لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۲۶

نقشه پنهانی اسرائیل برای حمله به ایران: جنگ الکترونیکی


هواپیمای بدون سرنشین حرون ساخت اسرائیل
هواپیمای بدون سرنشین حرون ساخت اسرائیل
مقامات امنیتی آمریکا می‌گویند که اسرائیل به شکل مخفیانه و مستمری در حال ساختن جنگ‌افزارهای الکترونیکی بوده که در صورت تصمیم حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران می‌تواند آنها را به کار بگیرد.

الی لیک، از روزنامه‌نگاران باسابقه آمریکا در زمینه سیاست خارجی، در مقدمه گزارش خود که وب‌سایت تحلیلی «دیلی بیست» منتشر کرده است می‌نویسد در طول یک دهه گذشته همزمان با ادامه برنامه هسته‌ای ایران، اسرائیل نیز در حال طراحی و تکمیل مجموعه‌ای از سلاح‌های بسیار پیشرفته الکترونیکی بوده است. اسرائیل با استفاده از تجهیزات در صورت حمله نظامی به ایران، می‌تواند دفاع ضد هوایی ایران را کور کرده یا گمراه کند.

ارزیابی دستگاه‌های امنیتی آمریکا در تابستان سال جاری حاکی از آن بوده است که در صورت حمله نظامی پیش‌دستانه اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران، ارتش اسرائیل علاوه بر جنگنده‌ـ‌بمب‌افکن‌های اف ۱۵ و اف ۱۶ از سلاح‌های الکترونیکی نیز استفاده خواهد کرد که می‌توانند شبکه برق، ارتباطات، تلفن موبایل و حتی شبکه بی‌سیم سرویس‌های اضطراری مثل آتش‌نشانی و پلیس را کاملا مختل کنند.

در سال ۲۰۰۷ و در جریان حمله هوایی به «الکبار» در خاک سوریه که گفته می‌شد محل تاسیسات هسته‌ای آن کشور است، ارتش اسرائیل از این تجهیزات استفاده کرده و سیستم‌های رادار و ردیابی ضد هوایی سوریه را گمراه کرد. اسرائیل ابتدا کاری کرد که این رادار‌ها نتوانند ورود جت‌های اسرائیل را تشخیص دهند و بعد طوری آنها را گمراه کرد که گویا صد‌ها فروند جنگنده اسرائیلی وارد حریم هوایی سوریه شده‌اند.

به احتمال زیاد اسرائیل روی نقطه‌ضعف شبکه برق شهرهای بزرگ ایران نیز تمرکز خواهد کرد. دو سال پیش دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا پی بردند که این شبکه‌ها به اینترنت متصل هستند و بنابراین می‌توان با استفاده از بدافزارهایی مثل «استاکس‌نت» به آنها ضربه زد.

الی لیک در ادامه گزارش خود در وب‌سایت «دیلی بیست» می‌افزاید که به گفته مقامات امنیتی آمریکا ارتش اسرائیل در صورت حمله به ایران علاوه بر جنگنده بمب‌افکن‌ها از موشک‌های دوربرد و هواپیماهای بدون سرنشین نیز استفاده خواهد کرد. گزارشی که در سال ۲۰۱۰ در روزنامه اسرائیلی «جروزالم پست» منتشر شد از قول فرمانده جنگ‌افزارهای الکترونیکی اسرائیل نوشت: «هدف ما توسعه و بهبود توانمندی‌های این واحد و نابود کردن سیستم‌های دفاعی و ساختارهای کارکردی دشمن است.»

فارغ از این که اسرائیل در ‌‌نهایت چه تصمیمی در مورد مقابله با خطر هسته‌ای ایران بگیرد از هم اکنون یک نکته کاملا روشن است:

یک مقام ارشد اسرائیلی در این زمینه به وب‌سایت «دیلی بیست» گفت که هدف بخشی از اقدامات دولت اسرائیل این است که به مقامات ایران بفهماند که احتمال حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای آن کشور بسیار قوی است. این مقام اسرائیلی گفت بهترین و تنها راه برای متوقف کردن یک برنامه هسته‌ای تحریم‌های شدید و تهدید آن کشور به حمله نظامی است. مورد لیبی یک نمونه برجسته از این استراتژی بود.

تحلیل‌گر «دیلی بیست» یادآوری می‌کند که مسلما دولت اسرائیل درست در زمانی که مقامات این کشور از حمله به ایران صحبت می‌کنند چنین کاری را نخواهد کرد. اگر نمونه‌های قبلی را مبنا قرار دهیم معمولا چنین حملاتی زمانی صورت می‌گیرند که دستگاه‌های تبلیغاتی و محافل سیاسی اسرائیل ساکت می‌شوند. نمونه آن حمله سال ۱۹۸۱ این کشور به تاسیسات تسلیحاتی عراق است.

در آن زمان سفیر آمریکا در تل‌آویو احتمال وقوع چنین حمله‌ای را به مقامات کاخ سفید هشدار داده بود. ولی در ‌‌نهایت اسرائیل این حمله را بدون اطلاع آمریکا صورت داد. ولی درست در زمانی به وقوع پیوست که بحث در مورد آن در رسانه‌ها، در محافل سیاسی و حتی در گفت‌وگو‌ها با آمریکا کاملا متوقف و ساکت شده بود.

الی لیک در پایان گزارش خود در وب‌سایت «دیلی بیست» می‌نویسد که شاید دولت باراک اوباما به خوبی از این تجارب آموخته و به همین خاطر به رهبران اسرائیل اعلام کرده که بدون اطلاع آمریکا دست به چنین حمله‌ای نزنند.

اما باز اگر تاریخ را مبنا قرار دهیم در نمونه حمله هوایی اسرائیل به تاسیسات سوریه، با وجود آن که جرج بوش، رئیس جمهور وقت آمریکا، با این حمله مخالفت کرده و به اسرائیل توصیه کرد راه حل دیپلماتیک را در پیش بگیرند، دولت وقت اسرائیل به نخست وزیری ایهود اولمرت ضمن تشکر از توصیه‌های آمریکا نظر خود را پیش برد و این حمله را به انجام رساند.

یکی از نزدیکان بنیامین نتانیاهو می‌گوید وی از زمان آغاز نخست وزیری با خود عهد کرده است که اشتباه ایهود اولمرت را مرتکب نشود. «بهتر است به جای کسب اجازه پس از انجام عملیات مورد نظر عذرخواهی کرد.»
XS
SM
MD
LG