لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۵۷

حمله هوایی عربستان به مهمانسرایی در یمن دستکم ۳۵ کشته برجای گذاشت


در جنگ داخلی یمن تاکنون بیش از ۱۰ هزار غیرنظامی کشته شده‌اند.
در جنگ داخلی یمن تاکنون بیش از ۱۰ هزار غیرنظامی کشته شده‌اند.

مقامات یمنی و شاهدان عینی می‌گویند بر اثر حملات هوائی ائتلاف عربستان سعودی به مهمانسرایی در نزدیکی صنعا پایتخت این کشور دستکم ۳۵ تن کشته شده‌اند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌گوید در مورد قربانیان این حملات گزارش‌های ضدونقیضی پخش شده است. پزشکان می‌گویند که قربانیان کشاورز بودند و مقامات یمنی و شاهدان عینی می‌گویند تعدادی از قربانیان شورشیان حوثی بوده‌اند.

مقامات می‌گویند هدف از این حملات مهمانسرای دو طبقه‌ای در شهر ارحب واقع در ۳۵ کیلومتری شمال صنعا بوده است.

گزارش‌ها حاکی است که این ساختمان آسیب شدیدی دیده و هنوز فعالیت برای بیرون کشیدن اجساد قربانیان از زیر آوار ادامه دارد.

به گفته شاهدان عینی، هدف دیگر این حملات یک پست بازرسی شورشیان حوثی در فاصله چند کیلومتری مهمانسرا بوده است.

گزارش‌های تصویری از محل بمباران که توسط شبکه تلویزیونی «المسیره» وابسته به شورشیان حوثی مخابره شده است، اجساد قربانیان این حمله در ساختمان ساده پست بازرسی را نشان می‌دهد و مردم عادی تلاش می‌کنند که با پتو این اجساد را از محل بمباران دور کنند.

این شبکه تلویزیونی گفته است که ۴۱ غیرنظامی در این حملات کشته شده‌اند و به احتمال زیاد تعداد تلفات افزایش خواهد یافت. مقامات و شاهدان عینی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتند رقم تلفات به ۶۰ نفر رسیده و اکثر آنها شورشیان حوثی هستند.

یک پزشک که مشغول درمان مجروحان بمباران است گفت هنگام وقوع حمله بیش از صد نفر در ساختمان مهمانسرا بودند که اکثر آنها کشاورز هستند. به گفته او تاکنون ۳۵ جسد از محل بمباران تخلیه شده که بدن برخی از آن‌ها قطعه قطعه شده است.

رییس بیمارستان عمره واقع در ۱۰ کیلومتری محل بمباران گفت هیچ مجروحی وجود ندارد و تمامی افراد ساکن مهمانسرا در حمله هوایی که ساعت سه بامداد به وقت محلی روی داد کشته شده‌اند.

او نیز تایید کرد که اکثر قربانیان کشاورز بوده‌اند. تعیین دقیق شمار قربانیان این حملات فعلا ممکن نیست چون شاهدان عینی و هر یک از مقامات مسئول رقم متفاوتی را ذکر می‌کنند.

ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی نیز تاکنون در مورد این حملات هوایی موضع‌گیری نکرده است.

ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی از مارس ۲۰۱۵ حملات گسترده‌ای علیه شورشیان حوثی و متحدان آن یعنی نیروهای وفادار به علی عبدالله صالح رییس‌جمهوری برکنار شده یمن را آغاز کرد.

هدف این کارزار نظامی بیرون راندن حوثی‌ها از مناطق گسترده‌ای از خاک یمن و از جمله شهر صنعا پایتخت این کشور و بازگرداندن قدرت به عبدربه منصور هادی رییس‌جمهوری یمن است.

حملات هوایی ائتلاف در عین حال مراکز غیرنظامی مثل مدارس، بیمارستان‌ها و بازارها را هدف گرفت و بر اثر آن تاکنون هزاران نفر از مردم عادی کشته‌ شده‌اند.

به همین دلیل، گروه‌های مدافع حقوق بشر ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی را به ارتکاب جرائم جنگی متهم کرده‌اند. این گروه‌ها در عین حال از کشور‌های غربی به خصوص آمریکا و بریتانیا خواسته‌اند تا فروش اسلحه و کمک نظامی به این ائتلاف را متوقف کنند.

جنگ در یمن از سال ۲۰۱۴ و تصرف صنعا توسط شورشیان حوثی و برکناری دولت عبدربه منصور هادی آغاز شد. او مجبور شد به عدن، بندر جنوبی یمن برود و از کشورهای عربی منطقه خلیج فارس به رهبری عربستان سعودی تقاضای کمک نظامی کند.

در جنگ داخلی یمن تاکنون بیش از ۱۰ هزار غیرنظامی کشته شده، بیش از سه میلیون نفر از مردم آواره شده و بخش اعظم زیرساخت‌های کشور نابود شده و این کشور در مرز قحطی قرار گرفته است.

حملات هوایی بامداد چهارشنبه در شرایطی اتفاق می‌افتد که ائتلاف نظامی به رهبری عربستان حملات خود به صنعا و نواحی اطراف آن را تشدید کرده، پادگان‌ها و مناطق استقرار حوثی‌ها بیش از گذشته هدف حمله قرار می‌گیرند. یکی دیگر از اهداف حملات روز چهارشنبه یک اردوگاه نظامی در جنوب شهر صنعا و محل استقرار افسران وفادار به علی عبدالله صالح بود.

در هفته‌های اخیر به نظر می رسد که اختلاف بین حوثی‌ها و متحدان آن‌ها یعنی نیروهای وفادار به علی عبدالله صالح تشدید شده است. این دو نیرو هیچگاه متحدان خوبی نبودند چون علی عبدالله صالح در دوران حکومت خود بر یمن از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۹ با شیعیان حوثی می‌جنگید. اما پس از سرگونی حکومتش در سال ۲۰۱۱ او با شورشیان حوثی در برابر دشمن مشترک که دولت عبدربه منصور هادی بود وارد ائتلاف شد.

شهر صنعا مملو از نیروهای نظامی دو طرف است و بیم آن می‌رود که هر لحظه بین دو طرف، درگیری اتفاق بیافتد. علی عبدالله صالح اعتراض دارد که شورشیان حوثی او و نیروهایش را از تصمیم گیری‌های مهم سیاسی و نظامی و از جمله مذاکرات صلح به میانجی‌گری سازمان ملل متحد کنار گذاشته‌اند.

XS
SM
MD
LG