لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۲۲

«مسیحیان انجیلی» و تلاش برای انتقال یهودیان ایرانی به اسراییل


یهودیان ایرانی در حال عبادت در یکی از کنیسه های تهران
یهودیان ایرانی در حال عبادت در یکی از کنیسه های تهران


بر اساس گزارش های تازه انتشار یافته، جامعه مسيحيان آمريکا، با اختصاص کمک های نقدی به يهوديان ايرانی آنها را تشویق می کنند تا به اسراييل مهاجرت کنند.


خبرگزاری آسوشيتدپرس از اورشليم گزارش داده است که در ماه های اخير مسيحيان انجيلی آمريکا با ادعای در خطر بودن اقليت يهوديان در ايران با پرداخت ۱۰ هزار دلار به هر يک از اعضای این اقلیت، آنها را تشویق به مهاجرت به اسراييل کرده اند.


طرح انتقال يهوديان از سراسر جهان به سرزمين مقدس، پروژه ای است که همه ساله با کمک مسيحيان انجيلی و يهوديان آمريکا دنبال می شود تا به حفظ سرزمين يهود کمک کرده و همچنين براساس باور مسيحيان، ظهور سريع تر مسيح را امکان پذير سازد.



طرح انتقال يهوديان از سراسر جهان به سرزمين مقدس، پروژه ای است که همه ساله با کمک مسيحيان انجيلی و يهوديان آمريکا دنبال می شود تا به حفظ سرزمين يهود کمک کرده و همچنين براساس باور مسيحيان، ظهور سريع تر مسيح را امکان پذير سازد.

جامعه بين المللی مسيحيان آمريکا، بر اين باورند که هر چه تعداد يهوديان در اسراييل بيشتر باشد، عيسی مسيح زودتر به زمين بازمی گردد.


اين پروژه در حالی يهوديان ايرانی را به رفتن به اسراييل تشويق می کند که يک کارشناس در ايران عقيده دارد پول به تنهايی نمی تواند عاملی برای تشويق ايرانيانی که خود را در خطر نمی بينند به مهاجرت از کشور باشد.


با اين حال، به گفته رابی يشيل اکستين، مدير گروه جامعه بين المللی مسيحيان آمريکا، آنها ۸۲ نفر از يهوديان را در سال جاری تحت همين پروژه به اسراييل منتقل کرده اند. اين گروه اميدوار است که تا پايان سال جاری میلادی ۶۰ نفر ديگر را نيز بتواند از ايران خارج کند.


در حال حاضر ۲۵ هزار يهودی در ايران زندگی می کنند اما در طول ۵۰ سال گذشته، بيشتر آنها به آمريکا يا اسراييل مهاجرت کرده اند.


از زمان روی کار آمدن محمود احمدی نژاد، او بارها تاکيد کرده که اسراييل بايد از روی نقشه جهان محو شود. رييس جمهوری ايران با نفی هولوکاست بارها تاکيد کرده که «هالوکاست افسانه است» و رابی يشيل اکستين با يادآوری برنامه های اتمی ايران می گويد که اين کشور برای اسراييل یک خطر به حساب می آيد.


افزایش کمک ها برای انتقال یهودیان

سال هاست که اسراييل و ايران دشمنان سرسخت يکديگر خوانده شده و روابط ديپلماتيک با هم ندارند.


به گفته آقای اکستين، بنياد خيريه ای که انتقال يهوديان به اسراييل پول را بر عهده دارد، در اورشليم و شيکاگو مشغول به کار است و برای اين پروژه، يک ميليون و چهارصد هزار دلار هزينه کرده است.


اين بنياد، در ابتدا برای تشويق يهوديان به رفتن به اسراييل ۵۰۰۰ دلار برای هر نفر در نظر گرفته بود اما وقتی ديد که استقبالی از اين پيشنهاد نمی شود اين رقم را به دوبرابر افزايش داد. مهاجران به جز دريافت اين مبلغ از کمک های دولت به محض ورود به اسراييل بهره مند خواهند شد.


