لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۳۵

واکنش ایران به گزارش نیویورک تایمز


علی اصغر سلطانیه، سفير تهران در آژانس بين المللی انرژی اتمی، روز جمعه، گزارش های اخير را مبنی بر دستيابی تهران به ميزان اورانيوم غنی شده کافی برای توليد بمب اتمی رد کرد.


آژانس بين المللی انرژی اتمی در هفته جاری گزارش داده بود ايران تا کنون به ۶۳۰ کيلوگرم اورانيوم غنی شده با غلظت پايين دست يافته است.



در پی اعلام اين مطلب، برخی تحليلگران طی گزارشی که در روزنامه «نيويورک تايمز»، چاپ آمريکا، منتشر شد، اين مقدار اورانيوم غنی شده را برای ساخت يک بمب اتمی کافی داسنته بودند.


چنين گمانه زنی هايی واکنش رسمی جمهوری اسلامی ايران را به دنبال داشت.


علی اصغر سلطانيه در این مورد گفت : «نظامی کردن برنامه اتمی، نياز به اعمال تغييراتی بنيادين در روند فعاليت های اتمی دارد که از چشم بازرسان اتمی مخفی نخواهد ماند.»


وی گفت : « در صورتی که ايران چنين قصدی داشته باشد، بايد کارشناسان آژانس بين المللی انرژی اتمی را از کشور بيرون کرده، دوربين ها برچيند، و ديگر با آژانس همکاری نکند. در حالی که ايران خواستار ادامه همکاری با آژانس انرژی اتمی است.»


«نظامی کردن برنامه اتمی، نياز به اعمال تغييراتی بنيادين در روند فعاليت های اتمی دارد که از چشم بازرسان اتمی مخفی نخواهد ماند.»
سلطانیه

آمريکا و متحدانش معتقدند ايران با ادامه روند غنی سازی اورانيوم و مخالفت با درخواست جهانی برای متوقف کردن آن، به دنبال ساخت بمب اتمی است اما ايران مکررا اين اتهام را رد کرده و گزارش های اطلاعاتی آن ها را جعلی و دروغين خوانده است.


نماينده ايران در آژانس بين المللی انرژی اتمی، در پی برگزاری جلسه ای با ۳۵ عضو شورای حکام اين آژانس گزارش اخير را بی اساس خواند و گفت:«چنين گزارش هايی اطلاعات غلط به مردم می دهد.»


آقای سلطانيه با اشاره به اين که تمامی مخازن اورانيوم در مرکز غنی سازی نظنز به وسيله آژانس انرژی اتمی مهر م موم شده و توسط دوربين های امنيتی نظارت می شوند، گفت: «اگر کسی به دستگاه ها دست بزند، همه جهان در عرض يک ثانيه خواهد فهميد.»


آقای سلطانيه در ادامه، با تاکيد بر موضع پيشين جمهوری اسلامی، از عدم توقف غنی سازی اورانيوم و به موازات آن ادامه همکاری با آژانس خبر داد.


کارشناسان آژانس می گويند ايران برای ساخت بمب اتمی به حدود ۱۷۰۰ کيلوگرم اورانيوم غنی شده احتياج دارد.


اين نهاد سازمان ملل تاکنون نتوانسته احتمال وجود تاسيسات اتمی پنهان ديگری در ايران را مردود اعلام کند؛ چرا که مقامات تهران، مجوز انجام بازرسی های سرزده و خارج از محدوده های اعلام شده را به بازرسان نمی دهد.


برای ساخت بمب اتمی بايد اورانيوم غنی شده با غلظت پايين را به اورانيوم غنی شده با غلظت بالا تبديل کرد. دولت های غربی معتقدند فرآوری با غلظت پايين، پوششی برای جمهوری اسلامی ايران برای ساخت سلاح اتمی است و خواهان توقف غنی سازی در ايران هستند.


ايران با رد اين اتهامات، می گويد قصدش تنها توليد انرژی صلح آميز است، و از همين رو غنی سازی را حق خود می داند.


شورای امنيت سازمان ملل متحد برای اين که جمهوری اسلامی را وادار به توقف برنامه هسته ايش و همکاری با جامعه جهانی کند ، تحريم های اقتصادی را بر ايران اعمال کرده است؛ ايران اين تحريم ها را بی اثر خوانده است.


XS
SM
MD
LG