لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۲۴

انتقام در ونکوور؛ قهرمانی آمریکا در جام جهانی فوتبال زنان


آمريکا با نتيجه پر گل ۵ بر ۲ ژاپن را شکست داد و قهرمان جام جهانی فوتبال شد
آمريکا با نتيجه پر گل ۵ بر ۲ ژاپن را شکست داد و قهرمان جام جهانی فوتبال شد

فينال جام جهانی ۲۰۱۵ فوتبال زنان بين تيم‌های ملی آمريکا و ژاپن برگزار شد که آمريکا با نتيجه پر گل ۵ بر ۲ حريفش را شکست داده و جام قهرمانی را به دست آورد.

اين بازی با حضور بيش از ۵۳ هزار نفر در ونکوور برگزار شد. رقابتی که تکرار فينال دوره قبل بود. بازی پايانی جام ششم را هم اين دو تيم به انجام رسانده بودند. در آن ديدار، وقت قانونی ۱-۱ تمام شد و ژاپن با گل دقيقه ۸۱ اميدهای خود را زنده کرد.

در وقت اضافه نيز ابتدا آمريکا گل زد و به طرز شگفت‌آوری باز هم ژاپن در واپسين لحظات يعنی دقيقه ۱۱۷ توانست به بازی برگردد.

در ضربات پنالتی، سه پنالتی اول آمريکا گل نشد و ژاپن با عملکردی بهتر، روی سکوی نخست ايستاد که نخستين قهرمانی تاريخ فوتبال زنان اين کشور بود. از آن بازی، در فينال جام هفتم هم بازيکنان متعددی همچنان در ترکيب تيم ملی دو کشور حضور داشتند.

فضايی که پيش از اين مسابقه ايجاد شده بود، در تمام ادوار جام جهانی زنان بی سابقه بود. فوتبال زنان با شتابی چشمگير، رو به رشد است. جذابيت‌ها، هيجان و حساسيت مسابقات امسال، به مراتب بيشتر از تمام دوره‌های قبلی بود.

تلاقی موفقيت فوتباليستهای آمريکا با جشن چهارم جولای و سالگرد استقلال کشورشان، بيانگر "عزم ملی" برای فتح جام بود. آنها از انتقام در زمين بازی صحبت می‌کردند. واکنش باشگاه‌ها و رشته‌های مختلف ورزشی از بسکتبال تا راگبی، شامل تمام رشته‌های ورزشی می‌شد.

هشتگ "يک ملت، يک تيم" در تيراژی بی سابقه باز نشر می‌شد که برای فوتبال زنان، نظير قبلی نداشت. جمعيتی پرشمار در تمريمات هر دو تيم حضور می‌يافتند.

هر روز ده‌ها هزار آمريکايی به صفحات اينستاگرام بازيکنان خود اضافه می‌شدند. آلکس مورگان فقط يکی از اين بازيکنان است که او را يک و نيم ميليون نفر تعقيب می‌کنند و جشن تولدش پيش از فينال، به عنوان مقدمه‌ای برای جشن آخر عنوان شد و بازتابی ملی يافت.

حتی ناو هواپيمابر تئودور روزولت هم تصويری نمادين از حمايت خود را بر روی عرشه ثبت کرد. فدراسيون فوتبال آمريکا در اقدامی مشابه، عکس هوپ سولو دروازه‌بانی که تا فينال فقط يک گل خورده بود را روی اسکناس يک دلاری درج کرد. کارلی لويد شماره ۱۰ هم روی اسکناس ۱۰ دلاری!

آمريکايی‌ها با انگيزه‌ای چشمگير برای جبران جام از دست رفته به ميدان آمده بودند. در طرف مقابل، ژاپن تيمی سختکوش و تسليم‌ناپذير بود که با گل به خودی ثانيه‌های آخر، تيم شگفتی‌ساز انگلستان را از راهيابی به فينال بازداشته بود.

در جامی که هيچ مسابقه‌ای به ضربات پنالتی کشيده نشده بود، فينال هم چنين وضعيتی يافت. آمريکا با سوت آغاز، حمله را آغاز کرد و فقط سه دقيقه زمان نياز داشت تا توسط کارلی لويد، پيش بيافتد.

