لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۲۹

روزنامه‌های يکشنبه ۲۵ مهر ماه ۱۳۸۹


روزنامه کيهان دريافت دستکم ۴۹۰ ميليون تومان از دولت تحت عنوان « يارانه مطبوعاتی » برای سه ماه از سال را پذيرفت.

همزمان خبرگزاری رسمی دولت ، ايرنا ، از قول مدير کل مطبوعات داخلی وزارت ارشاد اسلامی اعلام کرد که « مطبوعاتی که در جريان حوادث پس از انتخابات حتی به يک خط در مورد وقايع ۹ دی ماه و ساير اصول نظام نپرداختند ، انتظار حمايت و يا دريافت يارانه مطبوعات را نداشته باشند.»

اظهارات مديرکل مطبوعات داخلی وزارت ارشاد اسلامی اگرچه در روزنامه های يک شنبه منتشر نشده اما به دليل ارتباط مستقيم آن با فضای مطبوعات،روزنامه ها و نشريات کشور، نقل می شود چرا خبرگزاری رسمی دولت همزمان از قول اين مقام وزارت ارشاد اسلامی به طور رسمی « ممنوعيت » انتشار خبر يا عکس از رهبران اعتراضات پس از انتخابات در روزنامه ها و نشريات کشور را اعلام کرده است.

احسان قاضی زاده مديرکل مطبوعات داخلی وزارت ارشاد اسلامی در عين حال روزنامه ها و نشريات ايران را تهديد کرده که در صورت انتشار اخبار و عکس رهبران اعتراضات پس از انتخابات توقيف خواهند شد، و گفته « نشرياتی که هنوز پس از جريان فتنه به انتشار بيانيه و عکس سران فتنه می پردازند ، بر اساس قانون مطبوعات پس از تذکر و در صورت تداوم توقيف و لغو امتياز نيز خواهند شد.»

اين مقام دولتی علاوه بر اين توقيف نشريات مختلفی در استان های کشور به اتهام « اهانت به ولی فقيه » را تائيد کرده و گفته « نشرياتی در برخی استان های کشور در جريانات يکسال گذشته به دليل توهين به اصول نظام و اهانت ها به جايگاه مراجع و ولايت فقيه لغو مجوز شدند. »

حضور ۲۵ حجاب پژوه در مدارس و برگزاری دوره حجاب برای دانشجويان جديدالورود

روزنامه تهران امروز از حضور ۲۵ هزار ناظر حجاب در مدارس کشور با عنوان تازه « حجاب پژوه » خبر داده است.

به نوشته اين روزنامه مديرکل امور بانوان وزارت آموزش و پرورش با بيان اينکه « از برنامه‌های متنوع دفتر امور بانوان وزارت آموزش و پرورش در حوزه حجاب و عفاف تربيت "حجاب پژوه " است » گفته « تاکنون موفق به تربيت ۲۵ هزار حجاب پژوه از ميان فرهنگيان برای حضور در مدارس دخترانه شده‌ايم. »

مهری سويزی درباره ماموريت اين افراد در مدارس گفته « ۲۵ هزار نفر از فرهنگيان با گذراندن دوره‌های علمی و آموزشی در حوزه حجاب و عفاف به عنوان مدرسان حجاب و عفاف انتخاب و در مدارس دخترانه کشور در پرسمان‌های دانش‌آموزی شرکت می کنند.»

همزمان روزنامه دنيای اقتصاد نيز از « آموزش حجاب و عفاف برای دانشجويان جديدالورود دانشگاه شيراز » خبر داده و نوشته « هزار و ۱۰۰ نفر از دانشجويان دختر جديدالورود دانشگاه شيراز طی دوره‌ای با همکاری معاونت فرهنگی دانشگاه، آموزش حجاب و عفاف ديدند.»

به نوشته اين روزنامه « معاونت فرهنگی دانشگاه‌های شيراز و پيام نور شيراز ، دفتر نهاد نمايندگی ولی فقيه در دانشگاه علوم پزشکی شيراز و مشاورت استانداری فارس در امور بانوان اين دوره آموزشی حجاب و عفاف را برگزار کرده اند. »

درگيری مسلحانه سيستان و بلوچستان؛يک مامور انتظامی کشته و چهار تن مجروح

روزنامه جام جم خبر داده که طی درگيری مسلحانه در استان سيستان و بلوچستان يکی از اعضای نيروی انتظامی کشته و چهار تن ديگر مجروح شده اند.

