لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۵۰

«برنامه‌ريزى» سپاه براى مقابله با ناآرامى‌هاى احتمالى دانشگاه‌هاى ايران


يك فرمانده ارشد سپاه پاسداران اعلام كرد كه هفته آينده در جلسه با مسئولان دانشگاهى استان تهران به دنبال هماهنگى در خصوص چگونگى برخورد با حوادث احتمالى در دانشگاه ها هستيم.

سردار على فضلى، فرمانده سپاه سيدالشهدا استان تهران، روز دوشنبه در نشست آموزشى تشكيلاتى مسئولين و اعضاى شوراى بسيج دانشجويى دانشگاه هاى استان تهران گفت: «ما فتنه بزرگى را پشت سر گذاشتيم كه شبيه آن را در تاريخ انقلاب نديده بوديم.»

اين فرمانده ارشد سپاه كه سخنانش از سوى خبرگزارى دانشجويان ايران، ايسنا، بازتاب يافته است مى گويد: «هم اكنون زمزمه هاى تحركاتى در مراكز آموزشى شنيده مى شود و ما بايد در اين خصوص با وحدت رويه اى كه مولاى ما از ما توقع دارند در اين زمينه هوشيار باشيم و برخورد مناسبى در اين خصوص بنماييم.»

در هفته هاى اخير گزارش هاى مختلفى در باره احتمال تاخير در بازگشاىى دانشگاه هاى ايران به مدت يك ترم يا بيشتر در رسانه هاى مخالفان منتشر شده است.

مخالفان مى گويند كه دولت احمدى نژاد نگران است با بازگشایی دانشگاه ها موج تازه اى از نا آرامى ها و اعتراضات به آنچه «تقلب گسترده» در انتخابات دهم رياست جمهورى خوانده شده است، آغاز شود.

«هم اكنون زمزمه هاى تحركاتى در مراكز آموزشى شنيده مى شود و ما بايد در اين خصوص با وحدت رويه اى كه مولاى ما از ما توقع دارند در اين زمينه هوشيار باشيم و برخورد مناسبى در اين خصوص بنماييم.»

فرمانده سپاه سیدالشهدا استان تهران
در واكنش به اخبار نا آرامى هاى احتمالى، سردار على فضلى گفته است: «در هفته آينده در جلسه اتاق فكرى كه با مسئولان دانشگاهى استان تهران خواهيم داشت، به دنبال هماهنگى در خصوص چگونگى برخورد با اين حوادث احتمالى هستيم.»

اين اظهارات در حالى بيان مى شود كه مرتضى تمدن، استاندار تهران، روز دوشنبه در همين نشست گفته بود: «ما فضا را كاملا عادى مى دانيم و هيچ نيازى به نيروهاى نظامى، امنيتى و انتظامى نمى بينيم.»

با اين حال، آقاى تمدن در سخنان خود طرفداران نامزدهاى معترض انتخابات را متهم كرد در تلاش براى «ايجاد فتنه» در دانشگاه ها هستند.

وى در اين زمينه به بيانيه روز يكشنبه مير حسين موسوى اشاره كرد و گفت: «برخى جريان ها و افراد همزمان با بازگشايى مراكز آموزش عالى قصد دارند ناكامى هاى خود را در كشور با بازگشايى مراكز آموزش عالى جبران كنند.»

آقاى موسوى كه دولت محمود احمدى نژاد را «نامشروع» دانسته است در بيانيه شماره ۱۱خود خواستار تشكيل شبكه هاى اجتماعى از سوى هوادارانش براى اجراى اهداف و آرمان هاى ابتداى انقلاب بهمن ۵۷ شده بود.

استاندار تهران با اعلام اينكه «اين افراد در قالب جريان جنبش سبز برنامه خود را دنبال مى كنند» مدعى شد: طرح اين جنبش آن است كه «اجازه ندهند دانشگاه ها روال عادى خود را طى كنند.»

به دنبال اعتراض هاى خيابانى به نتايج انتخابات رياست جمهورى دهم كه در هفته آخر خردادماه با تظاهرات ميليونى همراه بود دانشگاه هاى تهران تعطيل و امتحانات پايان ترم دانشجويان به ماه هاى بعد موكول شد.

روز ۲۵ خردادماه، كوى دانشگاه تهران هدف حمله شديد نيروهاى لباس شخصى و انتظامى قرار گرفت كه در جريان آن دانشجويان مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و برخى گزارش هاى مخالفان حاكى است كه در اين حمله، چند دانشجو نيز كشته شدند.

روز دوشنبه همچنين، كامران دانشجو، وزير علوم در جمع نشست تشكيلاتى بسيج دانشجويى حاضر شده و از احتمال بروز نا آرامى در دانشگاه هاى ايران ابراز نگرانى كرد و از دانشجويان خواست كه به گفته او «هوشيار و آگاه» باشند.

به گزارش خبرگزارى جمهورى اسلامى، ايرنا، وى افزود: «دشمنان قسم خورده ملت ايران اجازه نخواهند يافت به اميال كثيف خودشان برسند.»

به دنبال اظهارات محمد على جعفرى، فرمانده سپاه پاسداران، عليه شخصيت ها و گروه هاى اصلاح طلب بسيارى از افراد و تشكل هاى نزديك به اين جريان در واكنش هاى خود، اين نيروى نظامى را عامل اصلى حوادث پس از انتخابات و آنچه را كه «كودتاى انتخاباتى» عنوان كرده اند، مى دانند.

در جريان اين حوادث، بسيارى از نيروهاى لباس شخصى و اعضاى نيروى مقاومت بسيج كه زير نظر فرمانده كل سپاه پاسداران عمل مى كنند براى سركوب معترضان به نتيجه انتخابات اقدام به تيراندازى كردند كه به گفته مخالفان، مرگ حداقل ۷۲ نفر آنها تاييد شده است.
XS
SM
MD
LG