لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۱۲

بحرین «چهار خبرنگار آمریکایی» را بازداشت کرده است


صحنه‌ای از درگیری‌های روز یکشنبه معترضان بحرینی و نیروهای ضد شورش/ به رغم گذشت پنج سال از ناآرامی‌های ۲۰۱۱ اعتراض‌های محدود به ویژه در میان شیعیان بحرین همچنان به چشم می‌خورد.
صحنه‌ای از درگیری‌های روز یکشنبه معترضان بحرینی و نیروهای ضد شورش/ به رغم گذشت پنج سال از ناآرامی‌های ۲۰۱۱ اعتراض‌های محدود به ویژه در میان شیعیان بحرین همچنان به چشم می‌خورد.

شاهدان عینی در بحرین گفته‌اند نیروهای امنیتی این کشور روز یکشنبه ۲۵ بهمن چهار خبرنگار آمریکایی را به دلیل پوشش مراسم سالگرد ناآرامی‌های سال ۲۰۱۱ بازداشت کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار آسوشیتدپرس، بحرین گفته است که این چهار نفر به دلیل ورود بدون روادید خبرنگاری و «شرکت در یک تجمع بدون مجوز» بازداشت شده‌اند.

سفارت ایالات متحده در منامه روز دوشنبه بیانیه‌ای در این زمینه صادر کرده و گفته است که روز یکشنبه از «بازداشت این چهار شهروند آمریکایی در بحرین مطلع» شده است ولی به دلیل حساسیت‌های حریم خصوصی درباره آن اظهارنظر نمی‌کند.

هنوز از هویت این خبرنگاران و اینکه برای چه رسانه‌هایی کار می‌کردند خبری منتشر نشده است. تصاویر این خبرنگاران که در منطقه «سیترا» در حال کار بوده‌اند به شکل وسیعی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، از جمله تصویر زنی در یک فیلم به چشم می‌خورد که در حال صحبت کردن با یک معترض دارای نقاب است. منطقه سیترا واقع در جنوب منامه، پایتخت بحرین، است و اکثریت آن شیعه هستند.

به گفته دو شاهد عینی که نخواستند نامشان فاش شود، پلیس بحرین روز یکشنبه اقدام به بازداشت یک عکاس کرد که با این گروه همکاری می‌کرد.‌‌ همان شب، نیروهای امنیتی این کشور منطقه را به محاصره خود درآورده و سه نفر دیگر را دستگیر کردند.

پلیس بحرین در بیانیه‌ای به زبان عربی که خبرگزاری رسمی این کشور منتشر کرده است، یکی از چهار روزنامه‌نگار بازداشتی را متهم کرد که نقاب به صورت زده و در شورش «عناصر خرابکار» شرکت داشته است. این فرد به اوباشگری و حمله به نیروهای امنیتی متهم شده است.

این بیانیه می‌افزاید که روزنامه‌نگاران بازداشتی با روادید گردشگری وارد خاک بحرین شده‌اند. منامه از خبرنگاران بین‌المللی می‌خواهد که قبل از ورود به بحرین روادید ویژه خبری دریافت کنند.

نسخه انگلیسی این بیانیه اطلاعات بیشتری در این زمینه منتشر نکرده است. همچنین در این بیانیه اشاره نشده که افراد بازداشت‌شده، آمریکایی هستند.

در این بیانیه آمده است: «این چهار نفر متهم به قانون‌شکنی از طریق ورود غیرقانونی به بحرین هستند... اطلاعات غلط به نیروهای مرزبانی (داده‌اند) و در یک تجمع فاقد مجوز شرکت کرده‌اند».

خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌گوید که مقام‌های بحرینی به درخواست آن برای ارائه اطلاعات در این زمینه پاسخی نداده‌اند.

اعتراض‌های سال ۲۰۱۱ بحرین که محل استقرار ناوگان پنجم دریایی آمریکا است، بزرگ‌ترین موج بهار عربی بود که کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس را به لرزه در آورد. این اعتراض‌ها از سوی اکثریت شیعه بحرین صورت گرفت که خواستار تضمین حقوق سیاسی بیشتر از سوی خاندان سلطنتی سنی‌مذهب این کشور بودند.

این ناآرامی‌ها پس از اعزام سربازان عربستانی و اماراتی به بحرین سرکوب شدند.

منامه بار‌ها جمهوری اسلامی ایران را متهم کرده که در تحریک شیعیان این کشور دست دارد. این در حالی است که یک کمیته تحقیق مورد حمایت دولت بحرین هرگونه «ارتباط مشخص» میان معترضان با ایران را رد کرده است.

حکومت بحرین متعهد شده که یکسری اصلاحات سیاسی در این کشور به عمل آورد ولی اعتراض‌های محدود بویژه در میان شیعیان همچنان به چشم می‌خورد. گروه کوچک معترضان مرتباً با پلیس ضد شورش درگیر شده و هر از چند گاهی نیروهای امنیتی بحرین هدف بمبگذاری قرار می‌گیرند. در تجمع روز یکشنبه همزمان با پنجمین سالگرد ناآرامی‌های بحرین، صد‌ها تن از جوانان دست به اعتراض زدند.

اوایل ماه فوریه نیز عربستان سعودی از بازداشت ۹ آمریکایی به اتهام دست داشتن در امور تروریستی خبر داد. روزنامه «گازته» چاپ عربستان بدون اشاره به جزئیاتی در این زمینه نوشته بود که علاوه بر این ۹ شهروند آمریکایی، ۱۴ تبعه سعودی، سه یمنی، دو سوری، یک اندونزیایی، یک تبعه فیلیپین و سه نفر دیگر دستگیر شدند.

جان کربی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در این زمینه گفته بود که از خبر بازداشت این افراد از طریق رسانه‌های عربستان مطلع شده است و دیپلمات‌های آمریکا در ریاض با مقام‌های این کشور در تماس هستند. با این حال وی گفت که نمی‌تواند صحت این گزارش‌ها را تأیید کند.

XS
SM
MD
LG