لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۵۹

«در صورت تشدید تحریم‌ها، سانتریفوژهای بیشتری فعال خواهیم کرد»


حميد بعيدی نژاد، عضو تیم مذاکره کننده هسته ای
حميد بعيدی نژاد، عضو تیم مذاکره کننده هسته ای

يک عضو تيم مذاکره کننده هسته ای ايران،روز چهارشنبه،۱۵ بهمن، هشدار داد که در صورت تصويب تحريم‌های بيشتر عليه اين کشور،برنامه‌های هسته‌ ای ايران ادامه خواهد يافت و اين کشور حتی سانتريفيوژهای «بيشتری» را نيز «فعال» خواهد کرد.

به گزارش واحد مرکزی خبر،وابسته به صدا و سيمای جمهوری اسلامی،حميد بعيدی نژاد با اشاره به تلاش ايران و کشورهای ۵+ ۱ برای دستيابی به «توافق جامع»، افزود:« بديهی است که اگر توافقی در اين خصوص حاصل نشود طبيعتا دو طرف می‌توانند به مواضع قبلی خود برگردند.»

مديرکل امور سياسی و امنيت بين المللی وزارت امور خارجه ايران تصريح کرد:« ايران می‌تواند به توسعه برنامه‌های هسته‌ای خود به نحوی که با منافع ملی خودش سازگار باشد بازگردد.»

مجلس ايران روز سه شنبه ۱۴ بهمن، با تصويب طرحی دولت را موظف کرده است تا در صورتی که کنگره آمريکا تحريم‌های ايران را افزايش دهد، توافقنامه موقت ژنو را ملغی کند.

علی لاريجانی،رئيس مجلس ايران، روز يک‌شنبه، ۱۲ بهمن ماه باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا را متهم کرده بود که به دنبال شکست خوردن مذاکرات اتمی ايران با کشورهای غربی يا تسليم شدن ايران در مقابل به گفته او «خواسته‌های نامربوط» است.

کميته بانکی سنای آمريکا روز پنج‌شنبه، ۹ بهمن، با اکثريت آراء طرحی را به تصويب رساند که بر اساس آن، اگر مذاکرات ايران با شش قدرت جهانی بر سر برنامه هسته‌ای‌اش تا پايان ماه ژوئن به نتيجه نرسد تحريم‌های تهران تشديد خواهد شد.

باراک اوباما، رييس جمهوری امريکا بارديگر تاکيد کرده است که تحريم های جديد کنگره عليه ايران را «وتو» خواهد کرد. آقای اوباما تصريح کرده است، در شرايط حساس کنونی تضعيف اقدامات ديپلماتيک برای حل مناقشه هسته ای ايران اشتباه است.

بنيامين نتانياهو، نخست‌وزير اسرائيل، روز ششم بهمن گفته بود که امکان دارد «در همين چند هفته آينده ميان ايران و قدرت‌ها يک توافق نهايی هسته‌ای بدست آيد»، اما اين توافق (از ديد اسرائيل) «بد» و «غيرقابل قبول» خواهد بود.

آقای بعيدی نژاد در بخش ديگری از سخنان خود با بيان اينکه ممکن است«عناصر تندروی» کنگره آمريکا به رويکرد افزايش تحريم اقدام کنند،افزود: « اين وضعيت چيزی نيست که هيچ يک از اعضای مذاکره کننده هسته‌ای با ايران خواهان آن باشند.»

وی اضافه کرد:« در اين صورت اگر در آينده آنان بخواهند با ايران مذاکرات را از سر بگيرند بايد مطابق شرايط فنی همان مقطع يعنی با ايران دارای ظرفيت و فناوری هسته‌ای بالاتر گفت‌وگو کنند.»

دستگاه‌های سانتريفيوژ برای غنی‌سازی اورانيوم به کار می‌روند و اورانيوم با غنای بالا‌ می‌تواند در ساخت سلاح هسته‌ای کاربرد داشته باشد.

خبرگزاری آسوشيتدپرس روز سه شنبه ۱۴ بهمن ماه به نقل از ديپلمات‌ها خبر داده بود که ايران و آمريکا همچنان بر سر تعداد سانتريفيوژهای فعال ايران در حال مذاکره هستند.

آمريکا سال گذشته از ايران خواسته بود که شمار سانتريفيوژهای فعال خود را از رقم کنونی ۱۰ هزار به حدود دو هزار دستگاه کاهش دهد. آذرماه سال گذشته که مذاکرات هسته‌ای برای دومين بار تمديد شد، آمريکا و ديگر قدرت‌های جهانی رضايت دادند که ايران ۴۵۰۰ سانتريفوژ خود را فعال نگه دارد.

ايران و شش قدرت جهانی که در آذر پارسال به توافق شش‌ماهه هسته‌ای دست يافتند، تاکنون دو بار به خاطر عدم حصول توافق بر سر تفاهم جامع هسته‌ای، توافق موقت ژنو را تمديد کرده‌اند. قرار شده‌ است که طرفين تا ماه مارس به يک «توافق سياسی» دست يابند و تا ۱۰ تيرماه توافق نهايی هسته‌ای حاصل شود.

XS
SM
MD
LG