لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۰۴

وزیر امور خارجه چین وارد تهران شد


یانگ جیه چی قرار است با مقامات جمهوری اسلامی ایران درباره برنامه اتمی این کشور مذاکره کند.
یانگ جیه چی قرار است با مقامات جمهوری اسلامی ایران درباره برنامه اتمی این کشور مذاکره کند.

همزمان با سفر وزیر امور خارجه چین به ایران، پکن با اعلام اینکه «تحریم ایران چاره ساز نیست» از تهران خواست به درخواست های جامعه جهانی پاسخ مثبت دهد.




در حالی که یانگ جیه چی، وزیر امور خارجه چین، برای رایزنی در باره بحران اتمی ایران روز سه شنبه وارد تهران شد تا با دولتمردان جمهوری اسلامی دیدار و گفت و گو کند، آمریکا یک مقام بلندپایه وزارت خزانه داری خود را به چین فرستاده است تا برای اعمال تحریم های مالی بر ایران با حکومت چین مذاکره کند.

اين نخستين سفر يانگ جيه چی به ايران پس از انتخاب وی به عنوان وزير امور خارجه چين در فروردين ماه سال ‪ ۸۶‬است.


در همین حال، دولت چین روز سه شنبه بار دیگر از دولت ایران خواست برای حل مسالمت آمیز بحران هسته ای خود با جامعه جهانی همکاری کند.


لیو جیانچائو، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در یک کنفرانس خبری در پکن گفت: «ما از ایران می خواهیم به درخواست های بین المللی پاسخ مثبت دهد و در موضعگیری خود انعطاف پذیری داشته باشد.»


  • «ما از ایران می خواهیم به درخواست های بین المللی پاسخ مثبت دهد و در موضعگیری خود انعطاف پذیری داشته باشد.»
سخنگوی وزارت امور خارجه چین

آقای لیو از ارائه جزئیات بیشتر در باره سفر وزیر امور خارجه چین به تهران خوددداری کرد و صرفا به ذکر این نکته بسنده کرد که پکن امیدوار است تا بحران اتمی ایران بتواند از راه مذاکره حل شود.


سخنگوی وزارت امور خارجه چین در ادامه گفت: « ما معتقدیم که تحریم، به خصوص تحریم یک جانبه، چاره کار ایران نیست.»


این مقام ارشد دولت چین این سوال را که به اعتقاد پکن مذاکره چگونه می تواند مشکل هسته ای ایران را حل کند بی پاسخ گذاشت و حاضر نشد جزییات بیشتری را در این باره ارائه دهد.


در حالی که پکن بر گفت و گو به عنوان بهترین راه حل مناقشه اتمی ایران تاکید می کند، واشینگتن و متحدان آن در جهان غرب خواستار تشدید تحریم های جهانی علیه ایران هستند و معتقدند که ایران با ابزار مذاکره در تلاش است زمان بیشتری را برای خود مهیا کند.


بن بست اتمی به وجود آمده بین ایران و کشورهای غربی دولت چین را بیش از پیش با مشکل انتخاب رو به رو کرده است؛ زیرا پکن از یکسو به صنعت نفت ایران وابسته است و از سوی دیگر نگران است که حمایتش از برنامه های اتمی تهران این کشور را در برابر قدرت های بزرگ جهانی قرار دهد.


چین که در شورای امنیت سازمان ملل متحد حق وتو دارد از دو قطعنامه قبلی این شورا علیه ایران حمایت کرده و به نظر می رسد که در زیر فشارهای دولت آمریکا بیشتر مایل است تا ایران در سیاست خارجی خود تجدید نظر کرده و به خواسته های جامعه جهانی گردن نهد.


XS
SM
MD
LG