لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۵۵

چين، دالايی لاما را به همدستی با «تروريسم» متهم کرد


چین برای چندمین بار ظرف روزهای اخیر دالایی لاما را به باد انتقاد شدید قرار گرفته است.( عکس:EPA)
چین برای چندمین بار ظرف روزهای اخیر دالایی لاما را به باد انتقاد شدید قرار گرفته است.( عکس:EPA)


در ادامه نا آرامی ها در غرب چين و همزمان با سرکوب تظاهرات گسترده راهبان بودايی در آن کشور، پکن دالايی لاما، رهبر مذهبی بوداييان تبت، را به همکاری با تروريسم متهم کرد .


روزنامه خلق، ارگان حزب کمونيست چين، روز يکشنبه، ۲۳ مارس، دالايی لاما را به «دروغگويی و ترويج خشونت و آشوب» در کشور متهم کرد و نوشت: «دالايی لاما در تلاش است برای رسيدن به استقلال در تبت المپيک ۲۰۰۸ پکن را به گروگان بگيرد.»


اين روزنامه، رهبر مذهبی بوداييان تبت را به همدستی با «تروريسم» متهم کرده و می نويسد: «دار و دسته لاما با سازمان های تروريستی ترکستان شرقی هم پياله شده اند تا تروريسم را در تبت رايج کنند.»


نويسنده اين مقاله معتقد است که پيروان دالايی لاما می خواهند با انجام کارهای تروريستی در تبت اذهان عمومی را از فعاليت تروريست های مسلمان در استان شين جيانگ، يا ترکستان شرقی، منحرف کنند.


حکومت مرکزی پکن مسلمانان جدايی طلب اويغور در ترکستان شرقی را «تروريست» می داند.


ترکستان شرقی که در مرز پاکستان قرار دارد تقريبا يک ششم خاک چين را تشکيل می دهد و منابع زير زمينی اين استان يک سوم نفت و گاز کشور را تامين می کنند.


از سوی ديگر، شين هووا، خبرگزاری دولتی چين، روز يکشنبه رسانه های خارجی را متهم کرد که درباره آشوب های ده روز اخير در چين بزرگنمايی می کنند.


اعتراض شديد خبرگزاری دولتی چين به رسانه های خارجی در حالی منتشر می شود که دولت اين کشور همه گزارشگران غير چينی را از مناطق آشوب زده اخراج کرده و مانع از آن می شود تا تصوير روشنی از سرکوب راهپيمايان به جهان خارج راه يابد.


با اين حال، طی چند روز گذشته فيلم هايی که بعضا با دوربين های غير حرفه ای و از سوی شاهدان عينی گرفته شده و به مطبوعات خارجی راه يافته نشان می دهد که سرکوب معترضين توسط نيروهای پليس ضد شورش با شدت هر چه تمامتر دنبال می شود.


همزمان با ادامه تنش در چين، شخصيت های مطرح سياسی کشورهای مختلف دنيا ضمن حمايت از حرکت راهبان بودايی، دولت چين را به باد انتقاد گرفته و تهديد کرده اند که المپيک ۲۰۰۸ پکن را تحريم خواهند کرد.


سناتور جان مک کين، نامزد رياست جمهوری آمريکا از حزب جمهوريخواه، که به فرانسه سفر کرده به دولت چين هشدار داد که سرکوب راهبان بودايی «غير قابل قبول» است.


از ايالات متحده نيز گزارش می رسد که سناتور هيلاری کلينتون و سناتور باراک اوباما، هر دو از حزب دمکرات، انتقاد شديد خود را از دولت چين ابراز کرده و کاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريکا، طی تماس تلفنی با همتای چينی خود از پکن خواسته است در مواجهه با معترضين بودايی خويشتنداری نشان دهد.


گوردون بروان، نخست وزير بريتانيا، ضمن دعوت از چين به خويشتنداری اعلام کرد که در ماه مه ميلادی با دالايی لاما ديدار خواهد کرد.


سياستمداران اتحاديه اروپا نيز تهديد کرده اند که اگر پکن به سرکوب راهپيمايان ادامه دهد، بازی های المپيک را تحريم می کنند.


همزمان راهپيمايی های گسترده در حمايت از راهبان بودايی در برابر کنسولگری ها و سفارتخانه های چين در شهرهای مختلف جهان ادامه دارد اما سخنگوی سفارت چين در بريتانيا می گويد که اين اعتراض ها منعکس کننده طرز تفکر جامعه جهانی در برابر چين نيست.


بر اساس اظهارات اين سخنگو، دولتمردان جهان کماکان از سياست دولت چين حمايت می کنند.


XS
SM
MD
LG