لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۲۴

«پایتخت پادگانی»؛ اعتراض به برخورد شدید امنیتی در تهران


جبهه مشاركت و مجمع روحانیون مبارز، روز دوشنبه با انتشار بيانيه‌های جداگانه‌ای، نسبت به برخورد شدید امنیتی و نظامی با معترضین به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۲ خرداد اعتراض کردند.

این دو تشکل اصلاح طلب سیاسی و مذهبی در این بیانیه‌ها، همچنین خواستار آزادی بازداشت‌شدگان روزهای اخیر شده‌اند.

جبهه مشارکت و مجمع روحانيون مبارز، در بيانيه‌های روز دوشنبه خود با انتقاد از آن چه «طراحی مهندسی انتخابات رياست جمهوری» توصيف کردند، فضای امنيتی پس از ۲۲ خرداد را که به گفته آنان شهر را به پادگان نظامی تبديل کرده است، مورد حمله قرار دادند.

اين دو تشکل اصلاح طلب در عين حال از تظاهرات و تجمع روزهای اخير معترضين به نتايج انتخابات رياست جمهوری که در شهر‌های گوناگون ايران صورت گرفته است، حمايت کردند.

فاطمه حقيقت جو، نماينده دور ششم مجلس شورای اسلامی، درباره بيانيه‌های اين دو تشکل اصلاح طلب می‌گويد: « سخنان آقای خامنه ای در خطبه‌های نماز جمعه، پس از تقلب بسيار گسترده در انتخابات و سرکوب شديد معترضين نشان داد که فرماندهی اين تقلب گسترده و سرکوب شديد مردم به عهده خود آقای خامنه‌ای است. همان طور که آقای موسوی در بيانيه بسيار مهم خود اشاره کرد، اين جريان فقط جريان تغيير يک دولت نيست بلکه جريان بسيار خطرناکی است و زمينه انحراف مسير کشور را فراهم کرده است.»

وی می‌افزايد: « طبيعی است تشکل‌هايی که روند غير قانونی موجود در کشور را می‌بيننند و شاهد کشتار مردم بی‌گناه در خيابان‌ها هستند، در قبال اين موضوع، موضع‌گيری کنند. در اين مقطع حساس تاريخی، احزاب سياسی در حال ايفای نقش تاريخی خود هستند. اين بيانيه‌ها از اين جهت اهميت دارد که اول به حمايت خودجوش مردمی‌ بپردازند و دوم به معرفی عاملين اين کودتای انتخاباتی و خواهان خاتمه اين ديکتاتوری در کشور باشند و تمام تلاش قانونی خود را برای دفاع از حقوق مردم، جمهوريت نظام و انتخابات آزاد و سالم انجام دهند.»

بخش ديگری از بيانيه‌های جبهه مشارکت و مجمع روحاميون مبارز به برخورد با تظاهرات در شهرهای گوناگون و عامل بيگانه ناميدن معترضين از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی ايران اختصاص دارد.

خانم حقيقت جو نيز با ابراز تاسف ازاين موضوع که «به جای برخورد با لباس شخصی‌ها، بسيج و نيروی انتظامی با معترضين برخورد می‌کنند»، می‌گويد: «‌اين ادبيات تمام حکومت‌های سرکوبگر و ديکتاتور است که مردم معترض را خرابکار می‌نامند و به اين ترتيب می‌خواهند جلوی مردم را بگيرند. شاه هم انقلابيون را متهم می‌کرد که از بيگانه خط می‌گيرند. اگر ادبيات تمام ديکتاتورها را بررسی کنيم می‌بينيم واژه‌هايی مانند "خرابکار" و "خط گرفتن از بيگانه" در همه آنها مشترک است. »

يکی ديگر از مواردی که جبهه مشارکت و مجمع روحانيون مبارز در بيانيه‌های خود به آن اشاره کرده اند، بازداشت‌هايی است که پس از ۲۲ خرداد صورت گرفته است.

بر اساس گزارش‌های سازمان‌های بين‌المللی حقوق بشری، نيروهای امنيتی جمهوری اسلامی از اوايل هفته گذشته که اعتراض‌های خيابانی به نتايج انتخابات تهران و ساير شهرها را فرا گرفت، موج گسترده بازداشت سياستمداران، روزنامه نگاران و فعالان مدنی را آغاز کردند.

نام بسياری از اعضای شورای مرکزی جبهه مشارکت، سازمان مجاهدين انقلاب اسلامی و حزب کارگزاران -که از گروه‌های هوادار ميرحسين موسوی هستند- در ميان بازداشت‌شدگان به چشم می‌خورد.

ميرحسين موسوی يکی از نامزدهای اصلاح‌طلب انتخابات رياست جمهوری است که به همراه مهدی کروبی ديگر نامزد اصلاح طلب اين انتخابات به نتايج اين انتخابات اعتراض دارند و خواستار ابطال آن هستند.

ابطال نتايج انتخابات رياست جمهوری نيز از ديگر خواسته‌های جبهه مشارکت و مجمع روحانيون مبارز بوده است؛ خواسته ای که همزمان با مخالفت شورای نگهبان مواجه شده است.

سخنگوی شورای نگهبان، دوشنبه شب ضمن طرح اين موضوع که تخلف عمده‌ای در انتخابات رياست جمهوری ۲۲ خردادماه صورت نگرفته است، امکان ابطال اين انتخابات را منتفی دانست.
  • 16x9 Image

    روزبه بوالهری

    روزبه بوالهری که فعالیت خود را به عنوان روزنامه‌نگار از سال ۱۳۶۸ آغاز کرده، از اسفند سال ۱۳۸۴ به تحریریه رادیو فردا پیوست.

    او که پیش از پیوستن به رادیوفردا، در شماری از روزنامه‌های ایران نیز به عنوان دبیر سرویس بین‌الملل فعالیت کرده، در کنار تهیه خبر و گزارش، برنامه هفتگی کارنامه را تهیه می‌کند که به مسائل کارگران، معلمان و فعالان صنفی در ایران می‌پردازد.

XS
SM
MD
LG