لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۴۸

اعتراضات در بیش از ۱۶۰ کشور جهان به بی‌توجهی به تغییرات اقلیمی


در نیویورک بیش از ۳۰۰ هزار نفر به خیابان‌ها آمدند
در نیویورک بیش از ۳۰۰ هزار نفر به خیابان‌ها آمدند

بنا بر گزارش‌ها مردم در بیش از ۱۶۰ کشور جهان، اعتراض خود را به بی‌توجهی در مود تغییرات آب‌وهوایی، در آستانه نشست سازمان ملل در این مورد، نشان داده‌اند؛ در نیویورک، حضور صدها هزار نفر، «رکوردی تاریخی» در جریان این اعتراضات زده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز شمار کسانی که ۳۰ شهریور در نیویورک به خیابان‌ها آمده‌اند امید مجریان آن را برای انجام بزرگ‌ترین راهپیمایی تاریخ در این مورد، برآورده کرده است.

در عین حال معترضان در کشورهای دیگر، از جمله بریتانیا، فرانسه، افغانستان، بلغارستان، استرالیا، هند و -به گزارش رویترز و آسوشیتدپرس- در مجموع بیش از ۱۶۰ کشور جهان، با انجام تجمعاتی، اعتراض خود را به بی‌توجهی در مورد افزایش گازهای گلخانه‌ای، گرمایش زمین و تغییرات زیست‌محیطی ناشی از آن نشان داده‌اند.

در راهپیمایی نیویورک که مجریان می‌گویند ۳۱۰ هزار نفر در آن حضور داشته‌اند، چهره‌هایی مانند بان گی‌مون، دبیر کل سازمان ملل، لئوناردو دی‌کاپریو، بازیگر یا ال گور، معاون پیشین رئیس‌جمهوری آمریکا نیز حضور داشته‌اند.

پلیس نیویورک گفته است راهپیمایی در آن شهر بدون اتفاق خاصی و بدون هیچ‌گونه بازداشتی انجام شده و پایان گرفته است.

دبیر کل سازمان ملل، که خود تی‌شرتی با شعار «با اقدام اقلیمی همراهم» بر تن داشت، دست در دست سگولن رویال، وزیر محیط زیست فرانسه و جین گودال، دانشمند نخستی‌شناس و انسان‌شناس بریتانیایی، در این تظاهرات شرکت کرده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس در لندن، پایتخت بریتانیا، نیز جمعیتی بالغ بر ۴۰ هزار نفر به خیابان‌ها آمده‌اند در ملبورن استرالیا یا پاریس فرانسه نیز هزاران نفر راهپیمایی کرده‌اند.

این تظاهرات و اعتراضات تنها چند روز پس از آن انجام می‌شوند که سازمان ملی امور جوی و دریایی ایالات متحده اعلام کرد ماه میلادی اوت در سال جاری، گرم‌ترین ماه «ثبت شده» در طول تاریخ بوده است؛ میانگین دما بر کره زمین ۷۵/ . درجه سانتی‌گراد، در مقایسه با میانگین ثبت‌شده در سده بیستم، افزایش داشته است.

در عین حال نتیجه تحقیقاتی بین‌المللی منتشر شده در نشریه «نیچر جئوساینس» نشان می‌دهد که با رشد اقتصادی چین، مقدار دی‌اکسید کربن در جو کره زمین نیز در سال جاری میلادی، رکوردی تاریخی را خواهد شکست.

این تحقیقات نشان می‌دهد که تولید گازهای گلخانه‌ای در چین، به تنهایی، مجموع نشر آن از سوی کشورهای اروپایی و آمریکا را تحت‌الشعاع قرار داده است.

بنا بر این تحقیقات، با وجود تمام وعده‌ها و قول‌های دولت‌ها، اندازه گازهای گل‌خانه‌ای در جو در سال ۲۰۱۴ میلادی، ۶۵ درصد بیشتر از اندازه نشر آن در سال ۱۹۹۰ است.

سازمان ملل متحد، روز ۲۳ سپتامبر، میزبان رهبران بیش از ۱۲۰ کشور جهان خواهد بود که برای گفت‌وگو در این مورد، در نیویورک، گرد هم می‌آیند.

XS
SM
MD
LG