هيچکس نمی‌توانست باور کند کارلی در همان يک ربع آغازين مسابقه هت تريک خواهد کرد! سليا ساسيچ آلمانی هم گمان نمی‌کرد عنوان خانم گلی مسابقات را در شانزدهمين دقيقه با کارلی لويد قسمت کند.

لورن هوليدی در چهاردمين دقيقه گل زده بود و آمريکا در طوفانی‌ترين ۱۶ دقيقه تاريخ جام جهانی، ۴-۰ پيش افتاده بود. طوری که سرمربی آمريکا ‌گفت: «بعد از ۱۵ دقيقه خودم را نيشگون می‌گرفتم که آيا اين نتيجه رويا نيست؟!»

يوکی اوگيمی که در ولفسبورگ توپ می‌زند، يکی از گل‌های خورده مدافع عنوان قهرمانی را در نيمه نخست جواب داد.

جولی جانستون در نيمه دوم توپ را وارد دروازه تيم خودی کرد تا ژاپن به ادامه بازی اميدوارتر شود اما فقط دو دقيقه بعد، توبين هس موفق شد پنجمين گل را وارد دروازه آيومی کايهوری کند.

برتری ۵-۲ که نتيجه‌ای غير متعارف برای فينال جام جهانی است، جام هفتم را به دستهای کاپيتان کارلی لويد رساند. او جايزه توپ طلای آديداس را به دست آورد. آماندين هنری از فرانسه و آيا مياما از ژاپن هم توپ نقره و برنز را بردند.

دستکش طلايی به يکی از سرشناس‌ترين ورزشکاران زن جهان يعنی هوپ سولو رسيد. اين گلر آمريکايی ۵۴۰ دقيقه دروازه خود را بسته نگه داشت که يک رکورد محسوب می‌شود.

کاديشا بوچانان از کانادا عنوان بهترين بازيکن جوان اين دوره از مسابقات را به خود اختصاص داد.

سرمربی آمريکا بعد از قهرمانی تيمش ‌گفت: می‌خواستيم از همان شروع کار حريف را تحت فشار بگذاريم و همه چيز خوب پيش رفت. واقعاً فکر نمی‌کردم چنين نتيجه‌ای رقم بخورد اما می‌دانستم بازيکنانم توانايی‌‌های فوق‌العاده‌ای دارند. اين کاری است که آنها برای انجامش به دنيا آمده‌اند.

نوريو ساساکی سرمربی ژاپن هم گفت: بازيکنان من در کانادا به خوبی ظاهر شدند. امروز آمريکا واقعاً قدرتمندانه بازی کرد. هرگز حمايت تماشاگران را فراموش نمی‌کنيم. چهار سال پيش قهرمان شديم و توسعه فوتبال ژاپن را نشان داديم.

پس از قهرمانی آمريکا باراک اوباما از بازيکنان اين تيم دعوت کرد تا در کاخ سفيد حضور پيدا کنند. او در حساب کاربری توييتر خود نوشت: عجب بردی برای آمريکا! بازی عالی کارلی لويد، کشورت به همه شما افتخار می‌کند. زود با جام قهرمانی به کاخ سفيد بياييد.

ميشله اوباما بانوی اول ايالات متحده نوشت: آمريکا، آمريکا، آمريکا! ما همه به شما افتخار می‌کنيم.

جو بايدن هم از حس غرور نوشت و تاکيد بر اينکه "جام به آمريکا برمی‌گردد." اشاره او به سوابق قهرمانی آمريکا بود. اين تيم پيش از جام هفتم هم با دو قهرمانی، يک نايب قهرمانی و سه عنوان سومی، پيشتاز فوتبال زنان در جهان بود و حالا جام سوم را نيز کسب کرده.

کوبی برايانت ستاره بسکتبال، آليسون فليکس در دووميدانی و حتی سرينا ويليامز تنيس‌باز که درگير ويمبلدون است، از جمله ستاره‌های سرشناسی بود که به اين قهرمانی واکنش نشان دادند.

XS
SM
MD
LG