لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۲۷

اعتراض به حمل مشعل المپیک در اروپا


درگیری پلیس لندن با تظاهرکنندگان. خبرگزاری (EPA)
درگیری پلیس لندن با تظاهرکنندگان. خبرگزاری (EPA)

تظاهرکنندگان مخالف سياست های دولت چين عليه مردم تبت و مخالفانش، در هفته گذشته، در لندن و پاريس، برنامه حمل مشعل المپيک در کشورهای مختلف را مختل کردند.


انتظار می رود اعتراضات بيشتری در روزهای آينده در غرب آمريکا و چهارشنبه در شهر سانفرانسيسکو، مقصد بعدی مشعل، رخ دهد.


شهردار سانفرانسيسکو، گوين نيوسام ، در همين رابطه گفته است که حتی ممکن است که برای جلوگيری از گسترش درگيری ها مسير حمل مشعل تغيير کند. کميته بين المللی بازی های المپيک نیز در حال بررسی حذف برنامه حمل مشعل در آينده است.


اگرچه تصوير چين به عنوان برگزارکننده ی اين رويداد بزرگ ورزشی اکنون در حال تخريب شدن است اما مقامات چينی همچنان سعی دارند چهره محکمی از خود به نمايش بگذارند و تاکيد می کنند که سفر مشعل همچنان ادامه خواهد يافت.


در همين رابطه سخنگوی کميته برگزاری ِ المپيک در چين ، وانگ هويی ، در يک کنفرانس خبری گفت : « ما حرکت عده ای جدايی طلب را که سعی در ايجاد اختلال در حمل مشعل ِ المپيک دارند را به شدت محکوم می کنيم. مشعل المپيک متعلق به همه مردم در سراسر دنيا است. اين نوع حرکت ها نه تنها طرفدارانی جذب نخواهد کرد بلکه توسط مردم نيز محکوم خواهد شد.»


با اين وجود کميته بين المللی المپيک روز۱۰ آوريل در پکن جلسه ای تشکيل خواهد داد و بنابر گفته گونيلا ليندبرگ ، معاون کميته بين المللی المپيک، مسئله توقف حمل مشعل در شهرهای ديگر به طور قطع مورد بررسی قرار خواهد گرفت.


مشعل المپيک همچنان شهرهای بسياری را پيشرو دارد و حتی لهاسا، اصلی ترين مرکز درگيری هایِ ماه گذشته تبتيان نيز در اين مسير قيد شده است.


الکس گيلادی، يکی از اعضای کميته بين المللی المپيک، می گويد: که مشعل، سمبل کشور چين نيست، بلکه به کل جنبش المپيک تعلق دارد.


او می افزاید: «من از اينکه نيروهای امنيتی قادر به حفظ و نگهداری از مشعل نيستند به شدت متاسفم. و از تظاهرکنندگانی که مشعل را مظهر چين می دانند، بسيار دلگيرم. چرا که اين مشعل کميته بين المللی المپيک است. ما تحمل می کنيم و پيش می رويم.»


اما بايد به اين نکته نيز توجه داشته باشيم که ريشه های اين مشعل نو کاملا هم قابل ستايش نيست. اين مشعل در سال ۱۹۳۶ توسط مسئول تبليغات رژيم نازی ژوزف گوبلز برای بازی های المپيک در برلين پيشنهاد شد. بازی های المپيک آن سال به واقع وسيله تبليغاتی رژيم نازی بود.


از سویِ ديگر شايان ذکر است که عليرغم حمايت های بی شمار از مردم تبت در سراسر دنيا، تنها تعداد اندکی ورزشکار دست به تحريم بازی های المپيک پکن زده اند.


XS
SM
MD
LG