لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۱۶

روزنامه‌های شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۰


به دنبال فراخوان فعالان دانشجویی برای برگزاری اعتراض سراسری در ۲۵ اردیبهشت‌ماه، روزنامه‌های شنبه ایران ضمن انتشار گزارش‌هایی از برگزاری مانور نیروهای بسیج تهران، خبر داده‌اند که فرمانده نیروی انتظامی در اظهاراتی تهدیدآمیز گفته است «با تمامى قوا» با تجمع سبز‌ها برخورد خواهد شد.

«اظهارات احمد جنتی علیه جریان انحرافی» درون دولت، به ویژه تاکید وی بر «توزیع پول از سوی جریان انحرافی با مقاصد انتخاباتی»، بازتاب گسترده‌ای در روزنامه‌ها داشته است.

«تهدید کارمندان و دانشجویان به تسویه و اخراج به خاطر بی‌حجابی یا مخالفت» و پیش‌بینی مرکز پژوهش‌های مجلس در خصوص رسیدن «نرخ تورم تا سالگرد حذف یارانه‌ها به ۴۰ درصد» از دیگر عناوین روزنامه‌های ۲۴ اردیبهشت‌ماه است.

مانور بسیج و تهدید فرمانده نیروی انتظامی پس از فراخوان دانشجویان

روزنامه‌های ابرار، مردمسالاری و کیهان اظهارات تهدیدآمیز فرمانده نیروی انتظامی و فرمانده سپاه ویژه تهران بزرگ درباره برخورد با تجمع احتمالی سبز‌ها را منتشر کرده‌اند.

به دنبال فراخوان فعالان دانشجویی اغلب دانشگاه‌های ایران «برای برگزاری اعتصاب سراسری و اعتراض همزمان در روز ۲۵ اردیبهشت»، روزنامه ابرار در تیتر نخست شماره ۲۴ اردیبهشت اظهارات تهدیدآمیز اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی، درباره «برخورد با تجمع سبز‌ها در ۲۵ اردیبهشت» را منتشر کرده و از قول وی نوشته است که «نیروى انتظامى با تمامى قوا براى هر حرکتى از سوى فتنه‌گران آماده است».

به نوشته این روزنامه، اسماعیل احمدی مقدم با اشاره به فراخوان فعالان دانشجویی دانشگاه‌های مختلف برای برگزاری اعتصاب سراسری و اعتراض همزمان در روز ۲۵ اردیبهشت، گفته است که «من تصور نمى کنم که اتفاقى در آن روز بیفتد، اما در هر صورت براى احتمالات حداقلى ما تمهیدات و تدابیر لازم را اندیشیده‌ایم».

فرمانده نیروی انتظامی با این ادعا که «فتنه سبز در حال خاموش شدن [است] و اصولا این گروه ظرفیت اجتماعى خود را از دست داده» گفته است که «اعلامیه و بیانیه‌هاى این گروه در فضاى مجازى و در خارج از کشور توسط گروه‌ها و افراد معاند نظام برنامه‌ریزى و به نام گروه‌هاى خاص و اشخاص در کشور منتشر مى‌شود».

به نوشته ابرار، فرمانده نیروی انتظامی رویکرد اصلى نیروى انتظامى برای برخورد با تجمع‌های احتمالی فعالان جنبش سبز را «پیش‌بینى حداکثرى» برای تجمع‌های «حداقلى» عنوان کرده و گفته است که با تمام قوا برای برخورد با تجمع سبز‌ها آماده است.

روزنامه مردمسالاری از «هشدار فرمانده سپاه تهران نسبت به ادامه فتنه در سال ۹۰» خبر داده و نوشته است که «حسین همدانی، فرمانده سپاه تهران، در مراسم رزمایش بزرگ فاطمیون» اعضای بسیج در تهران با بیان این که «فتنه ۸۸ در اردوگاه و قرارگاه شیاطین طراحی شد» گفته است که «آن‌ها امید بسته بودند که در این فتنه و توطئه کار را تمام کنند آخر کار را نیز طراحی کرده بودند» اما «بسیجیان توطئه را با شکست مواجه کردند».

به نوشته این روزنامه، فرمانده سپاه تهران همچنین گفته است که «در فتنه داخلی آسیب‌پذیریم».

به نوشته روزنامه کیهان، حسین همدانی طی سخنانی در جریان مانور بسیج با تاکید بر این که «بسیجیان اجازه انحراف جریان انقلاب را نخواهند داد» گفته است که مانور «فاطمیون» در تهران «پیام دارد و پیامش عملی است، نه شعاری».

فرمانده سپاه تهران بزرگ همچنین درباره نقش بسیج در سرکوب اعتراضات سال ۸۸ و سال ۸۹ گفته است که «کارنامه بزرگ‌تر بسیجیان نسبت به دفاع مقدس، جنگ ۸ ماهه علیه فتنه ۸۸ بود» و چون «فتنه در سال ۸۹ نیز ادامه داشت، بسیجیان در این سال هر ۱۱ روز یک ماموریت انجام دادند و تحلیل دشمن این بود که بسیجیان خسته می‌شوند در حالی که آن‌ها پیروز میدان بودند».

