لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۳۹

همه‌پرسی استقلال اسکاتلند آغاز شد


 یک مامور رای‌گیری در حال انتقال صندوق‌های اخذ رای در آخرین ساعات پیش از آغاز همه‌پرسی در اسکاتلند
یک مامور رای‌گیری در حال انتقال صندوق‌های اخذ رای در آخرین ساعات پیش از آغاز همه‌پرسی در اسکاتلند

رای‌دهندگان در اسکاتلند برای شرکت در یک همه‌پرسی تاریخی در مورد استقلال آن از بریتانیا، یا باقی ماندن در این کشور، از ۷ صبح (وقت محلی) ۱۸ سپتامبر/۲۷ شهریور، پای صندوق‌های رای رفته‌اند.

این همه‌پرسی در حالی انجام می‌شود که مخالفان و موافقان بنا بر نظرسنجی‌ها تا آخرین لحظات شانه به شانه حرکت می‌کنند. یکی از تازه‌ترین نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که ۵۲ درصد حامی یکپارچگی با بریتانیا و ۴۸ درصد خواهان استقلال هستند.

نخست‌وزیر بریتانیا گفته است جدایی اسکاتلند او را دلشکسته خواهد کرد و افزوده است که در آن صورت بازگشتی در کار نخواهد بود.

اتحاد بریتانیا و اسکاتلند قدمتی بیش از ۳۰۰ سال دارد.

وزیر اول دولت محلی اسکاتلند، آلکس سالموند، که رهبر استقلال‌خواهان نیز هست، همه‌پرسی را فرصتی تاریحی و تکرارنشدنی در طول زندگی شهروندان این منطقه توصیف کرده است.

اسکاتلند نزدیک به پنج و نیم میلیون نفر جمعیت داشته و بخشی از پادشاهی متحده بریتانیا و ایرلند شمالی در کنار انگلستان، ولز و ایرلند شمالی است. این واحد سیاسی نزدیک به یک‌سوم شمال جزیره بریتانیا را در بر گرفته است.

از راست: پرچم اسکاتلند، پرچم پادشاهی متحده بریتانیا (برگرفته از پرچم سرزمین‌های متحد) و پرچم انگلستان
از راست: پرچم اسکاتلند، پرچم پادشاهی متحده بریتانیا (برگرفته از پرچم سرزمین‌های متحد) و پرچم انگلستان

بنا بر آمار سال ۲۰۱۴، ۳/ ۴ میلیون نفر واجد شرایط رای دادن هستند.

کارزارهای انتخاباتی به دو گروه عمده «بله اسکاتلند»؛ هوادارن جدایی از بریتانیا و «با هم، بهتر»؛ طرفداران حفظ یکپارچگی، تقسیم شده است.

پرسش این همه‌پرسی این است: «آیا اسکاتلند باید کشوری مستقل باشد» و پاسخ: آری -یا- خیر.

پیروزی در این همه‌پرسی تنها بستگی به رای بیش از نیمی از شرکت‌کنندگان دارد و تنها یک نتیجه کلی و سراسری مد نظر گرفته می‌شود.

مکان‌های اخذ رای در ساعت ده شب به وقت محلی به کار خود پایان داده و انتظار می‌رود نتیجه نهایی بین ساعات شش و نیم تا هفت و نیم بامداد روز ۱۹ سپتامبر اعلام شود.

XS
SM
MD
LG