به نوشته اين روزنامه علی عبدالهی معاون امنيتی وزارت کشور اين درگيری مسلحانه را « حمله تروريست‌ها به يکی از خودروهای نيروی انتظامی » توصيف کرده و گفته که « اين حمله روز جمعه و در مسير تردد خودروی نيروی انتظامی بين خاش و زاهدان صورت گرفته است. »

اين مقام دولتی با تاکيد براينکه در جريان اين درگيری « يکی از ماموران نيروی انتظامی کشته و ۴ تن ديگر مجروح شدند » درخصوص ماهيت کسانی که آن ها را « تروريست » ناميده ، گفته است « شناسايی آن ها ادامه دارد ، اما هنوز اطلاعيه‌ای از گروه خاصی صادر نشده است. »

اين حمله درحالی صورت می گيرد که روز پنجشنبه ۱۵ مهرماه نيز خبرگزاری های رسمی در ايران گزارش دادند که بر اثر حمله مسلحانه به ماموران نيروی انتظامی در يکی از ميادين مرکزی شهر سنندج در استان کردستان دستکم ۴ ماموران نيروی انتظامی و يک عابر کشته شدند.

همزمان روزنامه کيهان از قول فرمانده سپاه پاسداران نوشته « سياست های ايجاد امنيت پايدار متکی به مردم در جنوب شرق کشور با قدرت ادامه خواهد يافت. »

به نوشته اين روزنامه محمدعلی جعفری روز شنبه در محل ستاد فرماندهی نيروی زمينی سپاه و در حاشيه مراسم اولين سالگرد کشته شدن نورعلی شوشتری و شماری ديگر از فرماندهان سپاه در جريان يک انفجار انتحاری ، گفته ضمن « محروميت زدايی » از استان سيستان و بلوچستان « حتما سياست های ايجاد وحدت و توجه به امنيت پايدار و متکی به مردم » در اين استان ادامه خواهد يافت. فرمانده سپاه درباره جزئيات اين طرح امنيتی سخنی نگفته است.

هشدار معاون وزارت کشور به ان.جی.او ها به خاطر انتقاد از دولت

روزنامه خراسان هشدار معاون اجتماعی وزارت کشور به ان.جی.او ها را مورد توجه قرار داده و از قول اين مقام دولتی نوشته « ان.جی.او ها نبايد فعاليت سياسی کنند. »

به گزارش روزنامه خراسان عليرضا افشار فرمانده سابق بسيج که در دولت محمود احمدی نژاد به عنوان معاون اجتماعی وزارت کشور منصوب شده « انتقاد ان.جی.او ها از دولت » را فعاليت سياسی توصيف و آن را ممنوع اعلام کرده است.

سرتيپ پاسدار افشار تاکيد کرده که « ان.جی.او ها يا همان "سازمان های مردم نهاد" به هيچ عنوان نبايد فعاليت سياسی داشته باشند » و فقط « می توانند در جلسات خصوصی به سازمان های دولتی انتقاد کنند ولی اين که در رسانه ها دولت را تضعيف کنند کار درستی نيست. »

معاون اجتماعی وزارت کشور همچنين به سازمان های غير دولتی ايران در خصوص ارتباط با ان.جی.او های خارجی هشدار داده و گفته « يکی ديگر از نکاتی که سازمان های مردم نهاد بايد به آن توجه کنند اين است که در ارتباطات برون مرزی خود نهايت دقت را به عمل آورند تا در دام دشمنان گرفتار نشوند. »

عليرضا افشار در عين حال توصيه کرده که تشکل های مردم نهاد ارتباط شان با همتايان خارجی را از طريق همراهی با مقام های دولتی در سفرهای خارجی برقرار کنند.

وی همچنين « اردوهای جهادی بسيج را بزرگترين تشکل مردمی » معرفی کرده اما گفته که « وزارت کشور تنها بر تشکل های مردم نهادی که بر اساس قوانين از سازمان های تخصصی چون سازمان بهزيستی ، سازمان ملی جوانان ، وزارت کشور و ديگر نهادها و سازمان های مشابه مجوز می گيرند ، نظارت دارد. »

عليرضا افشار تاکيد کرده که ان.جی.او ها برای تامين هزينه های فعاليت خود نبايد به فعاليت های سودآور دست بزنند و تنها درصورت جلب موافقت مقام های دولتی و از طريق انعقاد قرار داد با سازمان های دولتی بايد هزينه های فعاليت شان را کسب کنند.

