لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۰۵

بازداشت یک «ابربدهکار بانکی»


روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، هم از علیرضا زیباحالت منفرد به عنوان «دست راستم بابک زنجانی نامبرده و در گزارشی با تیتر «دستبند به دست راست بابک»، نوشته که «بر اساس گفته‌های مسعود رضواني، رئيس پليس بين‌الملل نیروی انتظامی فردی به‌نام عليرضا زيبا‌حالت‌منفرد از شركای بابک زنجانی بازداشت و به ايران تحويل داده شده است.»

این روزنامه به صراحت قتل یک تاجر ایرانل ااصل در مالرزی را به پرونده فساد نفتی در دولت سابق مرتبط دانسته و نوشته است: «هفتم مرداد ۹۲ چند ماه پيش از بازداشت زنجاني قتل مشكوكي در مالزی رخ مي‌دهد. تاجري ۷۵ ساله به‌نام حسين‌ احمدنژادي با تابعيت ايراني- ‌بحريني در پاركينگی به ‌ضرب گلوله كشته شد. قتل در شهر كوالالامپور رخ داد كه به‌سرعت بازتاب داده شد، البته به‌جز در ايران.»

روزنامه جوان با تاکید براینکه «مقتول همان كسي بود كه براي بابک زنجاني بانک فییب را به مبلغ ۴ ميليون دلار خريده بود»ف نوشته است: «فردي كه صاحب امضا بود و تقريباً محلل اين معامله بوده كسي نبود جز عليرضا زيبا‌حالت‌منفرد كه نقش اصلي در انتقال پول را داشته است» و «برای آنكه بدانيم اين دستگيری از چه اهميتي برخوردار است بايد گفت تمامي كارهای بابک زنجانی با بانک فییب انجام شده است.»

این روزنامه البته بازداشتن یک متهم به فسادمالی دیگر در تهران را هم که با اسم اختصاری «د» و به عنوان یک «ابربدهکار بانکی» از او نام برده مهم ارزیابی کرده و نوشته است: «پيش از اين نیز دادستان تهران در جلسه‌ای با مسئولان حراست و نظارتي بانک ها به صراحت عنوان داشت كه در اغلب پرونده‌های فساد پای شبكه بانكي در ميان است، همراستا با اين اظهارات كارشناسان اقتصادي براين باورند بانك‌ها در شكل‌گيري مفسدان و ابربدهكاران بانكی صاحب تقصير هستند و در هر مفسده اقتصادی پای بانک ها در ميان است و بايد فكري براي پاكسازي سيستم بانكی انديشيد.»

احمد مازنی، نماينده تهران در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد گفته است: عصر نوزدهم دی ماه اکبر هاشمی رفسنجانی «در استخر مجموعه سعدآباد سكته كرد» و این اتفاق زمانی رخ داد که او به تنهایی در استخر این مجموعه شنا می کرد و تمام محافظان بیرون از سالن استخر بودند.

این نماینده عضو فراکسیون امید مجلس دهم به روزنامه اعتماد گفته است که «من از منابع موثق شنيدم اين است كه اتفاقی كه براي آقای هاشمی افتاد در محل كارش بود» و چون «مجمع تشخيص مصلحت نظام دفتري در مجموعه سعدآباد دارد كه ايشان دو روز در هفته در آنجا مستقر مي‌شدند و هم ملاقات‌ها و هم برخي جلسات خودشان را در آنجا برگزار مي‌كردند. اين تصميم به اين دليل بود كه با توجه به شرايط سني كه ايشان داشت به نوعي استراحتي داشته باشند. در همان ساختمان محل كار كه متعلق به مجمع بود اين امكان براي‌شان تدارك ديده شده بود. براي استفاده از امكانات ورزشي آنطور كه براي من نقل شده ايشان هميشه تنها مي‌رفتند و ورزش مي‌كردند. موقع شنا همه را از استخر بيرون مي‌كردند.»

احمد مازنی درباره روز ۱۹ دی ماه ۹۵ گفته است: اکبر هاشمی رفسنجانی «آن روز هم به همين صورت رفتند داخل استخر. خودشان گفته بودند نزديك اذان بيرون مي‌آيند كه براي نماز مغرب آماده شوند. همه محافظان هم بيرون استخر منتظر بودند تا طبق روال هميشگي همان موقعي كه گفته‌اند خودشان بيرون بيايند. اما محافظين ايشان متوجه مي‌شوند كه تاخيري پيش آمده وقتي مراجعه كردند ديدند آن اتفاقي كه نبايد رخ داده است. ايشان متاسفانه سكته كرده بود. در حالي كه همه فكر مي‌كردند مثل هميشه بايد در آب و مشغول شنا باشند.»