يکی از اين مهاجران که اخيرا به اسراييل نقل مکان کرده بيوه ای است ۳۱ ساله با سه فرزند.



  • «به نظر می رسد که پيشنهاد جامعه بين المللی مسيحيان انجيلی اين قدر اغوا کننده نبوده که يهوديان ايران را برای حرکت به اسراييل فريب دهد چرا که اغلب يهوديان ايرانی از نظر اقتصادی زندگی مرفهی در ايران دارند.»
مئیر جاودانفر، کارشناس ایرانی مقیم اسرائیل

او گفته است که نه به خاطر خطر بلکه برای تامين آينده فرزندانش از ايران خارج شده است ولی در عين حال تاکيد دارد که نامی از او برده نشود:« در نهايت اين تنها جايی است که همه يهوديان بايد به آن برگردند.»


سکوت مقام های ایرانی

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، از زمان اجرای اين پروژه، مقامات رسمی ايران واکنشی از خود نشان نداده اند. جامعه يهوديان ايران، مورد حمايت جمهوری اسلامی است. آنها يک نماينده در جمع ۲۹۰ صندلی پارلمان ايران دارند.


ماه گذشته محمود احمدی نژاد در سخنرانی اش در دانشگاه کلمبيای نيويورک تاکيد کرد:«ايرانيان، دوست مردم يهود هستند. در حال حاضر يهوديان زيادی در ايران در امنيت کامل زندگی می کنند.»


اما به نظر می رسد که اقليت يهود شرايط مساعدی در جمهوری اسلامی ندارند. در سال ۲۰۰۰ مقامات رسمی ايران ۱۰ يهودی را به اتهام جاسوسی برای اسراييل دستگير کرده و آنها را به ۴ تا ۱۳ سال حبس محکوم کردند. حکمی که بعدا در دادگاه تجديد نظر، تحت فشارهای بين المللی کم شد و سرانجام اين عده آزاد شدند.


مئير جاودانفر، کارشناسی که در سال ۱۹۸۰ از ايران به اسراييل مهاجرت کرده عقيده دارد که يهوديان در ايران آزادی دارند و به امورات خود می رسند.


درعين حال، او می گويد که يهوديان ايران نگران بالاگرفتن خطر حمله ايران به اسراييل و آنچه در مطبوعات ايران تحت عنوان «ضد صهيونيسم» مطرح می شود هستند.


وی می افزايد:« اما چنين حملاتی تا به حال باعث کوچ دسته جمعی يهوديان ازايران نشده است چرا که اغلب ايرانيان مهمان نواز هستند و يهوديان در ايران احساس امنيت دارند.»


با اين حال وی تاکيد می کند که با توجه به گفته های اخير رييس جمهوری ايران، مساله مهاجرت مورد توجه قرار گرفته است.


آقای جاودانفر همچنين گفت: به نظر می رسد که پيشنهاد جامعه بين المللی مسيحيان انجيلی اين قدر اغوا کننده نبوده که يهوديان ايران را برای حرکت به اسراييل فريب دهد چرا که اغلب يهوديان ايرانی از نظر اقتصادی زندگی مرفهی در ايران دارند. ضمن اينکه بهای مستغلات در ايران در سال های اخير رشد چشمگيری داشته و اين سير صعودی همچنان ادامه دارد.


اين اولين باری نيست که جامعه بين المللی مسيحيان در انتقال يهوديان به اسراييل نقش دارد.


بنياد اکستين همچنين در مهاجرت هفت هزار نفر از یهودیان بنی مناشه، گروهی از يهوديان هندی، نقش داشته اند که براساس باور مسيحيان، طايفه گمشده يهوديان هستند.


بسياری از يهوديان از سياست های جامعه بين المللی مسيحيان که توسط سياستمداران با نفوذ حمايت می شود انتقاد می کنند.


آنها براين باورند که اين گروه تلاش دارند تا يهوديان را به دين مسيح بکشانند اما در مقابل گروه ديگری نيز از فعاليت های اين گروه استقبال می کنند.


XS
SM
MD
LG