لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۰۴

حمایت ۱۵۰ تن از فعالان حقوق زنان از بيانيه زنان در ايران


طرح اختصاصی علیرضا درویش برای رادیو فردا
طرح اختصاصی علیرضا درویش برای رادیو فردا

۱۵۰ تن از فعالان جنبش زنان و شخصيت های فرهنگی و دانشگاهی، طی بيانيه ای، «از اقصی نقاط جهان»، با بيانيه جمعی از فعالان جنبش زنان در داخل کشور به مناسبت روز جهانی مبارزه با خشونت عليه زنان تاکيد کردند.

در ميان امضا کنندگان، مدافعان حقوق بشر، اساتيد دانشگاه و شخصيت های فرهنگی ديده می شوند. شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل نیز از جمله امضاکنندگان این بیانیه است.

در این بیانیه آمده است «جمعی از فعالان جنبش زنان در داخل کشور در بیانیه ای به مناسبت روزجهانی مبارزه با خشونت علیه زنان، نگاه تیزبین جنبش زنان را از خانه به جامعه و از ایران به جهان کشانده اند.»

در این بیانیه آمده است « آنان هشدارهای ضد خشونت خودرا همزمان با این روز جهانی که به یاد پروانه های سوخته در آتش دیکتاتوری جمهوری دومینیکن ثبت شده است، سرداده اند. آنان جان های پاک پروانه های صلح و آزادی و برابری ایران را همچون قربانیان خشونت های دولت – مرد ساخته به گواهی گرفته، خشونت خانگی و قانونی را آغازی بر خشونت در سطوح گسترده تر اجتماعی و سیاسی دانسته اند.»


پیشتر جمعی از فعالان جنبش زنان در داخل کشور با انتشار بیانیه ای به مناسبت روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان، این روز را گرامی داشته و نسبت به گسترش ابعاد خشونت علیه زنان در ایران ابراز نگرانی کردند.


این فعالان حقوق زنان داخل کشور در بیانیه خود نوشتند «روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان بزرگداشت روز کشته شدن «پروانه­ های فراموش­ نشدنی» کشور دومینیکن است، یعنی سه خواهر میرابل که در نهضت مقاومت کشورشان در مبارزه با دیکتاتوری جان خود را از دست دادند و همین واقعۀ دلخراش سازمان ملل را بر آن داشت که روزی را برای یکپارچه کردن روند مبارزات جهانی با خشونت علیه زنان اعلام کند. ما زنان ایرانی نیز در نهضت مقاومتِ مسالمت­ آمیز مدنی سرزمین خود «پروانه­ های فراموش­ نشدنی» بسیاری داریم: از «پروانۀ اسکندری» تا «پروانۀ صلح» هالۀ سحابی و پروانۀ نسل امروز« ندا آقاسلطان» و... که همگی قربانی خشونتی شده ­اند که امروز آتش آن بیش از همیشه زبانه می­کشد.»

آنها با انتقاد از مسئولان جمهوری اسلامی نوشتند «شاهدیم که برخی از مسئولان، به جای ارائۀ راه­ حل­های بنیادی در جهت رفع مبانی خشونت­ها و مشکلات گستردۀ اقتصادی و اجتماعی علیه زنان، با برخوردی سطحی و شکلی لباس زنان را به معضل و دستاویزی برای اعمال خشونت­های بیشتر علیه زنان تبدیل کرده­ اند.»

این فعالان حقوق زنان در داخل کشور همچنین خواستار «ایجاد فضای امن از طریق رفع حصر از رهبران جنبش مدنی، آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی به­ ویژه زنان و مادران زندانی شدند.»

XS
SM
MD
LG