لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۰۳

سفر غیر منتظره نماینده آمریکا به کره شمالی


کريستوفر هيل در پی دريافت دعوت نامه از کره شمالی راهی اين کشور شد.
کريستوفر هيل در پی دريافت دعوت نامه از کره شمالی راهی اين کشور شد.

کريستوفر هيل، نماينده ويژه دولت آمريکا در گفت و گوهای شش جانبه، بامداد روز پنج شنبه، ۲۱ ژوئن به طور غير منتظره وارد پيونگ يانگ، پايتخت کره شمالی، شد.


آژانس خبری يونهاپ از کره جنوبی، به نقل از منابع ديپلماتيک گزارش داد: کريستوفر هيل در پی دريافت دعوت نامه از کره شمالی راهی اين کشور شده است تا در باره اجرای پيمان خلع سلاح اتمی با کيم کی يه گوان، نماينده هسته ای پيونگ يانگ، ديدار و گفت و گو کند.


به گزارش اين آژانس، آقای هيل در راس يک هيات پنج نفره با يک فروند هواپيمای نظامی دولت آمريکا، پايگاه نيروی هوايی سربازان آمريکايی مستقر در اوسان، واقع در کره جنوبی را به مقصد پيونگ يانگ ترک کرده است.


نماینده آمریکا پس از ورود به خاک کره شمالی با اشاره به تاخير پيش آمده در روند خلع سلاح اتمی پيونگ يانگ اظهار داشت: کشورهای درگير بايد بکوشند با سرعت بخشيدن به اين روند تاخير پيش آمده را جبران کنند.

گزارش های تاييد شده حاکی است هواپيمای حامل آقای هيل و هيات همراه وی بامداد روز پنج شنبه در پيونگ يانگ بر زمين نشست و از سوی نمايندگان دولت کره شمالی مورد استقبال قرار گرفت.


آقای هيل که در ادامه سفر منطقه ای به آسيای دور، از پکن، توکيو و سئول نيز ديدار کرده است، پس از ورود به خاک کره شمالی با اشاره به تاخير پيش آمده در روند خلع سلاح اتمی پيونگ يانگ اظهار داشت کشورهای درگير بايد بکوشند با سرعت بخشيدن به اين روند تاخير پيش آمده را جبران کنند.


انتظار می رود آقای هيل و هيات همراه وی در پايان اين سفر يک روزه، روز جمعه پيونگ يانگ را به مقصد سئول ترک کنند.


از سال ۲۰۰۲ ميلادی که کره شمالی در تلاش برای دستيابی به سلاح هسته ای بازرسان آژانس بين المللی انرژی اتمی را از آن کشور اخراج کرد، اين بلندپايه ترين هيات آمريکايی است که از پيونگ يانگ ديدن می کند.


گزارش ها حاکی است بازرسان آژانس بين المللی انرژی اتمی نيز روز سه شنبه آينده رهسپار کره شمالی می شوند تا در باره تعليق برنامه های اتمی نيروگاه يونگ بيون با نمايندگان هسته ای آن کشور گفت و گو کنند.


اگر کره شمالی به تعهدات خود در پيمان سيزدهم فوريه که با شرکت شش کشور آمريکا، روسيه، چين، ژاپن و دو کره شمالی و جنوبی در پکن تصويب شد عمل کند روابط اين کشور با جامعه جهانی به حالت عادی باز می گردد و کشورهای درگير علاوه بر تضمين های امنيتی، انرژی مورد نياز اين کشور را نيز تامين خواهند کرد.


XS
SM
MD
LG