بازتاب اظهارات جنتی علیه جریان انحرافی نزدیک دولت

اظهارات احمد جنتی، امام جمعه موقت تهران، درباره جریان انحرافی در دولت بازتاب گسترده‌ای در روزنامه‌های شنبه ایران داشته و روزنامه‌های روزگار، رسالت، و جمهوری اسلامی از قول وی خبر داده‌اند که «جریان انحرافی با مقاصد انتخاباتی در میان مردم پول توزیع می‌کند».

روزنامه روزگار با تیتر «پول توزیع می‌کنند و به آمریکا چراغ سبز نشان می‌دهند» از قول احمد جنتی نوشت که «جذب و توزیع برخی پول‌ها توسط این گروه از چشم مردم پوشیده نیست، لذا اگرچه امروز طبق مصلحت مردم چیزی نمی‌گویند اما در صورت لزوم به حساب این‌ها خواهند رسید».

به نوشته این روزنامه، دبیر شورای نگهبان با تاکید بر این که جریان انحرافی در دولت مقاصد انتخاباتی دارد، گفته است که «پر و بال آن‌ها در حال قیچی شدن است و خیال نمی‌کنم بتوانند خیلی دوام بیاورند».

به نوشته روزنامه رسالت، احمد جنتی در خطبه دوم نماز جمعه ۲۳ اردیبهشت تهران ضمن بر شمردن «حوادث تلخ انقلاب اسلامی» بدون ذکر نام محمود احمدی‌نژاد گفته است که «در دوره‌های گذشته که برخی ارزش‌ها در حال فراموشی بود، فردی که خیلی هم شناخته شده نبود پیدا شد و از ارزش‌هایی که مردم جان‌شان را برای آن فدا کرده بودند دم زد» و البته تاکید کرد که ««آن‌ها باید بدانند که مردم به غیر از امام خمینی و امام خامنه‌ای با هیچ کس عقد اخوت نبسته‌اند» و «هر فردی اگر پای خود را کج بگذارد حمایت‌های مردمی نیز از میان می‌رود».

دبیر شورای نگهبان همچنین گفته است که «این‌ها از یک طرف روی خوش به آمریکایی‌ها و بیگانگان نشان می‌دهند و از طرفی ادعای تشرف به خدمت حضرت ولی عصر را دارند؛ کسی را عزل می‌کنند و می‌گویند امام زمان گفته شما را اینجا قرار دهیم».

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله‌ای با عنوان «بازگشت به قانون» درباره شرایط فعلی و به ویژه اختلافات درونی جناح حاکم به قانون‌شکنی مقام‌های دولتی اشاره کرده و نوشته است که «واقعیت تلخی که نمی‌توان از کنار آن عبور کرد این است که بی‌عملی‌های صورت گرفته در چند سال اخیر در برابر تخلف از قانون، اکنون بی‌اعتنایی به قانون را به امری عادی تبدیل کرده و به همین جهت، بازگرداندن این قطار به ریل قانون، ‌کار بسیار دشواری است».

این روزنامه ضمن تاکید بر این که «ریشه این بی‌عملی را باید در ملاحظاتی جستجو کرد» به سکوت جناح حاکم در قبال قانون‌شکنی دولتی‌ها اشاره کرده و نوشته است که «قوای مقننه و قضائیه داشتند و همین طور فعالان سیاسی اصول‌گرا و سایر کسانی که لازم بود در برابر تخلفات بایستند به دلیل همین ملاحظات، از انجام وظایف حتمی که برای صیانت از قانون داشتند کوتاه آمدند و این کوتاه آمدن‌ها کار را به جایی کشاند که جرأت و جسارت بی‌اعتنایی به قانون اکنون به طلب‌کاری از قانون‌گذاران و ناظران تبدیل شده است».

به نوشته روزنامه جمهوری اسلامی، «اگر از ابتدای پیدایش تمایلات تجاوز از مرز قانون جلوی زیر پا گذاشته شدن قانون گرفته می‌شد و همه به انجام وظایف خود در چارچوب قانون موظف می‌شدند، اصولاً کار به اینجا نمی‌کشید».

این روزنامه نوشته است که «هم اکنون نیز تنها راه استقرار عدالت در جامعه و جلوگیری از تخلفات و انحرافات همین است» و یادآوری کرده است که اگر «کسانی شعارهای زیبای عدالت‌خواهی بدهند ولی خود را محور عدالت و شاغول فکر و فرهنگ و حق و درستی بدانند و در عین حال به قانون اعتنا نکنند، نه تنها عدالت تحقق نمی‌یابد، بلکه اولین چیزی که قربانی می‌شود عدالت است».

