگان مواجه شد»، چرا که آنان معتقد بودند که اساسا ورود به محتوای لایحه بدون در اختیار داشتن رقم منابع و مصارف «بی‌معنی است».

این روزنامه نوشته است که مجلس نیز سرانجام «بدون تعیین سقف درآمد‌ها و هزینه‌ها» لایحه بودجه سال ۹۱ را تصویب کرد.

دنیای اقتصاد همچنین نوشته است که «دولت در لایحه پیشنهادی خود، سقف بودجه را ۵۱۰ هزار میلیارد تومان پیشنهاد کرده بود، اما هنوز معلوم نیست که کمیسیون تلفیق این سقف را کاهش داده یا افزایش».

روزنامه تهران امروز نیز با تیتر «تصویب کلیات بودجه در میان اعتراضات بی‌سابقه» گزارش داده است که «کلیات لایحه بودجه سال ۹۱ کشور دیروز در شرایطی در دستور کار مجلس قرار گرفت و نهایتا تصویب شد که فضای مجلس تحت تاثیر اعتراضات و انتقادات تند و تیزی بود که از سوی چند نماینده مجلس به محتوای لایحه به‌ عمل آمد».

این روزنامه اشاره کرده است که دامنه اعتراض نمایندگان «از تذکرات آیین‌نامه‌ای نمایندگانی چون جمشید انصاری نماینده زنجان مبنی بر مشخص نبودن سقف بودجه تا انتقادات تند و تیزی که احمد توکلی به ساختار بودجه داشت» را دربر می‌گرفت.

روزنامه کیهان هم تیتر یک شماره بیست و یکم اردیبهشت را به «بحث‌های داغ بودجه» در مجلس شورای اسلامی اختصاص داده و از قول احمد توکلی به عنوان «مخالف» تصویب لایحه بودجه سال ۹۱ نوشته است که «اتکای بودجه امسال به درآمدهای نفتی ۳۵ درصد افزایش یافته است».

این روزنامه که تحت نظر نماینده علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی منتشر می‌شود از قول احمد توکلی نوشته است که در لایحه بودجه سال ۹۱ «چندین قانون از جمله قانون اساسی، موادی از قانون برنامه پنجم، قانون هدفمند کردن یارانه‌ها و قانون برنامه و بودجه و نیز قانون محاسبات عمومی کل کشور زیر پا گذاشته شده است» و «رعایت نکردن این مسئله سبب بی‌انضباطی مالی در دولت خواهد شد».

به نوشته روزنامه کیهان، احمد توکلی همچنین با اشاره به تاخیر دولت در ارائه لایحه بودجه که باید تا نیمه آذرماه ۹۰ انجام می‌شد، تاکید کرده که دولت «آئین‌نامه دسترسی آزاد به اطلاعات را نقض» کرده و «اطلاعات کافی به مجلس در کمیسیون تلفیق داده نشده است».

روزنامه رسالت دیگر روزنامه وابسته به جناح حاکم نیز در سرمقاله شماره پنج‌شنبه به عدم شفافیت لایحه بودجه انتقاد کرده و نوشته است که «اعداد و ارقام باید شفاف باشد. عناوین و جداول درآمدی و هزینه‌ای باید بر اساس ارقام صحیح باشد. حدود و ثغور این ارقام را می‌توان حداقل در گزارش تفریغ بودجه سال قبل یا سال‌های قبل محک زد» و علاوه بر این «بودجه باید دارای سقف صادق باشد و هرگونه بودجه‌بندی بر اساس سقف کاذب فلسفه بودجه‌نویسی را بلاموضوع می‌کند».

محمد کاظم انبارلویی سرمقاله‌نویس روزنامه رسالت از این که «سقف درآمد‌ها و هزینه‌های بودجه در کمیسیون تلفیق نهایی نشده است»، به عنوان «یکی از اشکالات مهم بودجه سال ۹۱» نام برده و نوشته است که «بدون سقف یا با سقف کاذب قطعا روی ستون‌های درآمدی و هزینه‌ای کاذب خواهد بود».

این روزنامه تاکید کرده است که در لایحه بودجه «دقیقا باید معلوم شود دولت چقدر درآمد دارد و با این درآمد چه می‌خواهد بکند».

