لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۱۲

بیانیه هشت نمایشنامه نویس در مورد «افسردگی حاکم بر جامعه»


صحنه ای از تظاهرات معترضین به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران در تهران
صحنه ای از تظاهرات معترضین به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران در تهران

هشت نمايشنامه نويس نيز با انتشار يک بيانيه ضمن ابراز نگرانی خود از افسردگی حاکم بر جامعه از هم صنفان خود خواسته اند که راوی صادق روزگار خود باشند.

در اين بيانيه آمده است:« ما نمايشنامه نويس هستيم . ما اندکيم. بسيار اندک. با اين همه ما هستيم؛ نشسته در اتاق هايی کوچک، پشت ميزهايی کوچک تر. اما اتاق های کوچک ما، پنجره های بزرگی دارد که رو به خيابان ها باز می شود. ما نمايشنامه نويسيم و اين روزها به جای تالار رودکی و مولوی، خيابان رودکی و چهارراه مولوی را رصد می کنيم و در چهارسوی شهر و ايرانشهر اميد را انتظار می کشيم.»

امضاء کنندگان اين بيانيه در ادامه نوشته اند :« دوستان کتمان نمی توان کرد که اکنون فضای افسرده يی است و افسردگی بيش از آنکه وضعيتی روحی باشد، وضعيتی سياسی است. برای رهايی از اين وضعيت افسرده، محتاج اميدی نجات بخش هستيم؛ اميدی که از درون اين وضعيت جوانه می زند.»

حميد امجد، نغمه ثمينی، محمد چرم شير، محمد رحمانيان، محمد رضايی راد، عليرضا نادری، محمد امير يار احمدی و محمد يعقوبی در اين نامه از هم صنفان خود دعوت کرده اند که روای صادق روزگار خود باشند و نوشته اند:«کنشگری برای ما نمايشنامه نويسان هيچ نيست جز ثبت دقيق و صادقانه رخدادها، همچون شهادتی از اين دوران برای آيندگان. پس همه دوستان نمايشنامه نويس خود را دعوت می کنيم در اين اميد رهايی بخش با ما همراه شوند و در نمايشنامه هايشان، راوی صادق روزگار خود باشند.»

حوادث اجتماعی پس از دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری علاوه بر محافل سياسی و اجتماعی بر جامعه هنری ايران نيز تاثير عميقی گذاشته و طيف های مختلف را وادار به واکنش کرده است.

مقامات امنیتی ایران، با آغاز اعتراضات گسترده علیه نتایج انتخابات ریاست جمهوری، صدها نفر از معترضین را دستگیر کرده اند. برخی از سازمان های مدافع حقوق بشر می گویند طبق گزارش های رسیده برخی از این زندانیان شکنجه شده اند.

پيش از اين نيز ۱۲ تن از کارگردانان سرشناس سينمای ايران در نامه ای به نمايندگان مجلس شورای اسلامی، با اعتراض به رخدادهای پس از دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری، خواستار پاسخگويی و موضع گيری نمايندگان مجلس در قبال اين رويدادها شدند.

۳۰۰ تن ازاهالی سينما، که عمدتا از نامزدی ميرحسين کروبی و مهدی کروبی در جريان رقابت های انتخاباتی حمايت کرده بودند، چندی پيش با انتشار يک بيانيه نگرانی خود را از وضعيت به وجود آمده پس از انتخابات ابراز کرده و نسبت به آن هشدار داده بودند.

کانون نويسندگان ايران نيز با صدور يک بيانيه خواستار پايان دادن به سرکوب معترضان شده بود.

چند روز پيش نيز پيش از صد کاريکاتوريست از شرکت در نهمين دوسالانه انصراف دادند.

آنها در بيانيه ای که منتشر کرده اند نوشته اند:« در اين شرايط، نهمين دوسالانه بين‌المللی کاريکاتور تهران نيز از راه می‌‌رسد. از آن‌جا که نشاط فرهنگی در جامعه پس از رخدادهای اخير از ميان رفته است، ما لزوم برگزاری چنين دوسالانه‌ای را به مصلحت ندانسته، خنديدن و خنداندن در فضای کنونی را به دور از احساس مسئوليت می‌دانيم.»

حسين خسروجردی، علی درخشی، جمال رحمتی، اردشير رستمی، کيارش زندی، افشين سبوکی، حسين صافی، مجيد صالحی، محسن ظريفيان، ، مانا نيستانی، کيوان زرگری، سعيد رزاقی و حميد بهرامی از جمله امضاء کنندگان اين بيانيه هستند.

XS
SM
MD
LG