لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۴۹

سوریه؛ ارتش به حمله موشکی متهم شد، شورشیان به کشتار


تصاویری که در حلب پس از «حمله موشکی ارتش سوریه» منتشر شده، شهروندان را در اطراف یکی از ساختمان‌های فرو ریخته نشان می‌دهد
تصاویری که در حلب پس از «حمله موشکی ارتش سوریه» منتشر شده، شهروندان را در اطراف یکی از ساختمان‌های فرو ریخته نشان می‌دهد
شهر حلب سوریه و اطراف آن طی روزهای گذشته صحنه درگیری‌هایی میان نیروهای دولتی و شورشیان مخالف بوده است که طی آن هر دو طرف به کشتن غیرنظامیان از جمله کودکان متهم شده‌اند.

روز شنبه پنجم مرداد ماه رسانه‌های دولتی سوریه که به بشار اسد وفادارند، شورشیان را متهم کردند که «۱۲۳ نفر» از شهروندان آن کشو را در هفته گذشته در خان‌عسل در اطراف حلب کشته‌اند.

رسانه‌های نزدیک به دولت سوریه می‌گویند در میان کشته‌شدگان نظامیان نیز وجود داند ولی «اکثر آنها غیرنظامی بودند».

ویدئوهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، ولی منبع آنها مشخص نیست و گفته می شود از این شهر گرفته شده، ده‌ها جسد را کنار دیواری نشان می‌دهد.

در تصاویر که خبرگزاری رسمی سوریه منتشر کرده است نیز اجساد سوخته شده‌ای دیده می‌شود که رسانه‌های دولتی می‌گویند در خان‌عسل یافت شده‌اند.

نیروهای مخالف بشار اسد هنوز به این موضوع واکنشی نشان نداده‌اند.

اما در همین روز دیدبان حقوق بشر سوریه، گروهی که مقر آن در لندن و به بخشی از مخالفان بشار اسد نزدیک است، دولت سوریه را متهم کرد که دست به حمله موشکی به حلب زده است که در پی آن «۲۹ نفر» از جمله «۱۹ کودک» کشته شدند.

این گروه ناظر می‌گوید حمله با موشک‌های بالستیک به جنوب غرب حلب انجام شده است. این منطقه بنا بر گزارش به پایگاهی برای شورشیان افراطی نزدیک به القاعده تبدیل شده است.

مشخص نشده که در میان کشته‌شدگان چند نفر از شورشیان مسلح بوده‌اند، ولی دیدبان حقوق بشر سوریه می‌گوید علاوه بر کودکان «شماری از زنان نیز کشته شده‌اند».

نیروهای دولتی چندی‌ست که از حمله‌های موشکی علیه شورشیان استفاده می‌کنند، آنچه قربانیان غیرنظامی به جا می‌گذارد و با انتقادهای بین‌المللی روبه‌روست.

بحران سوریه ۲۸ ماه است که ادامه دارد. بر اساس تازه‌ترین آمار سازمان ملل شمار قربانیان از مرز صدهزار نفر گذشته و شمار آوارگان به دو میلیون نفر، یعنی تقریبا یک پنجم کل جمعیت این کشور، نزدیک شده است.

گروه‌های مخالف دولت سوریه که در میان آنها طیف‌های مختلفی از شورشیان فعال‌اند، طی هفته‌های گذشته از برخی از مواضع خود عقب رانده شده‌اند. برخی از پیروزی‌های اخیر ارتش سوریه با کمک نیروهای خارجی هوادار دولت آن کشور، از جمله حزب‌الله لبنان، به دست آمده است.

حضور نیروهای خارجی در جنگ داخلی سوریه با انتقادهای بین‌المللی از جمله سازمان ملل متحد روبه‌روست.

رهبران گروه های مخالف حکومت بشار اسد، چهارم مردادماه با اعضای شورای امنيت سازمان ملل در مقر این سازمان در نيويورک به طور غير رسمی ديدار کردند.

آنها از روسيه خواسته اند به حمايت از حکومت بشار اسد پايان دهد. روسیه در کنار ایران از مهم‌ترین حامیان خارجی بشار اسد به شمار می‌رود.

کشورهای غربی مانند آمریکا، بریتانیا یا فرانسه حامی مخالفان دولت اسد به شمار می‌روند، اما نگرانی‌هایی در میان آنها در مورد قدرت گرفتن گروه‌های افراطی اسلام‌گرا در این بحران وجود دارد.

روسيه، آمريکا و اعضای شورای امنيت در تلاش‌اند تا با برگزاری کنفرانس موسوم به «ژنو ۲» توافق طرف‌های درگيری در بحران سوريه را برای دستيابی به يک راه حل سياسی جلب کنند.

این تلاش‌ها تا کنون بی‌فرجام بوده و زمان برگزاری کنفرانس ژنو ۲ -از جمله به این دلیل- هنوز مشخص نیست.
XS
SM
MD
LG