لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۱۶

«تلاش بريتانيا و فرانسه براى تشديد تحريم عليه ايران»


به رغم درخواست شوراى امنيت ايران هنوز برنامه غنى سازى اورانيوم را متوقف نكرده است.
به رغم درخواست شوراى امنيت ايران هنوز برنامه غنى سازى اورانيوم را متوقف نكرده است.
منابع رسانه اى در فرانسه اعلام كردند كه پاريس و لندن در تلاش هستند تا براى وادار كردن تهران به توقف برنامه غنى سازى اورانيوم تحريم هاى اتحاديه اروپا عليه تهران را تشديد كنند.

روزنامه معتبر «لوموند» روز دوشنبه در گزارشى اعلام كرد كه به رغم تحريم هاى اعمال شده بر ايران، فشارهاى صورت گرفته موفقيتى نسبى داشته و برخى كشورهاى اروپايى به خاطر منافع اقتصادى، حاضر به اعمال تحريم شديدتر بر ايران نيستند.

فرانسه و بريتانيا از جمله شش كشور عضو گروه پنج به علاوه يك هستند كه برنامه اتمى ايران را دنبال مى كنند و خواهان اعمال فشار بر برنامه اتمى تهران هستند.

لوموند با اشاره به قصد اين دو كشور براى تشديد تحريم هاى ايران در چارچوب اتحاديه اروپا، به منبع خبرى خود اشاره نكرد ولى گفت كه اين تحريم ها شامل ممنوعيت فعاليت بانك هاى صادرات و ملت در خاك اروپا است.

به رغم درخواست شوراى امنيت سازمان ملل و تصويب سه قطعنامه تحريمى عليه ايران، اين كشور هنوز برنامه غنى سازى اورانيوم كه كاربرد دو گانه نظامى و غير نظامى دارد را متوقف نكرده است.

شوراى امنيت در قطعنامه سوم خود، بانك صادرات ايران را «مشكوك» خواند و به شركت هاى غربى هشدار داد كه در معامله با اين بانك هشيار باشند.

دولت آمريكا، بانك هاى صادرات و ملت را مورد تحريم قرار داده است.

با توجه به سقوط بهاى نفت در چند ماه گذشته، برخى تحليلگران معتقدند كه كاهش درآمد ايران از صادرات طلاى سياه، بر اقتصاد ايران تاثيرى بيش از آن خواهد داشت كه مقام هاى جمهورى اسلامى ايران به آن اعتراف مى كنند.
روزنامه فرانسوى «لوموند» در گزارش خود مى گويد كه فرانسه و بريتانيا تلاش مى كنند تا بر فهرست سازمان هاى ايرانى موجود در فهرست تحريم خود بيافزايند.

افزايش مشكلات اقتصادى

در همين حال و با توجه به سقوط بهاى نفت در چند ماه گذشته، برخى تحليلگران معتقدند كه كاهش درآمد ايران از صادرات طلاى سياه، بر اقتصاد ايران تاثيرى بيش از آن خواهد داشت كه مقام هاى جمهورى اسلامى ايران به آن اعتراف مى كنند.

به گفته آنها، اين مسئله، ابعاد و نفوذ تحريم ها بر اقتصاد ايران را دو چندان خواهد كرد. اين در حالى است كه مقام هاى ايران مى گويند كه جمهورى اسلامى مى تواند تحريم ها را تحمل كند.

اخيرا محمود احمدى نژاد، رييس جمهورى اسلامى نيز گفت كه بدون درآمدهاى نفتى مى توان تا سه سال ديگر ايران را اداره كرد.

اين گفته آقاى احمدى نژاد با ترديد كارشناسان اقتصادى روبرو شده است و آنها معتقدند كه به رغم درآمدهاى نفتى سرشار سه سال گذشته، مشكلات اقتصادى در ايران افزايش يافته و نرخ تورم بالا رفته است.

از سوى ديگر، باراك اوباما كه تا چند ساعت ديگر به طور رسمى رياست جمهورى آمريكا را بر عهده خواهد گرفت، ايران را يك «تهديد واقعى» خوانده و تعهد كرده است كه با افزايش تلاش هاى ديپلماتيك، پس از ۳۰ سال مقام هاى تهران را به گفت و گوهاى دو جانبه و مستقيم با آمريكا دعوت كند.

آقاى اوباما گفته است كه از مشوق هاى اقتصادى براى ترغيب ايران به متوقف كردن برنامه هسته اى خود استفاده مى كند ولى در عين حال هشدار داده كه در صورت مخالفت تهران، تحريم عليه ايران را شدت خواهد بخشيد.

محمد مرندى، رييس دانشكده مطالعات آمريكاى شمالى در دانشگاه تهران در اين زمينه به خبرگزارى «رويترز» گفته است: باراك اوباما بايد بداند كه ايران نيازى به مشوق هاى اقتصادى آمريكا ندارد و اراده جمهورى اسلامى در ادامه برنامه هسته ايش تزلزل ناپذير است.

اما يك ديپلمات مقيم تهران عقيده دارد كه كاهش بهاى نفت و تاثير آن بر اقتصاد ايران مى تواند در بين رهبران جمهورى اسلامى اين بحث را بوجود آورد كه احتمالا با غرب دست به يك معامله بزند.

از سوى ديگر، محمد سلطانى، يك تاجر ۵۸ ساله در بازار تهران مى گويد، مادامى كه تهران به طور مرتب با جهان خارج در تنش است، نمى توان پيشرفت اقتصادى داشت.

مايكل هيدن، رييس سازمان سيا، هفته گذشته گفت: ضعف بازار نفت بر فشار مجازات هاى تحريمى علیه تهران مى افزايد و از سپر حائل ايران به خاطر انزواى جهانى اش عبور خواهد كرد.

بر اساس آمارهاى رسمى بانك مركزى ايران، تورم در اين كشور به ۲۶ درصد رسيده است اما سعيد ليلاز، كارشناس اقتصادى، به رويترز مى گويد: اين نرخ تورم به صورت فزاينده اى افزايش مى يابد و مردم شاهد ركود اقتصادى و تورم بيشترى خواهند بود.

مهدى ورزى، مشاور امور انرژى در تهران، نیز مى گويد كه ايران ثروت نفتى خود را بيهوده تلف مى كند و از آن بهره كافى نمى برد.

در همین زمینه

XS
SM
MD
LG