لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۱۵

«محل نگهداری سلاح های اتمی پاکستان امن است»


آمریکا همواره از احتمال دستیابی القاعده و یا دیگر گروه اسلامگرای افراطی به سلاح های اتمی پاکستان اظهار نگرانی کرده است.
آمریکا همواره از احتمال دستیابی القاعده و یا دیگر گروه اسلامگرای افراطی به سلاح های اتمی پاکستان اظهار نگرانی کرده است.

پاکستان روز دوشنبه، ۱۲ نوامبر، اعلام کرد که تسليحات اتمی اين کشور در جای امنی قرار دارد و خطر دستيابی طالبان و شبه نظاميان القاعده به آنها وجود ندارد.


واکنش پاکستان به اظهارات جان بولتون، سفير سابق آمريکا در سازمان ملل و چند تن از مقامات دیگر آمریکایی صورت می گیرد که از اوضاع سیاسی در این کشور و احتمال دستیابی تندروهای اسلامگرا به سلاح های اتمی پاکستان اظهار نگرانی کرده بودند.


محمد صديق، سخنگوی وزارت امورخارجه پاکستان در اين زمينه گفت: «چندين لايه حفاظت و کنترل از سلاح های اتمی وجود دارد و خطر در اختيار گرفتن سلاح اتمی توسط احدی وجود ندارد.»


آقای صديق افزود که انبار تسليحات اتمی پاکستان بسيار خوب محافظت می شود و« ادعاهايی مغاير اين، تحقيرآميز به نظر می رسد.»


روزنامه آمریکایی واشینگتن پست روز یکشنبه اعلام کرده بود که ايالات متحده آمريکا احتمالا برنامه ای مخفی برای حفاظت و کنترل از سلاح های اتمی پاکستان در دست اجرا دارد تا در گير و دار کشمکش های سياسی موجود در اين کشور تسليحات هسته ای آن به دست گروه های تندرو نيفتد.


  • «چندين لايه حفاظت و کنترل از سلاح های اتمی وجود دارد و خطر در اختيار گرفتن سلاح اتمی توسط احدی وجود ندارد.»
سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان

به نوشته اين روزنامه، «اما مقامات آمريکايی در این زمینه نگران هستند چرا که هيچ اطلاعی از مکان نگهداری تسليحات اتمی پاکستان ندارند.»


به نوشته واشنگتن پست، « در يک سناريوی خوشبينانه نيروی نظامی پاکستان در صورت لزوم از کمک آمريکا استفاده خواهد کرد.»


بر اساس اين گزارش، مقامات ايالات متحده درباره اطلاعات دسته بندی شده تجهيزات اتمی پاکستان تصميم گيری نخواهند کرد اما به گفته برخی مقامات سابق آمريکايی، هدف اين طرح «جابجا کردن تسليحات اتمی پاکستان به صورتی است که دست گروه های تروريستی به آن نرسد.»


برخی مقامات و قانونگذاران آمريکايی درباره احتمال خارج شدن کنترل امنيت تسليحات اتمی پاکستان در خلال بحران سياسی کنونی ابراز نگرانی کرده اند.


سناتور جوزف بايدن در همين زمينه به تلويزيون سی ان ان گفت: «من بسيار نگران اين مسئله هستم. نه به صورت فوری ولی درطول يک سال و دو سال آينده.»


واشنگتن مدت مدیدی است که نگرانی و ترس خود را از وضعيت سلاح های اتمی پاکستان پنهان نمی کند.


در سال ۲۰۰۴، عبدالقدير خان، دانشمند اتمی پاکستان و پدر برنامه های بمب هسته ای این کشور اعتراف کرد که تکنولوژی ساخت این بمب را در اختيار کشورهای ايران، ليبی و کره شمالی قرار داده است.


از آن زمان وی در منزل خود در اسلام آباد زندانی است.


هفته گذشته، جان بولتون، سفير سابق آمريکا در سازمان ملل از دولت جرج بوش خواست که از ژنرال پرويز مشرف که به دليل اجرای حالت فوق العاده از اوايل ماه نوامبر تاکنون، زير فشار بين المللی قرار دارد، حمايت کند.


آقای بولتون اين حمايت را در جهت حفاظت از انبار تسليحات اتمی که در اين کشور وجود دارد مطرح کرده است.


پرويز مشرف دليل اعلام حالت فوق العاده در پاکستان را شرايط ويژه حاکم بر پاکستان و فعالیت شبه نظاميان اسلامگرا در اين کشور عنوان کرده است؛ اما منتقدان وی می گويند که وی اين اقدام را برای ابقای خود در سمت رياست جمهوری برای هشت سال ديگر انجام داده است.


XS
SM
MD
LG