لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۴۰

روزنامه‌های شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۸۹


روزنامه‌های شنبه ایران خبر داده‌اند که مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با انتشار یک گزارش، بخش‌هایی از «تخلف‌های دولت در لایحه بودجه سال ۹۰» را اعلام کرده است.

واکنش‌ها به «فحاشی و هتک حرمت اشخاص از سوی نیروهای حزب‌اللهی» و «بازداشت ۶ هزار نفر طی یک روز» به اتهام «عضویت در شرکت‌های هرمی» نیز در شمار گزارش‌هایی هستند که در صفحه نخست اغلب روزنامه‌های ۲۱ اسفندماه منتشر شده است.

تحلیلی در این باره که «آینده سیاسی هاشمی رفسنجانی چه خواهد شد» و آمارهایی از وضعیت نامناسب ایران در شاخص‌هایی چون «ضریب نفوذ پهنای باند اینترنت، ضریب نفوذ اینترنت و ضریب نفوذ تلفن همراه» نیز از جمله عناوین روزنامه‌های شنبه ایران است.

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس از تخلف‌های دولت در لایحه بودجه سال ۹۰

روزنامه‌های جهان صنعت، دنیای اقتصاد، جمهوری اسلامی و آرمان گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی از «تخلف دولت محمود احمدی‌نژاد در لایحه بودجه سال ۹۰» را منتشر کرده‌اند.

روزنامه جهان صنعت ضمن انتشار این گزارش در تیتر نخست شماره شنبه نوشته است که «در لایحه بودجه سال ۱۳۹۰ دولت، نام هیچ شرکت زیان‌دهی درج نشده است و ۱۱۳ شرکت زیان‌ده سال ۸۹ به صورت صوری به‌خلاف قواعد بودجه‌ریزی در شرکت‌های سودده ثبت شده‌اند»، اما «کمک زیان به این شرکت‌ها در جدول اعتبارات متفرقه درج شده است».

مرکز پژوهش‌های مجلس تاکید کرده است که این کار دولت «باعث شده است که میزان کمک زیان به هر یک از شرکت‌های دولتی زیان‌ده به ویژه سازمان صداوسیما مشخص نباشد و ارقام دوبار منظور شده بین دولت و شرکت‌های دولتی مخدوش شود».

این تخلف دولت در حالی صورت گرفته است که بنابر اعلام مرکزی پژوهش‌های مجلس «بودجه شرکت‌های دولتی در لایحه سال ۱۳۹۰ نسبت به سال گذشته بیش از ۴۳ درصد رشد داشته و مانند سال گذشته حدود ۲ برابر بودجه عمومی دولت است».

علاوه بر این روزنامه جهان صنعت به نقل از مرکز پژوهش‌های مجلس نوشته است که «نحوه درج بودجه قانون هدفمند کردن یارانه‌ها و تحقق میزان پیشنهادی آن به عنوان درآمد شرکت سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها دچار ابهام است» و رقم ذکر شده در آن «با توجه به منابع در دسترس باید تعدیل شود و حداقل منابع آن در بودجه شرکت‌های دولتی شفاف شود».

روزنامه دنیای اقتصاد در همین خصوص نوشته است که مرکز پژوهش‌های مجلس با «بررسی منابع و شاخص‌های مالی لایحه بودجه سال ۹۰» به این نتیجه رسیده است که «انضباط مالی و بودجه‌ای دولت نسبت به سال‌های گذشته بهتر نشده و در نتیجه کسری بودجه در سال آینده دور از انتظار نیست».

این روزنامه همچنین از احتمال قرائت «گزارش تخلفات ۹ ماهه وزارت نفت از بودجه ۸۹» در مجلس خبر داده و نوشته است که مجلس شورای اسلامی هفته آینده قرائت گزارش کمیسیون انرژی درباره عملکرد ۹ ماهه وزارت نفت در بند چهار ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۸۹ کل کشور را در دستور کار دارد.

پیشتر روزنامه‌های چهارشنبه ۴ اسفندماه از قول حمیدرضا کاتوزیان، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، خبر داده بودند که «گزارش تخلف ۱۱ میلیارد دلاری دولت از بودجه ۸۹» در هفته دوم اسفندماه در صحن مجلس قرائت می‌شود، اما این گزارش به دلایل «ناگفته» در زمان مقرر قرائت نشد.

