لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۱۳

گفت گوهای ۵+۱ درباره تحریم ایران ادامه می یابد


نمايندگان پنج عضو دايمی شورای امنيت سازمان ملل متحد به اضافه آلمان در مورد صدور دومین قطعنامه شورای امنیت علیه ایران به توافق نرسیدند.
نمايندگان پنج عضو دايمی شورای امنيت سازمان ملل متحد به اضافه آلمان در مورد صدور دومین قطعنامه شورای امنیت علیه ایران به توافق نرسیدند.

بدنبال دست نیافتن به توافقی برای صدور دومين قطعنامه تحریم ايران، نمايندگان گروه ۵+۱ در سازمان ملل گفت وگو های خود را در نيويورک ادامه می دهند.


به گزارش خبرگزاری های نمايندگان پنج عضو دايمی شورای امنيت سازمان ملل متحد آمريکا، روسيه، چين، فرانسه، بريتانيا، به اضافه آلمان در مورد صدور دومین قطعنامه شورای امنیت علیه ایران به توافق نرسیدند.


نمايندگان پنج عضو دايمی شورای امنيت به اضافه آلمان، دور تازه ای از مذاکرات برای تعيين چگونگی واکنش به سرپيچی ايران از اجرای قطعنامه ۱۷۳۷ شورای امنيت سازمان ملل متحد، را در چند روز گذشته مورد بررسی قرار دادند.


نیکلاس برنز، معاون وزیر خارجه آمریکا، گفت وگو با نمايندگان پنج کشور دیگر را در شورای امنیت ادامه می دهد.


به گزارش خبرگزاری فرانسه، کورتیس کوپر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: سفیران پنج کشور عضو دائم شورای امنیت در سازمان ملل و آلمان گفت وگو های خود را ادامه خواهند داد.


وی می گوید تمامی شش کشور، موافق صدور دومین قطعنامه شورای امنیت هستند ولی اختلافاتی بر سر برخی از موضوعات مهم پا برجاست.


به گفته آقای کوپر، «مذاکرات در جو مثبتی ادامه دارد.»


روز پنجشنبه وزارت خارجه آمریکا اطلاع داد که شش کشور پیشرفت هایی در مذاکراتشان برای رسیدن به توافق در مورد صدور دومین قطعنامه شورای امنیت برای تحریم های بیشتر علیه ایران داشته اند.


تام کیسی، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز روز جمعه اعلام کرده بود که «شش کشور بر سر مسایل اصلی به توافق رسیدند و اختلافات باقی مانده را روز شنبه حل و فصل خواهند کرد.» اما این دور از گفت وگوها نیز مثمر ثمر نبود.


روز ۲۳ فوريه، محمد البرادعی، مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی گزارش داد که جمهوری اسلامی مهلت ۶۰ روزه شورای امنيت سازمان ملل متحد برای تعليق فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانيوم را ناديده گرفته است.


اگر چه آمریکا و بریتانیایی خواستار تحریم های شدید و به اجرا گذاشتن سریع آنها برای فشار آوردن به ایران برای متوقف کردن برنامه هسته ای آن است ولی به نظر می رسد که سایر کشورهای اروپایی، چین و روسیه با تشدید چنین تحریم هایی چندان موافق نیستند.


يک دستيار خاوير سولانا، مسوول سياست خارجی اتحاديه اروپا روز پنج شنبه اول مارس گفته بود که «تعدادی از کشورهای اتحاديه اروپا از نظر تجاری منافع اقتصادی گسترده با ايران دارند و برای این کشورها ممکن نيست که بتوانند از فردا، همه ارتباط ها را قطع کنند. در چنین صورتی، پيامدهای بسيار منفی دامنگير اقتصاد ما نیز خواهد شد.»


آمریکا و کشورهای غربی به برنامه هسته ای ایران مظنون هستند و احتمال می دهند که ایران قصد ساختن بمب هسته ای دارد. ایران همواره این اتهامات را رد کرده و برنامه هسته ای خود را برای تولید برق اعلام کرده است.
XS
SM
MD
LG