لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۱۴

باستان شناسان آلمانی مدعی کشف قصر ملکه سبا شدند


نمایی از آثار کشف شده در محلی که گفته می شود قصر ملکه سبا در آن بنا شده بود.
نمایی از آثار کشف شده در محلی که گفته می شود قصر ملکه سبا در آن بنا شده بود.

باستان شناسان آلمانی مدعی هستند که قصر ملکه سبا و يک قربانگاه را کشف کرده اند که در آن صندوقچه حاوی گنجينه های گرانبهای متعلق به يهود در عصر باستان قرار دارد.


دانشگاه هامبورگ در آلمان روز چهارشنبه، هفتم ماه مه، اعلام کرد که دانشمندان اين شهر وقتی که در جريان حفاری های فصل بهار خود اين محل را در آکسام اتيوپی پيدا کردند، دچار بهت و حيرت شدند .


ملکه سبا که در آثار مذهبی يهود و مسيحيت نام آن بارها ذکر شده است ده قرن پيش از ظهور عيسی مسيح می زيسته و همسر سليمان، فرمانروای يهوديان بوده است .


از گذشته در اتيوپی اين گونه ادعا می شود که اين صندوقچه حاوی سنگ ده فرمان موسی، پيامبر يهود، است که توسط منه لک، پسر ملکه سبا و سليمان، به اتيوپی منتقل شد و اکنون در اين کشور قرار دارد.


دانشگاه هامبورگ می گويد باستانشناسان که به رهبری هلموت زيگرت کار حفاری را انجام داده اند، باقيمانده قصری متعلق به ده قرن پيش از ميلاد مسيح را در زير قصری متعلق به يک پادشاه مسيحی کشف کرده اند.


به گفته اين دانشمندان، شواهد حکایت از آن دارد که قصر اوليه در مسير ستاره سیروس (شعرای يمانی) ساخته شده است. اين ستاره روشن ترين ستاره در آسمان توصیف می شود.


اين تيم تحقيقاتی فرض را بر اين گذاشته اند که «منه لک» مذهب خود را تغيير داده و يکی از پرستشگران ستاره «سیروس» شده است در حالی که همزمان صندوقچه حاوی ده فرمان موسی را نيز نگهداری می کرده است.


در انجيل، کتاب مسيحيان، اين صندوقچه به صورت جعبه ای چوبی معرفی شده که با طلا زر اندود شده است.


کاوش های باستانشناسی در آکسام که از سال ۱۹۹۹ آغاز شده است، با اين هدف صورت می گيرد تا ريشه های حکومت در اتيوپی و کليسای ارتدوکس در اين ناحيه مستند شود.


دانشگاه هامبورگ در اطلاعيه خود گفته است: «نتايجی که ما می توانيم ارائه کنيم بيانگر يک آيين سوتيس (نام يونانی ستاره سیروس) است که با ورود يهوديت و صندوقچه گرانبها به اتيوپی گسترش يافته و تا سال ۶۰۰ ميلادی ادامه داشته است.»


اين تيم تحقيقاتی شواهد موجود در اين زمينه را نشانه های ستاره سیروس در محل قصر، آثار برجای مانده از قربانی ها و ترتيب قرار گرفتن معابد مقدس به سمت نقطه طلوع این ستاره ذکر کرده اند.


XS
SM
MD
LG