روزنامه جمهوری اسلامی خطاب به مقام‌های حکومتی نوشته است که «راه چاره بازگشت به قانون است، همه باید به قانون پای‌بند باشند و با بی‌قانونی برخوردی قانونی صورت گیرد تا هیچ کس هوس عبور از قانون و بازگرداندن بساط استبداد به کشور را در سر نپروراند».

تهدید کارمندان و دانشجویان به «تسویه و اخراج» به خاطر بی‌حجابی یا مخالفت

روزنامه‌های دنیای اقتصاد، خراسان و روزگار اظهارات دو مقام مذهبی و دولتی و تهدید «کارمندان و دانشجویان به اخراج از کار و دانشگاه» به خاطر «بی‌حجابی» یا «مخالفت» با جناح حاکم را مورد توجه قرار داده‌اند.

به نوشته روزنامه دنیای اقتصاد، ناصر مکارم شیرازی از مراجع وابسته به حکومت پیشنهاد داده است برای مقابله با بدحجابی «افراد بدحجاب ادارات تسویه‌حساب شوند».

دنیای اقتصاد از قول مکارم شیرازی نوشته است که «نخستین گام برای مبارزه با مفاسد اخلاقی باید از سوی دولت آغاز شود و افراد بدحجاب و بی‌حجاب در ادارات تسویه‌حساب شوند و این کار مشکلی برای دولت نیست».

روزنامه خراسان نیز همزمان از قول وزیر علوم دولت احمدی‌نژاد نوشته است که «دانشگاه سالن مد و آرایش نیست».

به نوشته این روزنامه، وزیر علوم در گردهمایی روسای دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و غیردولتی- غیرانتفاعی گفته است که «رفتارهای غیراخلاقی و تبرج و سالن آرایش در شأن دانشگاه نیست» و «هیچ اصراری نیست که این افراد در مکان دانشگاه بمانند و می‌توانند به جاهای دیگر بروند».

به نوشته روزنامه خراسان، خواجه سروی، معاون فرهنگی وزیر علوم، نیز با تاکید بر این که «بروز مصادیق بدحجابی به صلاح آموزش عالی کشور نیست» گفته است که «شورای فرهنگی دانشگاه‌ها قانون عفاف و حجاب را به درستی اجرا کنند».

روزنامه روزگار نیز اظهارات وزیر علوم را با تیتر «جای معاند نظام در دانشگاه نیست» منتشر کرده است.

به نوشته این روزنامه، «۲۹۵ موسسه و دانشگاه غیرانتفاعی-غیردولتی در سراسر کشور با مشکلات زیادی از مباحث کمی تا مسائل آموزشی و فضاهای کالبدی دست و پنجه نرم می‌کنند»، اما کامران دانشجو، وزیر علوم، طی سخنانی در گردهمایی روسای دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی اعلام کرده است که «اگر در این موسسات معاند نظام فعالیت کند جای او در دانشگاه نیست و هر کس که غیر از آن را بیان کند، آن را پیش من بیاورید تا برای او استدلال کنم».

«نرخ تورم تا سالگرد حذف یارانه‌ها به ۴۰ درصد مى‌رسد»

روزنامه ابرار از قول یک عضو کمیسیون اقتصادى مجلس خبر داده است که نرخ تورم تا آذرماه سال جاری و سالگرد حذف یارانه‌ها به «۴۰ درصد» خواهد رسید.

به نوشته این روزنامه، محمدرضا خباز، عضو کمیسیون اقتصادى مجلس، با بیان این که دولت مکانیسم‌هایى براى جلوگیرى از افزایش تورم دارد، گفته است که «این مکانیزم‌ها مقطعى است و براى همیشه پاسخ‌گو نیست و با ادامه روند کنونى سرانجام تورم به ۴۰ تا ۵۰ درصد خواهد رسید».

این عضو مجلس شورای اسلامی درباره مکانیسم مورد استفاده دولت براى جلوگیرى از افزایش تورم گفته است که «قوه مجریه از بودجه پروژه‌هاى عمرانى مى‌کاهد و با تزریق آن در بازار تلاش مى‌کند، نرخ تورم را کنترل کند»، اما «این مکانیزم دولت موقتى و مقطعى است و باید به دنبال راهکارى دائمى بود»، چرا که «مرکز پژوهش‌های مجلس با توجه به روند افزایشى تورم به علت اجراى قانون هدفمندى یارانه‌ها پیش‌بینى کرده که در سالگرد اجرایى شدن این قانون یعنی تا ۲۸ آذرماه تورم به ۴۰ درصد می‌رسد».

به نوشته روزنامه ابرار، محمدرضا خباز تاکید کرده است که «نرخ تورم مانند فنرى است که مى‌خواهد بپرد، اما با فشار و کنترل جلوى آن را مى گیریم» و «نباید فراموش کرد که این فنر و نرخ تورم زیر فشار‌ها دوام نمى‌آورد و روزى از کنترل خارج خواهد شد».
XS
SM
MD
LG