لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۴۶

نبردهای حلب؛ «نگرانی عمیق» آمریکا، «حمایت فعال» روسیه از ارتش اسد


نیروهای ارتش روسیه در حال رژه در برابر نیروهای مسلح دولت مرکزی سوریه در لاذقیه
نیروهای ارتش روسیه در حال رژه در برابر نیروهای مسلح دولت مرکزی سوریه در لاذقیه

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از تشدید نبردها هم از سوی جبهه‌النصره و هم از سوی نیروهای دولتی در حلب عمیقا ابراز نگرانی کرده‌است. از سوی دیگر وزارت خارجه روسیه گفته است به «حمایت فعال» هوایی از نیروهای مسلح حامی اسد می‌پردازد.

الیزابت ترودو، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، ۱۷ خرداد گفته واشینگتن عمیقا نگران تشدید نبردها در حلب، هم از طرف جبهه‌النصره در مناطق جنوبی و هم نیروهای مسلح دولتی در مناطق شمال‌شرقی، است.

این گفته‌ها در زمانی مطرح می‌شود که گزارش‌هایی از شدت گرفتن حملات هوایی، خمپاره‌ای و درگیری‌های زمینی در حلب منتشر شده‌است. گزارش‌ها از تهران نیز نشان می‌دهد، بخشی از این درگیری‌ها به افزایش کشته‌ها در میان نیروهای اعزامی از سوی ایران انجامیده‌است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته است حکومت اسد، همچنان به بمباران غیرنظامیان ادامه می‌دهد.

در حملات هوایی و پرتاب «بمب‌های بشکه‌ای»، طی روزهای گذشته، ده‌ها نفر از جمله چندین کودک، در مناطق تحت کنترل شورشیان در حلب کشته شده‌اند. رسانه‌های دولتی سوریه نیز خبر از کشته شدن دست‌کم ۴۰ نفر در حملات خمپاره‌ای شورشیان به مناطق تحت کنترل دولت مرکزی داده‌اند.

«حمایت هوایی» از نیروهای دولتی

از سوی دیگر سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، گفته ارتش آن کشور «به طور فعالانه‌ای» از قوای اسد در حلب حمایت هوایی می‌کند.

لاوروف می‌گوید، روسیه مدتی طولانی منتظر ماند تا نیروهای میانه‌رو مناطق تحت کنترل افراطیون را ترک کنند و حملات هوایی روسیه «نباید تعجب‌بر‌انگیز باشد».

وزیر خارجه روسیه ۱۷ خرداد ماه در یک کنفرانس خبری گفته در این مورد «به آمریکا هشدار داده‌ایم» و «اجازه نخواهیم داد تروریست‌ها مناطق را اشغال کنند».

او در عین حال تهدید کرده «هرکسی تروریست‌ها را رها نکرده، الان باید خودش را مقصر بداند».

الیزابت ترودو گفته است، ایالات متحده هم از حکومت سوریه و هم از روسیه، خواسته است تا در حملات خود، با دقت گروه‌های تروریستی را از دیگر گروه‌های تمییز دهند، تا آتش‌بس حفظ شود: «همه ما موافق هستیم که جبهه‌النصره، داعش و دیگر گروه‌های تروریستی شناخته‌شده از سوی سازمان ملل، تهدیدی جدی برای امنیت منطقه و جهان هستند. اما رژیم [سوریه] و روسیه نمی‌توانند به بهانه حضور جبهه‌النصره به دیگر گروه‌ها حمله کنند».

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین حال افزوده است که «به گفت‌وگو با آن گروه‌ها در منطقه (شورشیان میانه‌روی باقی‌مانده در مناطقی از حلب) ادامه می‌دهیم».

این مقام دولت ایالات متحده تاکید کرده که در مورد لزوم جدا شدن مخالفان میانه‌روی اسد، از گروه‌های شناخته‌شده از سوی سازمان ملل به عنوان «گروه‌های تروریستی»، به کرات سخن به میان آمده‌است. اما روسیه و قوای دولتی سوریه نیز نباید این دسته از مخالفان را هدف قرار دهند.

الیزابت ترودو در بخش دیگری از سخنان خود گفته‌است حکومت اسد، همچنان از گرسنگی دادن به مردم خودش، به‌مانند یک سلاح جنگی استفاده می‌کند.

با وجود تعیین ضرب‌الاجل، سازمان ملل و امدادگران هنوز موفق نشده‌اند مواد خوراکی کافی به مناطق تحت محاصره برسانند.

سازمان ملل و برنامه جهانی غذا از سوی دیگر گفته‌اند ارسال و پخش هوایی کمک‌ها و مواد غذایی «قریب‌الوقوع نیست» و همچنان بهترین راه این است که این کمک‌ها از طریق زمینی به دست مردم برسد.

برخی مناطق سوریه از جمله داریا از سال ۲۰۱۲ در محاصره نیروهای دولتی هستند و محموله‌های کمکی اندکی به آنها راه پیدا کرده‌است.

XS
SM
MD
LG