«افزایش ۱۴ درصدی» خودکشی با قرص برنج طی یک سال

روزنامه‌های رسالت و خراسان به نقل از رئیس سازمان پزشک قانونی کشور خبر داده‌اند که «مرگ‌ومیر بر اثر مصرف قرص برنج طی یک سال ۱۴ درصد افزایش» داشته است.

به نوشته روزنامه رسالت، احمد شجاعی رئیس سازمان پزشک قانونی کشور روز چهارشنبه «از افزایش ۱۴ درصدی مصرف قرص برنج در سال ۹۰ نسبت به سال ۸۹ در کشور خبر داد» و گفت «مرگ ناشی از مصرف قرص برنج در چند سال اخیر با رشد قابل توجهی مواجه بوده است» و «آمار مرگ ومیر ناشی از مصرف قرص برنج از ۲۱۴ مورد در سال ۸۷ به ۴۶۳ نفر در سال ۹۰» یعنی بیش از دو برابر رسیده است.

رئیس سازمان پزشک قانونی کشور همچنین گفته است که در سال ۸۹ نیز شمار کسانی که علت مرگ آنها «مصرف قرص برنج» ثبت شده «۴۰۶ نفر» بوده است.

روزنامه رسالت همچنین از قول احمد شجاعی نوشته است که در سال ۹۰ «بیشترین مرگ ومیر ناشی از مصرف قرص برنج در تهران و ۲۰۵ مورد» ثبت شده و در همین سال پس از تهران نیز در «استان‌های گیلان و مازندران به ترتیب با ۹۹ و ۴۱ مورد» بیشترین مرگ بر اثر مصرف قرص برنج ثبت شده است.

هیچ یک از این دو روزنامه رسالت و خراسان که اظهارات رئیس سازمان پزشکی قانونی را منتشر کرده‌اند از اصطلاح «خودکشی» استفاده نکرده و به جای آن از عنوان «مرگ بر اثر مصرف قرص برنج» استفاده کرده‌اند، اما رئیس سازمان پزشک قانونی کشور بر هشداردهنده بودن این آمار‌ها تاکید کرده و گفته است که «هشدار افزایش مصرف قرص برنج» را «به سازمان‌های مربوطه اعلام کردیم تا تدابیر مناسبی برای جلوگیری از مصرف قرص برنج اتخاذ کنند».

روزنامه خراسان همچنین گزارش داده است که «طبق آمار پزشکی قانونی در ۱۱ ماه نخست سال ۹۰ در مجموع ۵۶۷ هزار و ۳۱۵ پرونده نزاع به پزشکی قانونی ارجاع شده است».

به نوشته این روزنامه، فرمانده نیروی انتظامی نیز در واکنش به «آمار پزشکی قانونی از افزایش نزاع و درگیری در سال ۹۰» گفته است که «نزاع تابع تورم، شرایط جوی و خشکسالی» است، و «در برخی مناطق به علت مشکلات فرهنگی و کاهش آستانه تحمل افراد است» و پیامد افزایش آمار نزاع و درگیری هم «بالا رفتن نرخ قتل در کشور است».

اسماعیل احمدی مقدم همچنین گفته است که «یکی از ظرفیت‌هایی که منجر به وقوع نزاع می‌شود انتخابات محلی و مجلس در شهرستان‌ها است که منجر به بروز تنش‌هایی می‌شود، اما به طور کلی آستانه تحمل مردم کاهش یافته است» و «صدا وسیما باید ساخت فیلم‌ها و برنامه‌های شاد را افزایش دهد و از پخش برنامه‌های کسالت‌زا در صورت امکان خودداری کند».

روزنامه خراسان نوشته است که فرمانده نیروی انتظامی در عین حال بر تداوم برخورد با بدحجابی تاکید کرده و گفته است که پیشگیری اجتماعی بر انتظامی تقدم دارد، اما «اقتدار با ارشادگری هیچ منافاتی ندارد» و «پلیس‌های دیگر استان‌ها» بادید از «از پلیس مترو، فرودگاه و راه آهن تهران الگو بگیرند» و «باید در فرودگاه‌ها با مانکن‌های بدحجاب برخورد شود».

