لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۳۷

«سازمان نظام روزنامه نگاری تشکیل می شود»


خبر تشکیل شدن سازمان نظام روزنامه نگاری را وزیر ارشاد اعلام کرد.
خبر تشکیل شدن سازمان نظام روزنامه نگاری را وزیر ارشاد اعلام کرد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی از تشکيل سازمان نظام روزنامه نگاری در آينده نزديک خبر داد.

محمد حسين صفار هرندی در عين حال بار ديگر برخی مطبوعات را به فعاليت در جهت به گفته او «تضعیف و تجزيه کشور» متهم کرد و گفت: «ما از نشرياتی که به سمت تجزيه طلبی حرکت می کنند حمايت نمی کنيم و حتی امتيازش را هم لغو خواهيم کرد.»

تشکيل سازمان نظام روزنامه نگاری

محمد حسين صفار هرندی که به همراه رييس جمهوری اسلامی به گيلان سفر کرده بود، در ديدار با مديران مسوول نشريات محلی اين استان گفت: «پيش نويس سازمان نظام روزنامه نگاری در وزارت فرهنگ و ارشاد تهيه شده است.»

از زمان ورود روزنامه به ايران تا به امروز، اين اولين بار است که يک مقام دولتی از تشکيل سازمان نظام روزنامه نگاری سخن می گويد.

به گفته وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی، تشکيل سازمان نظام روزنامه نگاری يکی از اقدام هايی است که با تهيه پيش نويس آن در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال عملی شدن است.

وی اظهار اميدواری کرده که پس از تدوين نهايی، اين پيش نويس به تصويب هیأت دولت و مجلس برای اجرا برسد. صفارهرندی درباره جزييات سازمن نظام روزنامه نگاری گفت: «در اين سازمان بحث های حمايت از مطبوعات و روزنامه نگاران پيش بينی شده و با تشکيل آن اميدواريم مشکلات رسانه ها و روزنامه نگاران برطرف شود.»

سال آيين نامه و دستور

خبر تشکيل سازمان نظام روزنامه نگاری توسط وزارت ارشاد پس از آن اعلام می شود که اين وزارتخانه از زمان قرار گرفتن آقای صفار هرندی در مسند وزارت، اقدامات ديگری رابرای کنترل مطبوعات و خبرگزاری هايی که همسو با تبليغات دولت نسيتند به اجرا گذاشته است.

آئين نامه صدور کارت خبرنگاری توسط وزارت ارشاد و آيين نامه خبرگزاری های غير دولتی، برخی از اين اقدامات است.

طی تابستان و پائيز سال جاری نيز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آيين نامه جنجال برانگيز ساماندهی پايگاه های اطلاع رسانی اينترنتی را تهيه و از تصويب هيات وزيران گذراند.

بر اساس اين آيين نامه، کليه پايگاه های اينترنتی اعم از سايت ها و وبلاگ ها می بايست برای ادامه فعاليت يا آغاز فعاليت علاوه بر ثبت مشخصات فنی و مديريتی خود در وزارت ارشاد اسلامی از اين وزارتخانه مجوز فعاليت دريافت کنند.

منتقدان دولت می گويند که وزارت ارشاد اين اقدامات را با هدف ايجاد محدوديت برای رسانه هايی که با دولت همسو نيستند، به اجرا گذاشته است.

اتهام خيانت به رسانه های منتقد

خبر تشکيل سازمان نظام روزنامه نگاری در حالی منتشر می شود که يک هفته قبل، علی اکبر جوانفکر، مشاور رسانه ای آقای احمدی نژاد، در اظهاراتی که خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی منتشر کرد، برخی از فعالان رسانه ای را به «طراحی تبليغات جهت دار عليه دولت» متهم کرد و گفت: «مجازاتی بيش از جرم خيانت، بر اين رسانه ها مترتب است.»
وی در عين حال ادعا کرد: «در ‪۱۸ ‬ماه گذشته، دولت نهم با هجمه های سنگين تبليغاتی سازماندهی شده از سوی رسانه های حزبی و زنجيره ای رو به رو بوده است.»

