لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۱۲

مذاکرات اقتصادی رییس جمهوری تاجیکستان در تهران


دور اول مذاکرات رییس جمهوری تاجیکستان و محمود احمدی نژاد روز یکشنبه برگزار شد.
دور اول مذاکرات رییس جمهوری تاجیکستان و محمود احمدی نژاد روز یکشنبه برگزار شد.

امامعلی رحمانف، رييس جمهوری تاجيکستان روز شنبه وارد تهران شد و دور اول مذاکرات خود را با رییس جمهوری ایران درباره پروژه های عمرانی و بحران انرژی اين کشور انجام داد.


آقای رحمانف پس از ورود به تهران مورد استقبال محمود احمدی نژاد، همتای ايرانی خود قرار گرفت و دقايقی بعد مذاکرات دو رييس جمهوری آغاز شد. رييس جمهوری تاجيکستان احتمالا با آيت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی نيز ديدار و گفت و گو خواهد کرد.


به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا، امامعلی رحمانف در مدت اقامت خود در تهران درباره راهکارهای تسريع در اجرای پروژه های عمرانی مشترک بويژه ساخت پيش از موعد نيروگاه سنگتوده دو با رييس جمهوری اسلامی گفت وگو خواهد کرد.


اين نيروگاه توسط ايران در جنوب تاجيکستان در حال ساخت است و مقامات اين کشور به دليل بحران سوخت و کمبود برق خواهان سرعت بخشيدن به اتمام اين پروژه هستند.


قرار است که روسای جمهوری دو کشور همچنین درباره بحران انرژی در تاجیکستان و راهکارهای حل این مسئله با یکدیگر گفت وگو کنند.


مقامات تاجيکستان از روز جمعه به دليل سردی هوا و کمبود سوخت برق را در دوشنبه، پايتخت، سهميه بندی کرده اند و شهروندان اين شهر که جمعيت آنها بين ۵۰۰ هزار تا يک ميليون نفر تخمين زده می شوند تنها ده ساعت در روز برق خواهند داشت.


در برخی از بخش های اين جمهوری آسيای مرکزی که هفت ميليون نفر جمعيت دارد جريان برق در روز تنها به مدت ۹۰ دقيقه وجود دارد و همين مسئله بحران گسترده ای را بوجود آورده است.


در هفته های اخير سرما در برخی از مناطق تاجيکستان تا زير ۲۰ درجه سانتيگراد رسيده است که باعث آسيب رسانی به شبکه آب و برق در اين کشور شده است.


تاجيکستان از جمله جمهوری های اتحاد جماهير شوروی سابق است که در سال ۱۹۹۱ به استقلال سياسی رسيد و از اقتصاد بسيار ضعيفی برخوردار است.


تهران و دوشنبه از سپتامبر همين سال روابط سياسی با يکديگر برقرار کرده و تاکنون چهار سفير از سوی جمهوری اسلامی به اين جمهوری اعزام شده است.


مبادلات تجاری ايران و تاجيکستان بالغ بر ۱۳۰ ميليون دلار در سال است و بر اساس گزارش خبرگزاری ايرنا، هم اکنون ۶۰ بنگاه تجاری، موسسه، کارخانه و شرکت مهندسی توليدی ايران در تاجيکستان فعال هستند.


XS
SM
MD
LG