روزنامه اعتماد همچنین از قول احمد مازنی نوشته است: «اين اتفاق و همينطور كهولت سني كه ايشان داشته باعث بروز اين حادثه شد.»

روزنامه نوآوران گزارشی دارد از برگزاری مراسم یادبود اکبر هاشمی رفسنجای که روز یک شنبه با سخنرانی علی اکبر ناطق نوری برگزار شد. این روزنامه از قول سحنران این مراسم نوشته است: «هاشمی اپوزیسیون نبود؛ رکن ایران بود.»

روزنامه شرق، در تیتر یک شماره دوشنبه خود از «بازداشت همدست بابک زنجانی» در کشور «دومینیکا» خبر داده و نوشته است: «یک‌ماه‌ونیم بعد از تأیید حکم اعدام بابک زنجانی، متهم ردیف اول پرونده فساد نفتی، در دیوان‌عالی کشور، رئیس پلیس بین‌الملل ناجا اعلام کرد، سحرگاه یکشنبه یکی دیگر از عوامل اصلی این پرونده شناسایی و دستگیر و به مقامات قضائی تحویل داده شده است.»

به نوشته این روزنامه، این متهم پرونده فساد نفتی دولت سابق «علیرضا زیباحالت منفرد» نام دارد و «فردی که شواهد و صحبت‌های مطرح‌شده در دادگاه نشان می‌دهد نقش زیادی در کارها و امورات بابک زنجانی داشته است.

شرق با اشاره به اینکه رسول کوهپایه زاده وکیل بابک زنجانی ضمن ابراز خوشحالی از بازداشت همدست موکلش کفته که «سرنوشت زنجانی به فرد بازداشت‌شده گره خورده است.»

این روزنامه تاکید کرده است که «در پس دستگیری علیرضا زیباحالت منفرد «قطعا خوشحال‌تر از وکیل بابک زنجانی، دولت و به‌خصوص وزارت نفت خواهند بود چراکه شاید بتوانند از طریق او بدهی سه‌ونیم‌میلیارددلاری بابک زنجانی را زنده کنند.

همزمان روزنامه آرمان خبر داده است که حسین نجات جانشین سازمان اطلاعات سپاه پاسداران روز یک شنبه ر حاشیه بازدید از نمایشگاه «توانمندی‌های اطلاعاتی مرکز مقابله با جرایم سازمان یافته اقتصادی سازمان اطلاعات سپاه» درباره «انتشار شایعاتی درباره دخالت بعضی از اعضای این سازمان در مفاسد اقتصادی و دستگیری آنها»، گفته است: « این موضوع کذب و دروغ‌سازی برخی رسانه‌های وابسته به دشمن» است و «دروغ پردازی چند رسانه معلوم الحال طی چند روز اخیر، تلاشی از سوی عناصر مرتبط با متهمان دستگیر شده برای جلوگیری از روند رسیدگی قضائيي است.»

جانشین فرمانده سازمان اطلاعات سپاه پاسداران البته گفته است: «در روزهای آتی خبرهای مهمی از برخورد با باندهای متخلف و بزرگ اقتصادی و شبکه‌های نفوذی مرتبط با سرویس‌های بیگانه به اطلاع مردم خواهد رسید.»

روزنامه آرمان با اشاره به اینکه «به نظر می‌رسد خبرهای روزهای آتی که سردار نجات از انتشار آن در آینده سخن به میان آورد به پرونده بابک زنجانی بی‌ارتباط نباشد»، نوشته که محمد جهرمی وزیر کار و امور اجتماعی در کابینه اول محمود احمدی‌نژاد گفته است: « قوه قضائيه هنوز به بخش‌های مختلفی از فسادهای پرونده بابک زنجانی نرسیده است.»»

محمد جهرمی همچنین گفته است: «اعتقاد دارم که باید دید چه کسی بابک زنجانی را بابک زنجانی کرد، گفت: چه کسی اجازه داد دو میلیارد یورو در اختیارش قرار بگیرد؟ مگر می‌شود شما همین الان نفت خریداری کنید؟! تا ضمانتنامه بانکی نمی‌گرفتید، تا پول نقد ازشما نمی‌گرفتند، نفت به کسی نمی‌دادند، همین الان هم نمی‌دهند.»

روزنامه شهروند از افزایش نگرانی عمومی نسبت به ارسال پارازیت در شهرهای مختلف خبر داده و از قول رئیس اداره بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت نوشته است: «دانشگاه‌ها درباره پارازیت‌ها گزارش علمی دهند.»

