لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۰۱

آيت‌‌الله خامنه‌اى: مى‌خواستند در ايران جنگ داخلى راه بياندازند


آيت‌الله على خامنه‌اى، رهبر جمهورى اسلامى ايران، در نخستين روز سال جديد بار ديگر حوادث پس از انتخابات را به «بيگانگان» نسبت داد و گفت: مخالفان مى‌خواستند كه «با ايجاد اغتشاش جنگ را در داخل كشور مغلوبه كنند و جنگ داخلى راه بياندازند».

رهبر ايران كه بنا به سنت هر سال خود نوروز را به مشهد سفر مى‌كند، در جمع صدها نفر از هواداران خود، وضعیت نظام جمهورى اسلامى در زمينه اعتبار و اقتدار منطقه‌اى و بين‌المللى را با «ابهت» خواند كه به گفته وى، « دشمنان هم اعتراف مى‌كنند كه اعتبار بين‌المللى جمهورى اسلامى جزو برترين كشورهاى همسطح خود و اثرگذار است.»

وى اعتبار جمهورى اسلامى در منطقه را از حيث اعتبار بين‌المللى و سياسى در «درجه اول» دانست.

آيت‌الله خامنه‌اى سال ۸۸ را سالى مهم براى «ملت ايران» دانست و «حضور ۴۰ ميليون نفرى» در پاى صندوق‌هاى رأى انتخابات رياست جمهورى خرداد ماه گذشته را افتخارى براى جمهورى اسلامى و نشانه مشروعيت آن ارزيابى كرد.

وى با بيان اينكه «هندسه كار دشمن را مى‌شناسد و آن را تشخيص مى‌دهد» گفت: «وقتى قدرت‌هاى مستكبر بين‌المللى از يك نظامى ناراضى و ناخشنود باشند يكى از راه‌ها اين است كه منتظر فرصت انتخابات شوند و بعد در آن فرصت، اگر آنهايى كه مورد رضاى آنها نيستند بر سر كار آمدند و كسانى كه آنها خواستند بر سر كار نيامدند آن گاه در يک حركت نمايشى مردمى اوضاع را برگردانند و با شعارهايى گروهى از مردم را به صحنه بكشانند.»

رهبر ايران افزود: قصد «دشمنان» اين است كه «با فشار در صحنه خيابان‌ها، آن چيزى را كه با قانون به دست آمده است با خشونت دگرگون كنند. اين يک نقشه شناخته شده است.»

آيت‌الله خامنه‌اى افزود: «حوادثى كه پس از انتخابات پيش آمد - اگر شكل كار را ببنيم - متوجه مى‌شويم كه اين كار دشمنان ملت و بيگانگان است.»

اين نخستين بار نيست كه رهبران جمهورى اسلامى ايران اعتراض‌هاى پس از انتخابات دهم رياست جمهورى را به كشورهاى ديگر نسبت مى‌دهد.

آيت‌الله خامنه‌اى در ماه‌هاى گذشته نيز همراه با ساير رهبران ايران، مخالفان نتيجه انتخابات رياست جمهورى را «اغتشاشگر» و وابسته به بيگانگان معرفى كرد كه به گفته وى، در صدد سرنگونى نظام جمهورى اسلامى هستند.

تغيير نتيجه انتخابات «به زور خشونت»

رهبر جمهورى اسلامى در سخنان روز یکشنبه خود مخالفان معرفى محمود احمدى‌نژاد به عنوان رئيس جمهور را متهم كرد كه مى‌خواستند «به زور خشونت» نتيجه انتخابات را تغيير دهند.

وى گفت: «انتخاباتى انجام مى‌گيرد و يک نتيجه‌اى شكل مى‌گيرد و اين نتيجه را به زور خشونت مى‌خواهند عوض كنند. يک عده‌اى را بكشانند توى صحنه، اگر اغتشاش شد خشونت هم بكنند، آتش‌سوزى هم راه بياندازند، بانک هم آتش بزنند براى اينكه نتايج انتخابات را برگردانند. اين كارى هم خلاف شرع است و هم خلاف قانون. پيداست كه اين حركت هدايت‌شده‌اى از سوى بيگانگان است.»

وى حوادث پس از انتخابات را آزمون مهمى دانست كه به گفته وى درس‌ها و عبرت‌هاى زيادى داشت و «در اين آزمون ملت ايران پيروز شد.»

آيت‌الله خامنه‌اى اظهار داشت: «آنها مى‌خواستند مردم را به يک گروه اقليت و اكثريت تقسيم كنند، يک گروه كه برنده انتخابات است و يک گروه هم كه به نتيجه مطلوب خود دست پيدا نكردند. اينها را مقابل هم قرار دهند و ملت را دو پارچه كنند. يک عده اغتشاشگر هم وارد ميدان شوند و با ايجاد اغتشاش جنگ را در داخل كشور مغلوبه كنند و جنگ داخلى راه بياندازند.»

وى ادامه داد كه در روز انتخابات مردم به دو گروه «۱۳ -۱۴ ميليونى» و «۲۴ ميليونى» تقسيم شدند ولى بعد از انتخابات اين دو گروه در مقابل «شورشگران، اغتشاشگران و خرابكاران ايستادند.»

