لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۰۲

اوباما خواستار گشایش گذرگاه های مرزی نوار غزه شد


آقای اوباما گفت كه از جان باختن شهروندان فلسطينى در جريان درگيرى هاى غزه عميقا ناراحت شده است.
آقای اوباما گفت كه از جان باختن شهروندان فلسطينى در جريان درگيرى هاى غزه عميقا ناراحت شده است.
باراك اوباما، رييس جمهورى آمريكا، بر تعهدخود برای بر برقرارى صلح در خاورميانه تاكيد كرد و از اسرائيل خواست تا گذرگاه هاى مرزى با غزه براى ارسال كمك به آن منطقه باز شود.

آقاى اوما در دومين روز از آغاز به كار رياست جمهورى خود همراه با جو بايدن، معاون رياست جمهورى آمريكا، به وزارت امور خارجه آمريكا رفت تا خطوط اصلى سياست خارجى خود در قبال منازعه ميان فلسطينى ها و اعراب با اسرائيل و همچنين درگيرى ها در افغانستان و پاكستان را روشن سازد.

رييس جمهورى آمريكا در جريان اين ديدار، جرج ميچل را به عنوان نماينده تام الاختيار خود در امور خاورميانه و ريچارد هالبروك را به عنوان نماينده ويژه در امور افغانستان و پاكستان معرفى كرد.

آقاى اوباما در جمع كاركنان وزارت امور خارجه آمريكا گفت: «اكنون ما به عنوان بخشى از آتش بس پايدار بايد فرصت را براى كسانى كه خواهان صلح هستند فراهم کنیم و گذرگاه هاى مرزى غزه بايد باز شوند تا ارسال كمك و تجارت در آن جريان يابد.»

وى گفت: قلب او با شهروندانى است كه اكنون بدون غذا، آب و مراقبت هاى درمانى به سر مى برند.

باراك اوباما همچنين از اسرائيل خواست تا به طور كامل از نوار غزه عقب نشينى كند.

اين نخستين اظهار نظر مهم رييس جمهور آمريكا در باره منازعه خاورميانه پس از اداى سوگند او در روز سه شنبه به شمار مى رود.

وى در سخنان خود خواستار آن شد تا ناظرانى از سوى دولت فلسطينى و جامعه بين المللى براى بازگشايى مرز غزه تعيين شوند.

«سياست دولت من بر این استوار است كه فعالانه و سريع صلح دائمى ميان اسرائيل با فلسطينى ها و همچنين اسرائيل با همسايگان عرب آن برقرار شود.»
رييس جمهور آمريكا گفت كه دولت او از يك سيستم «قابل اعتماد» براى جلوگيرى از قاچاق سلاح به اين منطقه حمايت مى كند.

آقاى اوباما اظهار داشت: تلاش هاى امداد رسانى بايد براى كمك به فلسطينى هاى بيگناه كه وابسته به آن هستند صورت گيرد.

وى همچنين گفت كه از جان باختن شهروندان فلسطينى در جريان درگيرى هاى غزه عميقا ناراحت شده است. اما افزود: حماس بايد پرتاب موشك به اسرائيل را متوقف كند و وى نسبت به امنيت اسرائيل متعهد است.

رييس جمهور آمريكا اعلام كرد: جرج ميچل، نماينده تام الاختيار در امور خاورميانه، به زودى به اين منطقه سفر خواهد كرد تا اطمينان حاصل شود كه آتش بس در نوار غزه، پايدار و مورد احترام خواهد بود.

آقاى اوباما اظهار داشت: «سياست دولت من بر این استوار است كه فعالانه و سريع صلح دائمى ميان اسرائيل با فلسطينى ها و همچنين اسرائيل با همسايگان عرب آن برقرار شود.»

وى گفت: من و هيلارى كلينتون به عنوان وزير امور خارجه آمريكا، اعتقاد داريم كه پيگيرى مسئله صلح بسيار مهم است و اين نيازمند تلاش حداكثرى ما است و نبايد به مشكلات و موانع توجه كرد.

رييس جمهور آمريكا در بخش ديگرى از اظهارات خود به فرمان هايى كه روز پنجشنبه براى بستن زندان گوانتانامو صادر كرده بود، اشاره كرد و گفت كه «آمريكا شكنجه نخواهد كرد.»

پیشنهاد مصالحه حماس به جنبش فتح

ساعاتی پیش از سخنان باراك اوباما در باره مناقشه فلسطينى ها و اسرائيل، گروه حماس اعلام كرد كه خواهان مصالحه با گروه رقيب خود، جنبش فتح، است ولى تاكيد كرد كه «مقاومت» عليه اسرائيل بايد ادامه يابد.

اين فراخوان گروه حماس چند روز پس از پايان تهاجم همه جانبه اسرائيل به نوار غزه صورت مى گيرد كه به دنبال تمديد نكردن آتش بس از سوى حماس و پرتاب راكت به خاك اسرائيل آغاز شد.

طى ۲۲ روز حملات زمينى ، هوايى و دريايى اسرائيل به نوار غزه بيش از ۱۳۰۰ نفر كشته شدند و حدود دو ميليارد دلار خسارت به اين منطقه وارد شد.

گذاشتن پيش شرط مقابله با اسرائيل از سوى گروه حماس، احتمالا توسط جنبش فتح رد خواهد شد چرا كه اين گروه خواهان صلح با اسرائيل و تشكيل كشور مستقل فلسطين است.

حماس در مرامنامه خود خواهان نابودى اسرائيل است و همين مسئله سبب شده كه از سوى اسرائيل و آمريكا به عنوان گروهى تروريستى معرفى شود.
XS
SM
MD
LG