با دستور وزیر ارتباطات، استفاده از «ای‌میل داخلی» ‌اجباری شد

روزنامه شرق در تیتر یک شماره پنج‌شنبه خبر داده است که با دستور وزیر ارتباطات، استفاده از «ای‌میل داخلی» ‌اجباری شده است.

به گزارش این روزنامه، در ادامه دستورالعمل وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به بانک مرکزی و بیمه مبنی بر «ممنوعیت استفاده از ای‌میل‌های خارجی برای تبادل اطلاعات»، رضا تقی‌پور در نامه‌ای خطاب به رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی «استفاده از ای‌میل‌های خارجی مانند یاهو و جی‌میل برای اپراتور‌ها را ممنوع» اعلام کرد.

وزیر ارتباطات در دولت احمدی‌نژاد «حفظ امنیت اطلاعات» را دلیل «ممنوعیت استفاده از ای‌میل‌های خارجی» عنوان کرده و در دستور تازه‌اش به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بر «استفاده از ای‌میل با میزبانی داخلی» و مورد تائید «مرکز توسعه مدیریت اینترنت» تاکید کرده است.

روزنامه شرق نوشته است که مخاطب اصلی نامه رضا تقی‌پور وزیر ارتباطات «کلیه اپراتور‌ها اعم از اپراتورهای تلفن همراه و ثابت» و «شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت و تلفن اینترنتی» هستند که «با ای‌میل با کاربران خود در ارتباط هستند».

به نوشته این روزنامه، وزیر ارتباطات در این نامه اعلام کرده است که «استفاده از پسوند دامنه کشوری دات آی‌آر (. ir) در کلیه وب‌سایت‌ها، پورتال‌های دستگاه مرکزی، سازمان‌ها، شرکت‌ها و ادارات تابعه دستگاه‌های اجرایی با رعایت مواردی اجباری است».

روزنامه شرق در ارزیابی «ابلاغ دستورالعمل‌های وزیر ارتباطات در خصوص استفاده از ای‌میل ملی به جای دیگر ای‌میل‌های خارجی در رد و بدل کردن اطلاعات» نوشته است که «این آغاز فعالیت این وزارتخانه در اجرایی کردن ای‌میل ملی و در ‌‌نهایت اینترنت ملی در سطح کشور است»، چرا که «در گام بعدی گفته شده این دستورالعمل شامل کلیه دستگاه‌ها اعم از مراکز آموزشی، دانشگاهی، اجرایی و نظامی خواهد شد».

کشته شدن دو فرمانده سپاه استان لرستان در تصادف رانندگی

روزنامه خراسان از کشته شدن دو تن از فرماندهان سپاه استان لرستان در تصادف رانندگی خبر داده است.

به نوشته این روزنامه، صبح روز سه‌شنبه یک خودروی نظامی متعلق به سپاه پاسداران «در ۲۰ کیلومتری محور الشتر-خرم‌آباد در استان لرستان به دلیل انحراف به چپ، با یک خودروی شخصی برخورد کرد که طی آن نجفعلی خیراللهی از فرماندهان سپاه استان لرستان و نصیرپور فرمانده حفاظت و اطلاعات سپاه ناحیه سلسله در این استان، جان خود را از دست دادند» و «چهار نفر دیگر مجروح شدند».

یک سال پیش در ۶ اردیبهشت سال ۹۰ نیز روزنامه‌های ایران ضمن انتشار خبر کشته شدن «علی شادمهر و دو تن» از دیگر فرماندهان سپاه استان خراسان شمالی در تصادف رانندگی، از آنها به عنوان «فرماندهان جبهه و جنگ» نام برده بودند.

در یک سال اخیر همچنین خبر مرگ محمدعلی موسوی، معاون اطلاعات نیروی زمینی سپاه، و عباس مهری، وفا غفاریان، احمد سیاف‌زاده، منصور ترکان، و احمد سوداگر که همگی از فرماندهان بلندپایه فعلی یا سابق سپاه پاسداران نیز منتشر شده و دلیل اغلب این مرگ‌ها حمله قلبی یا بیماری عنوان شده است.

رسانه‌های رسمی در ایران ۱۶ اردیبهشت سال جاری هم از مرگ «احمد منصوری معاون سابق آموزش نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران» بر اثر «عارضه قلبی» خبر دادند.
XS
SM
MD
LG