لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۱۵

کاخ سفید امکان دیدار کاسترو از آمریکا را رد نمی‌کند


در این تصویر باراک اوباما (پشت به دوربین) در کاخ سفید واشینگتن در حال انجام گفت‌وگوی تلفنی با رائول کاسترو دیده می‌شود
در این تصویر باراک اوباما (پشت به دوربین) در کاخ سفید واشینگتن در حال انجام گفت‌وگوی تلفنی با رائول کاسترو دیده می‌شود

یک روز پس از آنکه رئیسان جمهوری آمریکا و کوبا از آغاز روند عادی‌سازی روابط خبر دادند، سخنگوی کاخ سفید آمریکا در پاسخ به پرسش‌ها در مورد امکان دیدار رائول کاسترو از آن کشور گفت چنین احتمالی را رد نمی‌کند.

با این حال گروهی از مخالفان سیاست اوباما در کنگره، از روز نخست اعلام کرده‌اند که تلاش خود را خواهند کرد تا روابط دیپلماتیک کشور به حالت عادی باز نگردد.

دولت آمریکا، روبرتا جکسون، دستیار وزیر خارجه آن کشور، که یک مقام دیپلماتیک ارشد به شمار می‌رود، را در ماه میلادی ژانویه (ماه آینده) به هاوانا می‌فرستد.

به گفته روبرتا جکسون، این سفر برای آغاز گفت‌وگوها در مورد از سرگیری روابط دیپلماتیک انجام می‌شود.

جاش ایرنست، سخنگوی کاخ سفید، ۲۷ آذر ماه در گفت‌وگو با خبرنگاران از سفرهای باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، به میانمار (برمه) یا چین نمونه آورد و در عین حال از سفر متقابل مقام‌های آن کشورها به آمریکا سخن گفت.

به گفته آقای ایرنست، چنین ارتباطی با سران کشورها، می‌تواند برای موضوع حقوق بشر و «نشان دادن کاستی‌های دیگر کشورها» در این ارتباط، مفید واقع شود.

اما در حالی‌که خبرگزاری‌ها از تجمعات در خیابان‌ها و شادی در کوبا خبر می‌دهند و کشورهای جهان از شرق آسیا تا جنوب قاره آمریکا و نیز برخی چهره‌های بین‌المللی مانند دبیر کل سازمان ملل، از عادی‌سازی روابط استقبال کرده‌اند، گروهی از قانون‌گذاران آمریکا سخت از تصمیم رئیس‌جمهوری انتقاد کرده و گفته‌اند تلاش خود را علیه رفع تحریم‌ها خواهند کرد.

[بیشتر بخوانید: واکنش‌ها به اعلام عادی‌سازی روابط آمریکا و کوبا]

این گروه از نمایندگان کنگره با انتقاد از مواردی مانند «آزاد نبودن» کوبا، مخالف با عادی‌شدن روابط هستند.

سناتور جمهوری‌خواه، مارکو روبيو، که خود کوبايی‌تبار است، از سرسخت‌ترین مخالفان عادی سازی روابط به شمار می‌رود.

او اقدام اوباما را يک پيروزی برای دولت کوبا توصيف کرده و می‌گويد «کاخ سفيد همه چيز را در مقابل کوبا واگذار کرده و هيچ تعهد الزام‌آوری در مقابل دريافت نکرده است.»

[بیشتر بخوانید: واکنش نمایندگان کنگره به عادی‌سازی روابط آمریکا و کوبا]

آقای روبیو در عین حال گفته است کنگره آن کشور -که اکثریت در آن با جمهوری‌خواهان خواهد بود- تحریم‌ها علیه کوبا را بر نخواهد داشت.

از آنجایی که کنگره آمریکا ارگانی اصلی در رفع تحریم‌ها است، مشخص نیست که تحریم‌های دهه‌های گذشته علیه هاوانا چه زمانی برداشته خواهند شد و آیا چنین چیزی در آینده نزدیک ممکن است یا نه.

XS
SM
MD
LG