« شاهراه مبادلات ارزی ايران کمی باز شد»

روزنامه تهران خبر داده که « پس از سه هفته تلاش مسئولان بانکی ايران و رايزنی با مقامات اماراتی ، شاهراه مبادلات ارزی ايران پس از ۳ بازگشايی شده است. »

اين روزنامه نوشته « پس از حدود سه هفته با تلاش مسئولان بانکی و ديپلماسی ايران ، بانک‌های اماراتی از روز شنبه فضای مبادلات ارزی با ايران را کمی باز کردند تا خون در اين شاهرگ حياتی در ارتباط با کشورهای مختلف دنيا بار ديگر به جريان بيفتد.»

به نوشته اين روزنامه « درحدود سه هفته قبل بانک‌ها و حتی صرافی‌های اماراتی هرگونه انتقال ارز به ايران و بالعکس را مسدود کرده بودند که اين موضوع در به وجود آمدن بحران ارز در بازار ايران و گرانی انواع آن نقش مهمی داشت » و « از آن مهم‌تر تجار برای انتقال پول به کشورهای طرف قرارداد برای فعاليت اقتصادی خود همه راه‌ها را بسته می‌ديدند و برای جابه‌جايی پول مجبور بودند از روش‌های سنتی انتقال پول نقد استفاده کنند.»

تهران امروز در عين حال نوشته « از روز شنبه فضای ارتباطی ميان ايران و امارات قدری باز شد تا بازرگانان بتوانند از اين مسير طلايی برای انتقال پول به کشورهای مختلف استفاده کنند.»

رئيس اتاق بازرگانی مشترک ايران و امارات به روزنامه تهران امروز گفته « عمليات حواله ميان صرافی‌های ايران و امارات روز گذشته انجام شد و تجار توانستند به جای انتقال پول نقد به روش سنتی بار ديگر از طريق حواله صرافی‌ها اين کار را انجام دهند.»

مسعود دانشمند همچنين گفته که « عمليات حواله توسط صرافی‌های مجاز و شعبه‌های صرافی بانک‌ها قابل انجام است.»


بازشدن پرونده مدراک تحصيلی بی اعتبار مديران دولتی

روزنامه های دنيای اقتصاد ، جمهوری اسلامی و ابتکار از « باز شدن پرونده مدارک بی‌اعتبار مديران دولتی در مجلس » گزارش هايی منتشر کرده اند.

به نوشته روزنامه ابتکار « وضعيت مدارک تحصيلی برخی از مسئولين اگرچه هميشه در مظان بی اعتباری بوده است اما با سخنان روز شنبه دو تن از نمايندگان عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شورای اسلامی وارد مرحله جدی تری شده است. »

اين روزنامه نوشته که عليرضا سليمی عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به بی ‌اعتبار بودن مدرک دانشگاه‌های برخی کشورهای حوزه دريای خزر گفته « برخی نمايندگان ، برخی دولتی‌ها و برخی از فرزندان مسئولان کشور از اين دانشگاه‌ها مدرک گرفته‌اند.»

عليرضا سليمی با بيان اينکه بسياری از افرادی که در کشور سمت دارند « دانشجوی دکترای دانشگاه‌های ارمنستان ،‌تاجيکستان ، ‌آذربايجان ، اوکراين و غيره هستند که متاسفانه مدارک اين دانشگاه‌ها از نظر علمی بسيار ضعيف‌اند.»

وی همچنين گفته « برخی از اين دانشگاه‌ها در آغاز ترم از دانشجويان پول می‌گيرند و دانشجويان ديگر سر کلاس نمی‌روند و حتی پايان نامه خود را با پول برايشان می ‌نويسند.»

اين عضو کميسيون آموزش مجلس تاکيد بر اينکه مدارک اين دانشگاه‌ها از نظر علمی اعتبار ندارند ، گفت،ه است « کميسيون آموزش و وزارت علوم قرار است در اين زمينه ورود پيدا کرده و مدارک اين دانشگاه‌ها را مجددا مورد ارزيابی قرار دهد.»

وی گفته برخی از دارندگان چنين مدارک تحصيلی « در مجلس ، برخی در دولت و برخی از آن ها نيز فرزندان مسئولان کشور هستند.»

علی عباسپور ، رييس کميسيون آموزش مجلس هشتم نيز در اين خصوص « از سوال برخی نمايندگان از وزير علوم درباره مدارک مسئولانی که از دانشگاه باکو اخذ شده » خبر داده و گفته « اين سئوال را با هيات‌رييسه مجلس مطرح کرده‌ايم که اگر هيات‌رييسه مجلس سوال را مستقيما در ارتباط با وزير علوم بداند ، مطرح کند.»

