لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۳۴

محافظه‌کاران در انتخابات استرالیا پیروز شدند


تونی ابوت، رهبر حزب محافظه‌کار و نخست‌وزیر منتخب
تونی ابوت، رهبر حزب محافظه‌کار و نخست‌وزیر منتخب
ائتلاف محافظه‌کاران و ملی‌گرایان استرالیا با پیروزی بر حزب کارگر آن کشور، که شش سال گذشته دولت را رهبری می‌کرد، قدرت را در دست گرفتند؛ در دولت جدید انتظار می‌رود سیاست‌های ضدمهاجرتی سخت‌گیرانه‌تری اعمال شود.

اقتصاد و مالیات نیز از دیگر مسائلی‌اند که انتخابات امسال را تحت تاثیر قرار دادند.

تونی ابوت، رهبر حزب لیبرال استرالیا، که حزبی محافظه‌کار است و در کنار حزب کارگر، یکی از دو حزب اصلی آن کشور به شمار می‌رود، پس از پیروی در انتخابات ۱۶ شهریور، گفت وضع سیاسی و اقتصادی در سه سال آینده تغییر خواهد کرد و «پناهجویان قایق‌سوار متوقف می‌شوند».

تا کنون نیز سیاست‌های مهاجرتی استرالیا دستخوش تغییرات بسیاری شده و سخت‌گیرانه‌تر شده است؛ فرستادن کلیه مهاجران قایق‌سوار به جزایر اقیانوس اطلس از جمله این سیاست‌هاست.

کوین راد، رهبر حزب کارگر که قدرت را واگذار می‌کند خود جانشین جولیا گیلارد در آن حزب شده بود و پس از شکست در انتخابات روز شنبه گفت بار دیگر نامزد رهبری در این حزب نمی شود.

شمارش آرا هنوز در جریان است، اما برآوردها نشان می‌دهد که محافظه‌کاران نزدیک به ۵۵ درصد کرسی‌ها را از آن خود کرده‌اند.

بیش از ۱۷۰۰ نفر برای انتخابات نامزد شده بودند که بنا بر گزارش‌ها رکوردی تازه به شمار می‌رود؛ در میان نامزدها حتی جولیان آسانژ، بنیان‌گذار وب‌سایت افشاگر ویکی‌لیکس، که اکنون در سفارت اکوادور در لندن پناهنده است نیز حضور داشت.

تونی ابوت، از سال ۲۰۰۹ رهبری حزب لیبرال را عهده‌دار است.

استرالیا از نظر شکلی یک سلطنه مشروطه به‌شمار می‌رود که «فرماندار کل» به نیابت از ملکه بریتانیا در آن حاضر است، اما این مقام تنها جنبه تشریفاتی دارد. این کشور صاحب یک دمکراسی پارلمانی‌ست و نخست‌وزیر و دولتی که تشکیل می‌دهد، همراه مجلس کشور را اداره می‌کنند. قانون‌گذاری در پارلمانی که از سنا و مجلس نمایندگان تشکیل شده، انجام می‌شود.

انتخابات سنا هر شش سال یک‌بار و انتخابات مجلس نمایندگان سه سال یک‌بار انجام می‌شود.

شرکت در انتخابات در استرالیا اجباری‌ست.
XS
SM
MD
LG