روزنامه مردم‌سالاری اما‌‌ همان روز از قول حمیدرضا کاتوزیان خبر داده بود که بررسی کمیسیون انرژی مجلس نشان می‌دهد که «دولت محمود احمدی‌نژاد نزدیک به ۱۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار دریافتی خود از فروش نفت خام را که باید به حساب ذخیره ارزی واریز می‌شد، به این حساب واریز نکرده است».

واکنش‌ها به «فحاشی و هتک حرمت اشخاص از سوی نیروهای حزب‌اللهی»

واکنش‌های اعتراض‌آمیز «بداخلاقی، فحاشی و هتک حرمت اشخاص از سوی نیروهای حزب‌اللهی» در روزنامه‌های شنبه بازتاب گسترده‌ای داشته است.

به دنبال پخش فیلم حمله و فحاشی شماری از اعضای بسیج به فائزه هاشمی در شهر ری و گسترش اعتراضات به چنین رفتاری، روزنامه‌های وابسته به جناح حاکم در شماره ۲۱ اسفندماه خود از قول آیت‌الله خامنه‌ای نوشته‌اند که «هر گونه هتک حرمت، رفتارهای غیراخلاقی و توهین‌آمیز خلاف شرع است و خدا را خشمگین می‌سازد».

روزنامه خبر در این خصوص از قول رهبر جمهوری اسلامی نوشته است که «من این مسائل غیراخلاقی را قاطعانه و به طور کامل رد می‌کنم و نباید انجام شود».

روزنامه کیهان که تحت نظر نماینده آیت‌الله خامنه‌ای اداره می‌شود و خود به استفاده از ادبیاتی توهین‌آمیز علیه منتقدان و مخالفان شهرت دارد و حتی طی چند هفته اخیر نیز مخالفان را «مورچه» و «اراذل و اوباش» خوانده بود، در شماره شنبه خود از قول رهبر جمهوری اسلامی نوشته است که «نقد باید مستدل باشد، هتاکی و اهانت غلط اندر غلط است».

روزنامه تهران امروز ضمن انتشار اظهارات آیت‌الله خامنه‌ای در سرمقاله‌ای با تیتر «چند نفر را جذب کردی برادر؟» با اشاره به گسترش استفاده «برادران حزب‌اللهی» و «مدعیان ولایی بودن» از «بداخلاقی سیاسی، توهین، و هتک حرمت اشخاص» آن را روشی بی‌سرانجام توصیف کرده و خطاب به «برادران حزب‌اللهی» نوشته است که «هیچ‌کس تاکنون دیده یا شنیده کسی با فحش و ناسزا و تحقیر و توهین توانسته باشد فردی یا افرادی را جلب خودش یا جذب ایده و فکری کند؟!».

این روزنامه همچنین طی یادداشت دیگری با عنوان «چه باید کرد؟» نوشته است که «اشاعه رفتار‌ها و سخنان نادرست و غیرشرعی از خطراتی است که می‌توان از چند منظر به آن نگریست و وظایف نهاد‌ها و تشکل‌های قانونی، اجتماعی را درباره آن برشمرد».

تهران امروز همچنین چهار راه را به عنوان «راه مقابله و پیشگیری از این پدیده نوظهور» به مقام‌های حکومتی پیشنهاد کرده و نوشته است که آن‌ها باید با «تداوم هشدار‌ها و انذار‌ها از رسانه‌های عمومی و مقبول کشور»، «برجسته ساختن الگوهای فردی، گروهی، رفتاری و گفتاری»، «تقویت بستر‌های نقد و نظر و توجه بیشتر به تریبون‌های گروهی» برای کاهش بداخلاقی و هتک حرمت نیروهای جناح حاکم استفاده کنند و البته تاکید کرده است که «برخورد مناسب قضایی با شمار قلیلی که پشت شعارهای خود اهداف دیگری دارند» هم باید در دستور کار قوه قضائیه قرار گیرد.

این روزنامه همچنین از قول حسین فدایی، دبیرکل جمعیت ایثارگران، یکی از گروه‌های اصلی جناح حاکم نوشته است که «مدعیان پیروی از ولایت فقیه در حال اشتباهات فاحشی در این زمینه هستند».