« کاهش قدرت خريد بنزين ‌توسط مردم »

روزنامه جهان صنعت در گزارشی با عنوان « باک هايی که ديگر پر نمی شود » از کاهش قدرت خريد بنزين ‌توسط مردم خبر داده و نوشته « بررسی‌ها نشان می‌دهد ميزان خريد بنزين توسط خودروها به متوسط خريد بنزين توسط موتورسيکلت‌ها کاهش يافته است‌.»

به نوشته اين روزنامه « اگر قبلا خودروداران با هر بار مراجعه به جايگاه‌های سوخت‌گيری حداقل يک باک پر يا نيمه پر بنزين خريداری می‌کردند به گواه آمار امروز به طور متوسط پنج تا هشت ليتر بيشتر بنزين نمی‌خرند‌. »

اين روزنامه از قول رييس سنديکای جايگاه‌داران نوشته « اين وضعيت سبب شده جايگاه‌داران با ضرر‌و ز‌يان فراوانی روبه‌رو باشند و ازدحامی که در جايگاه‌ها به چشم می‌خورد ازدحامی غير‌واقعی باشد چرا‌که ميزان فروش بنزين هر‌ماه کاهشی قابل توجه را نسبت به ماه قبل تجربه می‌کند‌. »

بيژن حاج محمدرضا سنديکای جايگاه‌داران ابراز نگرانی از وضعيت جايگاه‌داران پس از ارجای طرح هدفمندی يارانه‌ها گفته « در برخی جلسات از بنزين سهميه‌ای به قيمت ۴۰۰ تومان و از بنزين آزاد به قيمت ۸۰۰ تومان صحبت می‌کنند » اما « همين حالا‌که قيمت بنزين ۱۰۰ تومان برای سهميه‌بندی و ۴۰۰ تومان برای آزاد است ميانگين خريد بنزين توسط خودروها به پنج تا هفت ليتر کاهش يافته و ميانگين خريد بنزين توسط موتورسيکلت‌ها نيز به يک تا سه ليتر رسيده است.»

جهان صنعت نوشته « کاهش فروش بنزين در جايگاه‌های سوخت‌گيری بدون ترديد می‌تواند هشداری برای خودروسازانی باشد که سال‌ها کالاهای بعضا نامرغوب خود را به قيمت‌هايی چندين برابر قيمت‌های بين‌المللی به مشتريان داخلی فروختند. »

اعتراض بازنشستگان به افزايش شش درصدی حقوق در قبال افزايش دو برابری هزينه ها

روزنامه جمهوری اسلامی از نامه اعتراض آميز « اتحاديه پيشکسوتان جامعه کارگری » نسبت به افزايش شش درصدی حقوق در قبال افزايش دو برابری هزينه ها خبر داده است.

به نوشته اين روزنامه « اتحاديه پيشکسوتان جامعه کارگری » طی نامه‌ای خطاب به رييس کميسيون اجتماعی مجلس به تصميم سازمان تامين اجتماعی مبنی بر افزايش ۶ درصدی مستمری بازنشستگان ، مستمری بگيران و مقرری بگيران بيمه شده در سال ۸۹ اعتراض کرده است.

روزنامه جمهوری اسلامی نوشته در اين نامه که خطاب به رييس و اعضای کميسيون اجتماعی مجلس تاکيد شده « افزايش ۶ درصدی مستمری بازنشستگان با مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامين اجتماعی تناقض دارد » چرا که « هم گزارش‌های مرکز آمار ايران و هم آمارهای بانک مرکزی از افزايش ۲ برابری هزينه‌های زندگی را تائيد کرده اند.»

« اتحاديه پيشکسوتان جامعه کارگری » در نامه خود اين پرسش را مطرح کرده اند که « معلوم نيست که سازمان تامين اجتماعی برای افزايش و ترميم مستمری ‌ها نرخ ۶ درصدی را چگونه محاسبه کرده‌است.»

هيات مديره اتحاديه پيشکسوتان جامعه کارگری در پايان نامه خود از کميسيون اجتماعی مجلس خواسته تا « در صحن علنی مجلس با طرح سوال از وزير رفاه موضوع افزايش مستمری ‌های بيمه شدگان سازمان تامين اجتماعی را پيگيری کند.»
XS
SM
MD
LG