رهبر جمهوری اسلامی قدرت‌هاى خارجى را متهم كرد كه «مى‌خواستند بين مردم اغتشاش ايجاد كنند» و افزود: «اگر آمريكايى‌ها، انگليسى‌ها و صهيونيست‌ها مى‌توانستند نيرو وارد خيابان‌هاى تهران بكنند يقين بدانيد مى‌كردند. اگر براى آنها امكان داشت كه با حضور افراد از وابستگان از خارج، عرصه را آنچنان كه مى‌خواهند هدايت كند اين كار را مى‌كردند. تنها كارى كه كردند اين بود كه در صحنه سياست جهانى از آشوبگر حمايت كنند.»

آیت‌الله خامنه‌ای افزود: «روساى جمهورى كشورهاى مستكبر وارد ميدان شدند. اغتاششگران خيابانى و خرابكاران را كه با آتش زدن مى‌خواهند موجوديت خود را نشان دهند ملت ايران ناميدند شايد بتوانند اوضاع را آن چنان كه ميل آنهاست تفسير و ترسيم كنند اما شكست خوردند.»

وى راهپيمايى روز نهم دى ماه و ۲۲ بهمن را «عظيم» خواند و گفت: «كار ملت ايران در ۲۲ بهمن كار عظيمى بود. يكپارچگى ملت آشكار شد.
همه كسانى كه در عرصه سياسى به هر نامزدى رأى داده بودند وقتى ديدند دشمن در صحنه است، نسبت به كسانى كه به آنها هم قبلاً خوش‌بين بودند تجديدنظر كردند و فهميدند كه راه انقلاب اين است.»

به نظر مى‌رسد اشاره آيت‌الله خامنه‌اى به مهدى كروبى و ميرحسين موسوى، رهبران معترضان به نتيجه انتخابات رياست جمهورى است كه در ماه‌هاى گذشته بر سر موضع خود در زمينه «بروز تقلب گسترده» در انتخابات رياست جمهورى پافشارى كرده‌اند.

آقاى موسوى در پيام نوروزى خود سال جديد را «سال صبر و استقامت بر سر آرمان‌هاى جنبش سبز» نامگذارى كرده و مهدى كروبى نيز رهبر جمهورى اسلامى را مورد انتقاد قرار داده و گفته است که «اگر نظام جمهورى اسلامى اين است ما با این نظام مخالفيم.»

انتقاد از دولت اوباما

وى «دشمنان» نظام جمهورى اسلامى را «دولت هاى مستكبر، سرمايه داران صهيونيست، دشمنان بشر، دستگاه هاى جاسوسى قدار و سفاك» دانست و گفت كه بايد در برابر اين دشمنان شجاعت داشت.

رهبر جمهورى اسلامى بار ديگر به اظهارات نوروز سال گذشته باراك اوباما در باره دراز كردن دست دوستى آمريكا به سوى ايران واكنش نشان داد و گفت كه مسئولان جمهورى اسلامى در سال گذشته با «نگاه تيزبين» اين مسئله را دنبال كرده اند.

آيت الله خامنه اى اظهار داشت: «متاسفانه آن چه اتفاق افتاد همان چيزى بود كه حدس زده مى شد. دولت آمريكا و رييس جمهور جديد با همه ادعاى علاقمندى به روابط عادلانه و صحيح كه نامه هم نوشتند و پيغام هم دادند... كه ما مى خواهيم با جمهورى اسلامى روابطمان را عادى كنيم، متاسفانه عكس آن عمل كردند.»

وى با بيان اينكه باراك اوباما «در همين هشت ماهه پس از انتخابات بدترين موضع را گرفت» اظهار داشت: «رييس جمهور آمريكا اغتشاشگران و خرابكاران خيابانى را به عنوان جنبش مدنى معرفى كرد. شما دم از حقوق انسان و دمكراسى مى زنيد، حركت عظيم مردم در انتخابات و انتخابشان را نمى بينيد، طرف يك عده اخلالگر و اغتشاشگر را مى گيريد. خجالت نمى كشيد!؟»

آيت الله خامنه اى افزود: «بار ديگر اعلام مى كنم دولت هايى كه با حالت استكبارى بخواهند با ملت ايران و مسئولين جمهورى اسلامى مواجه شوند از سوى ملت ايران و مسئولين جمهورى اسلامى محكوم و مردود هستند.»

رييس جمهور آمريكا بارها اعلام كرده است كه قصد دخالت در امور داخلى ايران را ندارد ولى سركوب گسترده معترضان به انتخابات كه خواستار حق آزادى بيان و آزادى تجمع هستند را محكوم مى كند.

آقاى اوباما در پيام نوروزى سال ۸۹ خود بار ديگر مردم و مسئولان جمهورى اسلامى را خطاب قرار داد و گفت: «رهبران ايران، از راه خصومت با آمريكا سعى در ايجاد مشروعيت براى خود دارند.»

وى در عين حال گفت: پيشنهادهايى كه سال پيش در ارتباط با ايران از جانب وى مطرح شد، همچنان به قوت خود باقى است.
XS
SM
MD
LG