اظهارات مشاور رييس جمهوری اسلامی با واکنش هايی مواجه شد. علی مزروعی رييس انجمن صنفی روزنامه گاران، در پاسخ به جوانفکر به خبرگزاری ايلنا گفت: «عده ‏ای برای توجيه ناتوانی ‏ها و ناکامی‏ های دولت اصولگرا، به تئوری توطئه از سوی منتقدان متوسل شده ‏اند.»

آقای مزروعی تاکيد کرد: «اقتدارگرايان همان‏ گونه که از رقابت در انتخابات آزاد و سالم عاجز هستند، از اداره کشور به نحو مطلوب نيز عاجزند لذا با سناريوسازی که حقيقت نداشته و مشکلی را از آنها حل نمی ‏کند، دست به فرافکنی می ‏زنند.»

عمادالدين باقی، روزنامه نگار و فعال حقوق بشر نيز به دنبال وارد کردن اتهام «خيانت به مطبوعات» از سوی مشاور آقای احمدی نژاد، به آن واکنش نشان داد و گفت: «در کشور ما حتی حداقل فعاليت‏ های مطبوعاتی هم که از حالت خود سانسوی خارج شود، تحمل نمی‏شود و عده ‏ای با فرافکنی و طرح برخی موضوعات، همين مقدار فعاليت‏ های مطبوعاتی را نيز در هاله ‏ای از شبهه و ناامنی قرار می ‏دهند.»

اتهام تجزيه طلبی به نشريات محلی

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در يک سال اخير علاوه بر ابلاغ آيين نامه ها و دستوراتی برای کنترل چند روزنامه و خبرگزاری سراسری منتقد، به گفته ناظران، اقدامات گسترده ای را در مورد نشريات محلی و شهرستانی نيز به اجرا گذاشته است.

توقيف چندين نشريه شهرستانی دراستان های بوشهر، هرمزگان، کردستان ومنطقه آذربايجان و دستگيری خبرنگاران شاغل در اين نشريات برخی از اين اقدامات بودند.

نشريه تمدن هرمزگان، به اتهام توهين به بنيانگزار جمهوری اسلامی و هفته نامه سفير دشتستان در استان بوشهر به اتهام توهين به «ساحت مقدس ولايت»، توقيف شده اند.

نشريات محلی و خبرنگاران شاغل در آنها در استان های خوزستان، آذربايجان، اردبيل، زنجان، قزوين و کردستان نيز با اتهاماتی چون «تجزيه طلبی» و «اقدام عليه امنيت ملی» مواجه شدند و در استان های هرمزگان، آذربايجان، اردبيل و کردستان، چندين روزنامه نگار بازداشت شده و برخی از آنها هنوز در بازداشت به سر می برند.

طی آذرماه ۸۵ پنج نشريه پيام زنجان، بهارزنجان، صدای زنجان، البرز خرم، و موج بيداری در استان زنجان با انتشار اطلاعيه ای اعلام کردند که دراعتراض به سياست های مطبوعاتی دولت احمدی نژاد و در اعتراض به محدوديت های ايجاد شده برای مطبوعات، انتشار خود را متوقف می کنند.

اين نشريات در اطلاعيه خود تاکيد کرده اند: «به دنبال ايجاد محدوديت های مختلف و تلاش برخی از مسوولان دولتی برای کشاندن مطبوعات به دادگاه، برخورد تحکم آميز و موهن استاندار، و منع مقامات دولتی از دادن آگهی های دولتی به مطبوعات مستقل، تا رفع محدوديتهای ايجاد شده، انتشار خود را متوقف ميکنند.»

مطبوعات ساير شهرستان ها نيز وضعيت مشابهی دارند. وارد کردن اتهام «فعاليت در جهت تضعيف کشور» و «تجزيه طلبی» از سوی وزير ارشاد اسلامی، در ملاقات با مديران مطبوعات محلی گيلان بر مطبوعات و تشکيل سازمان نظام روزنامه نگاری از سوی اين وزارتخانه، به گفته ناظران از وخيم تر شدن وضعيت و اعمال محدوديت های بيش از پيش حکايت دارد.
XS
SM
MD
LG