زهرا جعفرزاده گزارش نویس روزنامه شهروند با اشاره به اینکه «پارازیت‌ها را دیگر همه می‌شناسند، امواجی که حالا سال‌هاست با سبک زندگی ایرانیان گره خورده‌اند»، نوشته است: «یک‌بار می‌گویند مضر است، سرطانزاست، عامل سقط جنین است و سردرد می‌آورد و... یک‌بار می‌گویند مضربودنشان ثابت نشده، «احتمالا سرطانزا» هستند و نه مطمئنا. مردم هنوز هم نمی‌دانند ماجرای واقعی این پارازیت‌ها چیست. زندگیشان، جانشان و بچه‌هایشان، درامان هستند، نیستند.»

علی گورانی، رئیس اداره بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت، به این روزنامه گفته است: «مستند علمی معتبری مبنی بر سرطانزابودن پارازیت‌ها وجود ندارد» اما « ما در رسانه‌ها اعلام می‌کنیم، به‌ هرحال به گوش دانشگاه‌ها می‌رسد، ما ازهمه دانشگاه‌ها می‌خواهیم که اگر دلیل محکمی مبنی بر مضربودن پارازیت‌ها یا بالابودن آنها دارند، دراختیار ما قرار دهند. به‌ هرحال دانشگاه‌هایی مانند علم و صنعت، دانشگاه صنعتی شریف و امیرکبیر، امکانات و تجهیزات دقیق و خوبی دراختیار دارند، واقعا از این دانشگاه‌ها انتظار می‌رود که دراین زمینه تحقیقاتی را انجام دهند و درقالب پروژه از دانشجویان دکتری و ارشد بخواهند که دراین زمینه تحقیق کنند. واقعا برای این دانشگاه‌ها کار سختی نیست.»

این مقام وزارت بهداشت البته گفته است: «نباید خیلی مردم را در این زمینه نگران کرد، هرچند که درطول روز خیلیها با ما تماس میگیرند و مدام درباره مضربودن این اشعه‌ها از ما می پرسند، بعضی‌ها حتی با گریه سوالشان را مطرح می کنند. مردم واقعا دراینباره نگران هستند.»

به نوشته روزنامه شهروند، علی پورانی در پاسخ به این که آیا «خود وزارت بهداشت در این‌باره تحقیقی انجام نداده»، گفته است: «خیر ما اصلا در این زمینه بررسی نکردیم. نیازی هم نیست، چون در دنیا استانداردهای آن اعلام شده و براساس آن هم سنجیده می‌شود.»

روزنامه تعادل در گزارشی با تیتر « تفكيك جنسيتي كسب‌وكار در ترازوي جهاني» خبر داده که بانک جهانی «در گزارش كسب و كار ۲۰۱۷ ، براي اولين بار مولفه جنسيت در سه شاخص اصلي شامل شروع كسب وكار، ثبت مالكيت و اجراي قراردادها وارد شده است؛ اتفاقي كه باتوجه به شرايط داخلي نگراني‌ها را در خصوص افت رتبه ايران در گزارش‌هاي سال‌هاي آتي بانك‌جهاني را جدي‌تر مي‌كند.»

به نوشته این روزنامه، گزارش كسب‌وكار ۲۰۱۷ بانك‌جهاني در حالي حدود دوماه ‌پيش منتشر شد كه شعار خود را «فرصت برابر براي همه» قرار داده بود. به ‌واسطه همين شعار هم بود كه بانك‌ جهاني مولفه‌هاي جديدي را در گزارش خود جا داده و بخت ۱۹۰كشور را نه‌تنها در نماگرهاي قبلي سهولت كسب‌وكار بلكه در مولفه‌هاي جديدي همچون جنسيت و شرايط بازار كار آزموده است.

روزنامه تعادل با اشاره به اینکه « اين مولفه‌ها در رتبه‌بندي ۲۰۱۷ به‌صورت پايلوت بوده و در رتبه‌بندي‌ها لحاظ نشده اما در گزارش‌هاي بعدي بانك‌جهاني اندازه‌گيري خواهد شد»ف نوشته است: رتبه ايران در گزارش ۲۰۱۷ بانك جهاني با سه پله سقوط به ۱۲۰رسيد و ورود مولفه‌هاي جديد دركنار رتبه كنوني ايران، شرايط كسب‌وكار كشورمان در آيينه جهاني را حساس‌تر كرده است.»

این روزنامه یادآوری کرده است که «نرخ مشاركت اقتصادي زنان در ايران سال‌هاست در مدار ۱۲درصد باقي مانده و در بازار كار واقعيت‌هايي همچون اولويت‌بندي‌هاي جنسيتي، حقوق‌ها و فرصت‌هاي شغلي نابرابر كاملا ملموس و فراگير است.»

XS
SM
MD
LG