پس از انتشار گزارشها در مورد حمله شماری از نیروهای امنیتیِ همراه رئیسجمهوری ترکیه در واشینگتن، به گروهی از معترضان به رجب طیب اردوغان در برابر سفارت ترکیه، وزارت خارجه آمریکا گفته نگرانی خود را «بهجدیترین شکل ممکن» ابراز کردهاست.
هدر ناوئرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، ۲۷ اردیبهشت ماه گفته است «خشونت هرگز واکنشی مناسب به آزادی بیان نیست. ما، همه جا، از حق مردم برای برخورداری از آزادی بیان و اعتراض مسالمتآمیز، حمایت میکنیم».
سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده تاکید کردهاست واشینگتن «نگرانی خود را به جدیترین شکل ممکن با دولت ترکیه در میان گذاشتهاست».
رجب طیب اردوغان برای دیدار و گفتوگو با دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده به واشینگتن سفر کردهاست. اما بخش از این سفر تحتالشعاع راهپیمایی و اعتراضات شماری از معترضان به سیاستهای رئیسجمهوری ترکیه و درگیری محافظان آقای اردوغان با معترضان قرار گرفتهاست.
شماری از شاهدان در محل گفتهاند، در جریان اعتراضات در برابر سفارت ترکیه در واشینگتن، محافظان همراهِ رئیسجمهوری ترکیه در آمریکا، از صف نیروهای پلیس ایالات متحده گذشتهاند و «با مشت و لگد» به شماری از معترضان «حمله کردهاند».
یک سخنگوی پلیس آمریکا نیز در شرح درگیری محافظان رئیسجمهوری ترکیه، آن را «حملهای خشونتبار به اعتراضی مسالمتآمیز» توصیف کردهاست. پلیس میگوید در حال بازبینی تصاویر ضبطشده از واقعه است و در نظر دارد مظنونان را شناسایی کرده و تحقیقاتی انجام دهد.
بنا بر گزارشها دو مظنون -اما نه از ماموران همراه اردوغان- بازداشت شدهاند. در جریان واقعه ۱۱ نفر نیز زخمی شدهاند.
روزنامه واشینگتنپست گزارش دادهاست که در میان افرادی که پلیس در حال انجام تحقیقات اولیه در مورد آنهاست، شماری از محافظان مسلح اردوغان نیز حضور دارند.
علاوه بر وزارت خارجه آمریکا، شماری از قانونگذاران ایالات متحده نیز در مورد واقعه روز چهارشنبه ابراز نگرانی کردهاند؛ از جمله اد رویس، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان که گفته است «ماموران دولتهای خارجی هرگز نباید از روند قضایی ناشی از رفتارهای تبههکارانه خود، مصون بمانند».
دولت ترکیه هنوز به رخدادها واکنشی نشان ندادهاست.