لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۰۷

نشست امیرنشین های خلیج فارس در مورد نتانیاهو و غزه


 بنیامین نتانياهو
بنیامین نتانياهو
درپی مامور شدن بنيامين نتانياهو به تشکيل دولت جديد اسرائيل، شش اميرنشين خليج فارس يکشنبه نشست فوق العاده تشکيل می دهند تا اثرات روی کارآمدن بنیامین نتانياهو بر منطقه را بررسی کنند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، نشست ويژه و خارج از برنامه اميرنشين های خليج فارس، با شرکت وزيران خارجه و دارائی کشورهای عضو «شورای همکاری خليج» (فارس) در مقر شورا در رياض برگزار می شود.

به گزارش روزنامه های خليج فارس،اين نشست به بررسی احتمال برنامه های نتانياهو در قبال ايران، صلح خاورميانه و مسائل مهم منطقه می پردازد.

نشست رياض بازسازی غزه را نيز بررسی می کند، که تلاشی برای همآهنگی مواضع شش اميرنشين پيش از کنفرانس بازسازی غزه است.

کنفرانس بازسازی غزه دوم مارس در مصر با ميزبانی رئيس جمهوری آن کشور، حسنی مبارک و با شرکت هيلاری کلينتون، وزير خارجه آمريکا برگزار می شود.

اميرنشين ها در بحران اخير غزه دستخوش اختلافات عميق داخلی بودند. اميرنشين قطر ميزبان همآيشی شد که محمود عباس رئيس تشکيلات خودگردان فلسطينی و حکومت های ميانه روی عرب آن را تحريم کردند.

به گزارش روزنامه های خليج فارس، شورای همکاری خليج فارس بر اين باور است که گزينش بنيامين نتانياهو در اسرائيل وضعيت جديدی در منطقه بوجود می آورد که بر مناسبات با جمهوری اسلامی ايران اثرگذار خواهد بود.

نتانياهو جمعه هنگامی که از سوی شيمون پرز رئيس جمهوری اسرائيل مکلف به تشکيل دولت جديد اسرائيل شد، گفت، «بزرگترين خطر برای اسرائيل، جمهوری اسلامی ايران است و معضل ايران در صدر برنامه های دولت پيش روی اسرائيل است».

نتانياهو از مقابله با حزب الله و حماس و «ريشه کن کردن حماسستان ايرانی در غزه» نيزسخن گفت. وی معتقد است که «حماس و حزب الله به نيابت از سوی ايران با اسرائيل می جنگند».

درحاليکه قطر مناسبات حسنه ای با حماس دارد، عربستان از حماس ناخشنود است. عربستان حزب الله را نيز به «خودسری» در نبرد ۳۳ روزه ۲۰۰۶ متهم می کرد.

روی کارآمدن نتانياهو چالش برسربرنامه اتمی ايران را جدی ترمی کند.


اميرنشين های خليج فارس ازبرنامه های هسته ای جمهوری اسلامی نگران هستند، و برخی از آنها نيز خود از آغاز برنامه های اتمی «برای اهداف مسالمت جويانه» خبر داده اند.

اميرکويت هفته گذشته اعلام کرد کشورش نفت و گازخود را برای نسلهای بعدی می خواهد و به سوی برپائی کوره های اتمی پيش می رود.

امارات متحده عربی نيز پيشتر با غرب قراردادهای هسته ای امضا کرد.

برخی مقامات سپاه پاسداران گفته اند در صورتی که به ايران حمله شود، کشورهائی که پايگاه نيروهای غربی هستند، هدف قرار می گيرند.

بحرين ميزبان پايگاه بزرگ نيروهای آمريکائی است.

امارات تجهيزات نظامی گسترده ای را از آمريکا دريافت کرده و خود را به انواع سيستم های بسيار پيشرفته پدافندی مجهزمی کند.

نشست فوق العاده اميرنشين ها در رياض در حالی برگزارمی شود که در اسرائيل نتانياهو نيز از يکشنبه تلاش های خود را برای تشکيل دولت ائتلافی اش، از طريق مذاکرات جداگانه با تسيپی ليونی رهبرحزب کاديما و اهود باراک رهبرحزب کارگر آغاز کرد.

ليونی و باراک هر دو پيشترگفته اند تمايلی به شرکت دردولت نتانياهو ندارند و می خواهند اوپوزيسيون نشين شوند.

اما نتانياهو جمعه گفت «بخاطربرنامه های کاری بسيارمهمی که در برابر اسرائيل وجود دارد، بيشترين تلاش خود را برای تشکيل ائتلافی هرچه وسيع تر به کار خواهد گرفت».
XS
SM
MD
LG