همزمان روزنامه‌های آرمان و جمهوری اسلامی سخنان آیت‌الله امامی کاشانی در نماز جمعه تهران را درباره خطرات گسترش هتک حرمت و فحاشی از سوی نیروهای حزب‌اللهی مورد توجه قرار داده و از قول وی نوشته‌اند که «ننگ این بی‌اخلاقی‌ها دامن نظام را می‌گیرد».

روزنامه مردم‌سالاری نیز در گزارشی مفصل «دیدگاه صاحب‌نظران و فعالان سیاسی در مورد پرهیز از فضای اهانت و هتک حرمت» را منتشر کرده و نوشته است که «باید برخی تندروی‌ها را تعدیل کنیم».

«آینده سیاسی هاشمی رفسنجانی چه خواهد شد»

چند روز پس از کنار گذاشتن اکبر هاشمی رفسنجانی از «ریاست مجلس خبرگان رهبری»، صادق زیباکلام طی سرمقاله‌ای با عنوان «آینده هاشمی چه خواهد شد؟» در روزنامه آرمان نوشته است که «بعید به نظر می‌رسد که فشار علیه هاشمی بعد از کنار رفتن او از ریاست مجلس خبرگان متوقف شده یا کاهش پیدا کند».

سرمقاله‌نویس روزنامه آرمان با اشاره به این که «مسئله با هاشمی نه به واسطه ریاستش بر کرسی مجلس خبرگان بود و نه بر سر ریاستش بر مجمع تشخیص» تاکید کرده است که «موضع‌گیری ونحوه تعامل هاشمی رفسنجانی با بدنه اجرایی کشور نه تنها بقاء ایشان در گرو این فرآیند است، بلکه در سطحی گسترده‌تر، آینده سیاسی آقای هاشمی بستگی به روند فوق دارد».

این روزنامه نوشته است که «اگر هاشمی بر سر موضع‌گیری‌هایی که از ۲۲ خرداد ۸۸ به این ‌سو اتخاذ کرده، این روش را ادامه دهد، روند نگاه به وی به همین منوال ادامه خواهد یافت» و «برعکس اگر مشارالیه بر موضع‌گیری منتقدانه‌اش پایان دهد، بالطبع فشار‌ها علیه وی متوقف خواهد شد، هتاکان و متعرضین به فائزه هاشمی مجازات خواهند شد و مسئله دانشگاه آزاد نیز حل و فصل می‌گردد».

سرمقاله‌نویس روزنامه آرمان تاکید کرده است که «آینده هاشمی فی‌الواقع و در عمل بستگی به موضع‌گیری خود وی دارد» و نوشته است که «همه شواهد و قراین موجود حکایت از آن دارد که مناسبات و وضعیت هاشمی با جناح پیروز در انتخابات ۲۲ خرداد بهبودی کامل نخواهد یافت».

صادق زیباکلام با یادآوری این که «هاشمی در عمل نمی‌تواند مهر سکوت بر لب زده و زنهار و هشدار نداده و انتقاد نکند» نوشته است که «هاشمی مجبور است برای مصالح بلندمدت‌تر نظام همچنان هشدار و زنهار بدهد. بالطبع این موضع‌گیری باعث تداوم کدورت میان ایشان و منتقدانش خواهد شد و بنابراین وضعیتی که برقرار بوده احتمالا همچنان ادامه خواهد یافت» و اما «تنها نقطه امیدواری آن است که برخی دیگر از مسئولان، چهره‌ها و شخصیت‌های دلسوز نظام نیز همچون آقای هاشمی پای پیش گذارده و دست‌کم در خلوت برخی از مشکلات و مسائل کشور» را با جناح حاکم در میان بگذارند.

بازداشت ۶ هزار نفر در یک روز به اتهام «عضویت در شرکت‌های هرمی»

اغلب روزنامه‌های شنبه گزارش‌هایی درباره «برخورد و پلمب ۳۱۳ شرکت هرمی در تهران» منتشر کرده، اما روزنامه کیهان علاوه بر انتشار این خبر نوشته است که «۶ هزار نفر» در جریان «پلمب ۳۱۳ دفتر شرکت هرمی» طی یک روز دستگیر شده‌اند.

