لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۰۴

رقیب روسی ایرباس پرواز کرد


هواپیمای ‌ام سی ۲۱
هواپیمای ‌ام سی ۲۱

به گزارش رویترز،هواپیمای ‌ام سی ۲۱ که امید روس ها برای رقابت دوباره با بوئینگ و ایرباس است اولین تست پرواز خود را در روز ۲۸ مه با موفقیت پشت سر گذاشت.

به گزارش اسپوتنیک، دیمیتری لاگوزین دستیار رییس جمهور روسیه در صفحه فیس بوک خود تصاویری از این هواپیما در حین پرواز را منتشر کرد.

سازندگان این هواپیمای مسافربری جدید روسی معتقدند که این هواپیما رقیب جدی برای هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷ و ایرباس آ ۳۲۰ است.

شرکت سازنده این هواپیما (ایرکوت) قصد دارد تا سالانه ۲۰ فروند از این هواپیما را تولید کند و از سال ۲۰۳۰ به بعد تولید این هواپیما را به سالانه ۷۰ فروند برساند.

دنیس مانتوروف وزیر صنعت و تجارت روسیه گفته است: «فدراسیون روسیه امیدوار است حجم کل فروش هواپیمای مسافربری جدید روسیه با نام‌ام سی ۲۱ تا سال ۲۰۳۷ به بیش از هزار فروند برسد.»

بعد از فروپاشی شوروی روسیه حدود ده سال است که دوباره به دنبال بازگشت به عرصه رقابت با شرکت‌های بزرگ هواپیما سازی دنیا برآمده است. اولین تلاش این شرکت ساخت هواپیما تک راهرو سوخو سوپر جت ۱۰۰ بود که هنوز به موفقیت چندانی نرسیده است . این هواپیما تک راهرو در اصل رقیب هواپیماهای صد نفره تک راهرو منطقه‌ای امبرائر برزیل و بمباردیه کانادا است.

بعد از سوخو سوپر جت ۱۰۰ ، حالا روسیه سعی دارد با ساخت‌ام سی ۲۱ به رقابت هواپیماهای ساخت بوئینگ و ایرباس برود.

ولادیمیر پوتین امید زیادی دارد تا با اصلاحاتی که پایه‌گذارش بوده، صنعت هوایی روسیه بتواند در برابر رقبای قدرتمند غربی‌اش قد علم کند. او با تأسیس شرکت یونایتد ایرکرفت( ایر کوت ) در سال ۲۰۰۶، سنگ بنای یک تحول را در صنعت هوایی روسیه گذاشته است.

هم‌اکنون شرکت‌های بزرگ هواپیماسازی از جمله توپولوف، سوخو، میگ و ایلیوشین در روسیه وابسته به این شرکت شده‌اند. با این روش هزینه طراحی کاهش و تمام این شرکت‌ها تجربیات‌شان را در اختیار هم می‌گذارند. اولین تولید این شرکت هم روز ۱۹ خرداد ۱۳۹۵ رسماً با نام ایرکوت ام‌سی-۲۱ رونمایی شد. اما این مدل تا روز ۲۸ می سال ۲۰۱۷ به پرواز در نیامده بود.

ایرکوت ام‌سی-۲۱ را می‌توان دومین تلاش صنعت هوایی روسی پس از فروپاشی شوروی برای ساخت و طراحی یک هواپیمای مسافربری دانست. اولین تلاش ساخت سوپر جت ۱۰۰ سوخو بود که در سال ۲۰۰۸ معرفی شد.

روسیه فعلاً قصد دارد با ساخت محصولات جدیدش جای خالی هواپیماهای مدرن روس را در بازه زیر ۲۰۰ نفره پر کند. تا پیش از ساخت سوخو سوپر جت ۱۰۰، توپولوف ۲۰۴ پیشرفته‌ترین ساخته روس‌ها بود که زمان طراحی آن به اواخر عمر شوروی باز می‌گشت. برای همین با اینکه این هواپیما در سال ۱۹۹۵ تولید شده بود اما طراحی در زمان شوروی عملاً این هواپیما را از نظر کیفیت و تکنولوژی بسیار پایین‌تر از رقبای غربی نگه می‌داشت.

طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده سوخو سوپر جت ۱۰۰ بازه ۸۰ تا ۱۰۰ مسافر را پوشش می‌دهد. یکی دیگر از هواپیماهای روس که در حال طراحی است سوخو ۱۳۰ نام دارد. این هواپیما در سال ۲۰۲۰ تولیدی می‌شود و در حدود ۱۳۰ تا ۱۵۰ مسافر را پوشش می‌دهد. ایرکوت ام‌سی-۲۱ هم ۱۶۵ تا ۲۱۰ مسافر را پوشش می‌دهد با این سیاست، روس‌ها سعی دارند بتواند در بازار هواپیماهای تک راهرو که پرتقاضاترین بخش هواپیماهای مسافربری در جهان است، نفوذ کنند.

هم‌اکنون دو شرکت بویینگ با مدل ۷۳۷ و ایرباس با مدل ۳۲۰ نبض این بازار را در دست دارند.

شرکت‌های امبرائر برزیل با مدل‌ای و بمباردیر کانادا با مدل سی هم مدل‌های ارزان‌تر این کلاس را پوشش می‌دهند.

با این همه شرکت‌های روس سعی دارند با قیمت کمتر و کیفیت مشابه، بخشی از بازار را از آن خود کنند.

ام سی-۲۱ از دو نوع موتور مختلف استفاده می‌کنند که یکی ساخت روسیه و دیگری ساخت ایالات متحده است.

موتور اول پی دی -۱۴ نام دارد که توسعه یافته موتور توپولوف ۲۰۴، ایلیوشین ۷۶ و ایلیوشین ۹۶ است.

شرکت سازنده روس ادعا می‌کند این موتور نسبت به موتور مشابه غربی مصرف کمتری دارد. این موتور قرار است در مدل سوخو ۱۳۰ هم استفاده شود.

موتور دیگری که مشتریان می‌توانند برای‌ام سی-۲۱ سفارش دهند پی دبلیو ۱۴۰۰ جی ساخت شرکت پرت اند ویتنی آمریکا یکی از قوی‌ترین سازندگان موتور هواپیما در جهان است.در ساخت این هواپیما از فیبر کربن برای ساخت برخی از بخش‌ها از جمله بال‌ها استفاده شده که سبب انعطاف‌پذیری در کنار مقاومت بیشتر می‌شود.هواپیماهای روس معمولاً از نظر سیستم‌های راداری و کامپیوتری با مشکلات و ضعف‌های زیادی نسبت به رقبای غربی خود روبه‌رو هستند اما حالا شرکت سازنده ادعا می‌کند با کمک شرکت‌هایی در آمریکا و اروپا مانند شرکت تالس فرانسه این مشکل را حل کرده است و این هواپیما به جدیدترین سیستم‌های ناوبری مجهز شده است.

این هواپیما می‌تواند رنج پروازی شش هزار و ۴۰۰ کیلومتر را پوشش دهد که کارخانه سازنده ادعا می‌کند ۶۰۰ کیلومتر بیشتر از هواپیماهای مشابه است.در ساخت این هواپیما شرکت‌های مختلف از اروپا و آمریکا همکاری داشته‌اند که می‌توان به تالس فرانسه، هانی‌ول آمریکا، پرت اند ویتنی آمریکا و کروپ آلمان اشاره کرد.

روسیه با هواپیمای‌ام سی ۲۱ می خواهد رقابت با شرکت‌های بوئینگ و ایرباس را در بخش هواپیمای تک راهرو شروع کند البته این شرکت در طرحی دیگر به طور مشترک با شرکت کوماک چین قصد دارند یک هواپیمای پهن پیکر طراحی کنند تا رقیب اصلی هواپیمایی مانند بوئینگ ۷۸۷ شود.

طرح پروژه مشترک تولید هواپیمای دور پرواز میان دو کشور چین و روسیه، نخستین بار در سال ۲۰۱۴ مطرح شد و قرار است نخستین پرواز این هواپیما بین سالهای ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۵ انجام شود.

این هواپیمای دو موتوره تا نزدیک ۳۰۰ مسافر را حمل خواهد کرد و تا ۱۲ هزار کیلومتر برد خواهد داشت.

البته در اینکه روس‌ها بتوانند در زمینه هواپیماهای مسافربری به رقیب اصلی بوئینگ و ایرباس تبدیل شود تردید‌های فراوانی وجود دارد چرا که روسیه در یک پله پایین تر هنوز با سوخو ۱۰۰ نتوانسته حریف دو شرکت برزیلی امبرائر و شرکت کانادایی بمباردیه شود.

XS
SM
MD
LG