لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۲۰

تحلیف دبیرکل جدید سازمان ملل امروز انجام می شود


خبرگزاری فرانسه، انتخاب بن کی - مون را که توسط مجمع عمومی و با پيشنهاد ۱۵ عضو شورای امنيت صورت گرفت، تشريفات محض می داند.
خبرگزاری فرانسه، انتخاب بن کی - مون را که توسط مجمع عمومی و با پيشنهاد ۱۵ عضو شورای امنيت صورت گرفت، تشريفات محض می داند.

مراسم تحليف بن کی- مون ديپلمات کره جنوبی به عنوان دبيرکل جديد اين سازمان، امروز، پنج شنبه، در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، برگزار می شود .


اين مراسم با تجليل از کوفی عنان، دبيرکل ۶۸ ساله سازمان ملل که به مدت ده سال اداره اين سازمان را با ۱۵ هزار کارمند در سراسر جهان از ۱۷۰ کشور برعهده داشت، آغاز می شود و قطعنامه ای نیز در قدردانی از او صادر خواهد شد .


پس از آن، رئيس بحرينی مجمع عمومی، حیة رشاد الخليفه، مراسم تحليف دبيرکل ۶۲ ساله جديد را انجام خواهد داد. سپس وزيرخارجه پيشين کره جنوبی ، در دومين کنفرانس خبری خود، پس از رسيدن به مقام دبيرکلی سازمان ملل شرکت خواهد کرد .


خبرگزاری فرانسه، انتخاب بن کی - مون را که توسط مجمع عمومی و با پيشنهاد ۱۵ عضو شورای امنيت صورت گرفت، تشريفات محض می داند.


هشتمين دبيرکل سازمان ملل درست روزی انتخاب شد که کره شمالی انجام اولين آزمايش اتمی خود را اعلام کرد. بن کی - مون که پيش از اين دو سال وزارت خارجه را برعهده داشت ، در دوران پرتنش برنامه اتمی کره شمالی مشاور رئيس جمهوری کره جنوبی در سياست خارجی بود و در مذاکرات شش جانبه و جلوگيری از برنامه های اتمی کره شمالی دخالتی مؤثر داشت، امری که سؤالاتی را در مورد همزمان بودن آزمايش اتمی کره شمالی و انتخاب او به مقام دبيرکلی سازمان ملل برانگيخت.


در مراسم تحليف، بن سوگند خواهد خورد که « با وفاداری تمام و بيداری وجدان همه هم خود را وقف مصالح سازمان ملل کند»، و « هيچ رهنمودی را از هيچ دولت يا مقامی در خارج از سازمان ملل در زمينه اجرای وظايفش نپذيرد.»


خبرگزاری رويترز، با اشاره به اين که آقای بن هنوز ازسياست های آينده خود چيزی نگفته است، اورا با سلفش، عنان، مقايسه می کند که سفرهای فراوانش به دور جهان و صراحت لحنش در مورد مسائل دشوار جهان، که گاه به قيمت آزردگی خاطرآمريکا تمام می شد، شخصيتی نمايان از او ساخته است .


بن کی - مون دوران پنج ساله کار خود را از اول ژانويه و در مقامی آغاز می کند که عنان آن را ناممکن ترين شغل جهان خوانده است: با دستور کاری که از خطرهای گسترش سلاح اتمی و تروريسم تا اصلاحات در مديريت سازمان ملل را دربر می گيرد .


بن کی - مون در سخنانی که پس از انتخاب شدن به دبيرکلی سازمان ملل ايراد کرد گفت که تلاش بی وقفه برای ايجاد پل های ارتباطی و کاهش شکاف ها را کار اصلی خود می داند و با انجام اصلاحات اساسی، سازمان ملل را برای رويارويی با مسائل قرن بيست و يکم آماده خواهد کرد .



او به مجمع عمومی سازمان ملل گفت: « به عنوان دبير کل ، نهايت استفاده را از قدرتی که مطابق منشور سازمان و رأی شما به من داده شده خواهم کرد. تمام سعی خود را برای تحقق مسئوليت مان در حمايت از آسيب پذيرترين انسان ها و يافتن راه حل های صلح آميز برای خطرهايی که امنيت جهانی و ثبات منطقه ای را تهديد می کنند، به کار خواهم برد.»


جان بولتون ، نماينده پيشين آمريکا در سازمان ملل ، که از حاميان بن بوده است، همواره تکرار کرده که دبيرکل سازمان ملل بايد بيشتر دبير باشد تا کل. يعنی به گونه يک رئيس دفتر اداری عمل کند .


بن در همان سخنرانی درباره اصلاحات در سازمان ملل گفت: «به خاطر داشته باشيم که اصلاحات برای خوشامد ديگران صورت نمی پذيرد. بلکه برای اعتبار بخشيدن به هدف های اين سازمان است. اصلاحات لازم است، زيرا ما به آينده ايمان داريم. برای جان تازه بخشيدن به تلاش های مشترک مان، بايد ايمان خود را ، نه تنها به برنامه ها و هدف های سازمان ملل، بلکه به يکديگر نيز تجديد کنيم.»


بن کی – مون، ديپلماتی نرم خو شناخته شده است، تا جايی که روزنامه نگاران در سئول اورا « مارآبی ليز» و در نيويورک « ديپلمات تفلونی» می نامند. با اين حال سخنگوی وزارت خارجه کره جنوبی اورا به هنگام کار« مردی با مشت آهنين در دستکش مخملين» توصيف کرده است، « مردی مردمی» که نگران رفاه زيردستانش است .


آقای بن خود می پذيرد که برای سخت ترين شغل ديپلماتيک جهان، زياده نرم است. اما به خبرگزاری فرانسه گفته است: « شايد از بيرون نرم به نظر برسم اما به موقع از عزمی راسخ و نيرويی درونی برخوردارم.»


او می افزايد: « در آسيا ، افتادگی از محسنات اخلاقی است. لحن آرام را نبايد با نداشتن تعهد و ضعف رهبری به اشتباه گرفت.»


بن کی- مون که با عشق سال های دبيرستانی اش ازدواج کرده است، يک پسر و دو دختر دارد. يکی از دخترانش برای يونيسف در آفريقا کار می کند .


پس از اوتانت، دبيرکل برمه ای سازمان ملل، که از سال ۱۹۶۱ تا ۱۹۷۱ اين مقام را برعهده داشت، بن کی – مون اولين آسيايی است که به اين موقعيت می رسد. پس از ۳۵ سال ديگر نوبت آسيايی هاست .


XS
SM
MD
LG