این روزنامه از قول «معاون اقتصادی وزارت اطلاعات» نوشته است که «ماموران این وزارتخانه با همکاری ماموران شهرداری تهران و نیروی انتظامی» روز پنج‌شنبه طی عملیاتی در ۱۴۰ نقطه شهر تهران «بیش از ۶ هزار نفر از اعضای فریب‌خورده شرکت‌های هرمی را دستگیر کردند».

کیهان نوشته است که در عملیات علیه شرکت‌های هرمی در تهران دست‌کم یک هزار نفر از مأموران نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات در کنار ۱۰۰ نفر از نیروهای آموزش‌دیده معاونت اجتماعی شهرداری تهران شرکت داشتند، و شماری از ۶ هزار نفر بازداشت شده در این عملیات به زندان رجایی‌شهر کرج و تعدادی دیگر به زندان اوین تهران منتقل شده‌اند.

به نوشته این روزنامه، «۲۰ نفر از ۶ هزار» بازداشتی روز پنج‌شنبه از «سرشاخه‌های اصلی کوئست در تهران» هستند، و شماری از بازداشت‌شدگان روز پنج‌شنبه نیز با سپردن تعهد آزاد شده‌اند.

روزنامه رسالت دیگر روزنامه وابسته به جناح حاکم اما شمار بازداشت‌شدگان را ۲۰۰ نفر اعلام کرده و نوشته است که «در عملیات مشترک وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی ۳۰۰ دفتر شرکت هرمی کوئست در تهران متلاشی و علاوه بر اعضاء، ۲۰۰ نفر از سرشاخه‌های کوئست بازداشت شدند».

این روزنامه مدعی شده است که «۶ هزار نفر از مال‌باختگان و فریب‌خوردگان این دفا‌تر به خانواده‌های‌شان تحویل داده شده‌اند».

ضریب نفوذ پهنای باند اینترنت در دنیا ۶۰ درصد و «در ایران ۱. ۴ درصد» است

روزنامه خراسان اظهارات مدیرعامل شرکت مخابرات در «انتقاد از جایگاه پایین فناوری اطلاعات در ایران» را مورد توجه قرار داده و از قول وی نوشته است که «در حال حاضر ضریب نفوذ پهنای باند اینترنت در دنیا به طور متوسط ۶۰ درصد و در ایران تنها ۱. ۴ درصد است و بدیهی است که با این وضعیت در بحث دولت الکترونیک، بانک‌داری الکترونیک و تجارت الکترونیک امکان توسعه مطلوب را نخواهیم داشت».

به نوشته این روزنامه، صابر فیضی همچنین گفته است که «اگر پهنای باند مناسبی در کشور نداشته باشیم، به طور قطع در بحث تجارت الکترونیکی با مشکل مواجه خواهیم بود، و برای تحقق دولت الکترونیک نیز به افزایش پهنای باند و افزایش سرعت اینترنت نیاز داریم و این دو عامل به عنوان دو زیرساخت بسیار مهم تلقی می‌شود که باید در کشور فراهم شود».

مدیرعامل شرکت مخابرات تاکید کرده است که «علاوه بر درصد پایین ضریب نفوذ پهنای باند اینترنت کشور، در برخی شاخص‌های دیگر فناوری اطلاعات نیز در وضعیت مناسبی قرار نداریم، به نحوی که بر اساس شاخص‌های ITU، ضریب نفوذ تلفن همراه در دنیا ۱۵۰ درصد است، در حالی که این میزان در ایران ۷۱ درصد است و در همین حال ضریب نفوذ اینترنت در دنیا ۱۰۰ درصد است، اما ضریب نفوذ اینترنت در ایران تنها ۲۷. ۵ درصد است».

روزنامه خراسان نوشته است که مدیرعامل شرکت مخابرات از محتوای پیام‌های کوتاه تلفنی یا‌‌ همان اس.‌ ام. اس در ایران نیز انتقاد کرده و گفته است که «در هر ثانیه ۲۰۰ هزار پیامک در دنیا رد و بدل می‌شود که دارای محتوای فرهنگی و اقتصادی است، اما این محتوا در ایران به فکاهی تعلق دارد».
XS
SM
MD
LG