لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۲۷

ایران هجدهمین خودروساز جهان شد


ایران با دو پله صعود  در رنکینگ جهانی خودرو سازان، به رده ۱۸تولیدکنندگان خودرو در جهان در سال ۲۰۱۶ رسید.
ایران با دو پله صعود  در رنکینگ جهانی خودرو سازان، به رده ۱۸تولیدکنندگان خودرو در جهان در سال ۲۰۱۶ رسید.

ایران با دو پله صعود در رنکینگ جهانی خودرو سازان، به رده ۱۸تولیدکنندگان خودرو در جهان در سال ۲۰۱۶ رسید. در بخش تولید خودرو‌های سواری هم ایران در مکان ۱۴ قرار گرفته است.

تولید خودرو در ایران در سال ۲۰۱۶ حدود ۱۸ درصد رشد داشته است در بخش سواری این رشد بیشتر هم بوده و تولید خودرو‌های سواری در ایران در این مدت ۲۱ درصد رشد داشته است.

در مجموع بر اساس گزارش انجمن جهانی خودرو سازان شرکت‌های خودروسازی در ایران طی سال ۲۰۱۶ یک میلیون ۷۴ هزار خودرو سواری و در حدود یک میلیون ۱۶۴ هزار خودرو سبک و سنگین تولید کرده است.

بر اساس گزارش انجمن جهانی خودرو سازان در سال ۲۰۱۶،چین با تولید ۲۸ میلیون و ۱۱۸ هزار خودرو در مقام اول ،آمریکا با تولید ۱۲میلیون ۱۹۸ هزار خودرو در مقام دوم و ژاپن با تولید ۹ میلیون ۲۰۴ هزار خودرو در مقام سوم است.

در میان این سه کشور صنعت خودرو آمریکا با رشد حدود یک درصدی، چین با رشد ۱۴ درصدی و ژاپن با افت حدود یک درصدی در تولید روبرو بوده‌اند.

پس از این سه کشور به ترتیب آلمان با حدود شش میلیون ، هند با حدود چهار و نیم میلیون ،کره با حدود چهار میلیون ۲۰۰ هزار دستگاه ، مکزیک سه و نیم میلیون ،اسپانیا دو میلیون ۸۸۵ هزار دستگاه، کانادا با تولید دو میلیون و ۳۷۰ هزار دستگاه و برزیل دو میلیون ۱۵۶ هزار دستگاه در مقام‌های چهارم تا دهم قرار دارند.

در این ره بندی هند و کانادا توانسته اند یک پله رشد کنند و کره و برزیل یک پله سقوط کرده اند. بسیاری از کارشناسان هند را مانند چین یکی از بازار‌های مهم در آینده می دانند و بنظر می رسد سرمایه گذاری‌ها پس از اشباع بازار چین از هند سر در بیاورند.

در مقام ۱۱ تا ۲۰ هم به ترتیب فرانسه ، تایلند،انگلستان، ترکیه ،جمهوری چک ،روسیه ،اندونزی ،ایران ، ایتالیا و اسلواکی قرار دارند.

در مجموع در سال ۲۰۱۶ در حدود ۹۵ میلیون خودرو در جهان تولید شده اند.

طی یک سال گذشته تولید خودرو در ایران افزایش یافته است و شرکت‌های بزرگی مانند پژو ،رنو ،سیتروئن ،اسکانیا ومرسدس بنز حاضر به سرمایه گذاری در ایران شده اند . شرکت هیوندایی و فولکس واگن هم فعالیت خود را در ایران از سر گرفته اند.

محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت گفته است :« یکی از سیاست‌های ما در زمینه خودرو افزایش تولید است و باید ظرف چند سال آینده به تولید سه میلیون دستگاه خودرو در سال برسیم. در چهار ماه ابتدای امسال رشد ۲۰ درصدی داشتیم و تلاش داریم این میزان رشد تا پایان سال به ۲۵ درصد برسد. امسال تولید خودرو در کشور با ادامه این روند به یک میلیون ۶۰۰ هزار دستگاه می رسد.»

با این وجود بسیاری معتقد هستند بخش زیادی از این تولیدات به محصولاتی با پلت فرم بسیار قدیمی باز می گردد هم اکنون تولیدات اصلی شرکت سایپا بر روی پلت فرم قدیمی پراید ( متعلق به ۳۰ سال پیش )و تولیدات اصلی شرکت ایران خودرو بر روی پلت فرم قدیمی پژو ۴۰۵ و پژو ۲۰۶ ( به ترتیب متعلق به ۳۰ و ۲۰ سال پیش )در حال تولید هستند . تنها پلت فرم جدید در صنعت خودرو ایران به تندر ۹۰ و ساندرو باز می گردد که طراحی این پلت فرم‌ها نیز به سال ۲۰۰۴ میلادی مربوط هستند.

صنعت خودرو ایران قصد دارد در قرار دادهای جدید خود این مشکل را تا حدودی رفع کند در قرار داد پژو سیتروئن قرار است پلت فرم پی اف یک که برای سال ۲۰۱۵ است در ایران به تولید انبوه و داخلی سازی بالا برسد . شرکت رنو هم قصد دارد پلت فرم کلاس بی‌خود را که تکنولوژی آن برای سال ۲۰۱۷ است در ایران به تولید برساند ظرفیت این دو پلت فرم حدود ۳۵۰ هزار دستگاه است که در برابر تولیدات صنعت خودرو ایران درصد بالایی محسوب نمی شود.

ایران خودرو البته در برنامه‌ای قرار است سری جدید پلت فرم‌های خود را با همکاری شرکت های تحقیقاتی در اروپا و آسیا گسترش دهد.

بر همین اساس بزرگترین قرار داد طراحی خودرو در ایران طی تاریخ صنعت خودرو سازی کشور بین ایران خودرو و ۱۰ شرکت از کشورهای مختلف از جمله، آلمان، ایتالیا، کره جنوبی و بلژیک به ارزش بیش از ۲۵۰ میلیون دلار امضا شده است.

اجرای كامل این قرارداد به طراحی و تولید پلتفرم اختصاصی گروه صنعتی ایران خودرو منجر می شود كه محصولات متعدد در مدل‌های مختلف سدان،‌ هاچ بک، كراس آور و شاسی بلند، هیبرید و برقی روی آن به تولید خواهد رسید. ایران خودرو گفته است نخستین محصول این قرارداد در نیمه دوم سال ۹۸ وارد بازار ایران شود.

شرکت سایپا هم برنامه مشابه ایران خودرو را در دستور کار دارد. اما بعید بنظر می رسد در کوتاه مدت سهم این پلت فرم‌ها و تکنولوژی‌های جدید در صنعت خودرو ایران نسبت به تکنولوژی‌های قدیمی بیشتر شود.

XS
SM
MD
LG