لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۰۷

تحقیقات دادستانی شیلی درباره مسمومیت صدها نفر به خاطر «نفت صادراتی‌ ایران»


خبرگزاری رویترز از آغاز تحقیقات دادستانی شیلی درباره مسمومیت احتمالی ۵۰۸ شهروند شیلی به خاطر «گازهای سمی در نفت ایران» خبر داد، ولی شرکت ملی نفت ایران این گزارش‌ را رد کرده است.

شرکت ملی نفت ایران روز چهارشنبه ۲۸ آذرماه، ضمن تکذیب این موضوع گفته که «هر ساله بازرسان از سازمان‌های استاندارد جهانی برای نظارت بر فرایند آزمایش، بارگیری و صادرات نفت ایران در كشور حضور می‌یابند، به‌دقت همه مسائل را مدنظر قرار می‌دهند و اقدام به صدور گواهینامه‌های لازم برای صادرات نفت می‌کنند».

این گزارش می‌افزاید پایانه‌های صادراتی ایران «دارای به‌روزترین آزمایشگاه‌ها و دستگاه‌های بررسی و اندازه‌گیری كیفیت و میزان نفت هستند و نفت صادراتی همواره در ساعت‌های مختلف روز مورد بررسی قرار می‌گیرد».

شرکت ملی نفت ایران گفته است: «ایران سالانه حدود یك میلیارد بشكه نفت به كشورهای مختلف صادر می‌كند و تاكنون موردی مشابه آنچه كه در شیلی ادعا شده از سوی هیچ كشوری مطرح نشده است».

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، مسمومیت یاد شده در مردادماه امسال رخ داده و دادستانی شیلی در حال تحقیق پیرامون احتمال آلودگی هوای محیط به خاطر ترکیبات شیمیایی در نفت ایران است.

یک ماه قبل از مسمومیت شهروندان شیلی، خبرگزاری بلومبرگ گزارش داده بود که نفتکش «مونتِ تولِدو» در حال حمل یک میلیون بشکه نفت از ایران به شیلی است.

بر اساس داده‌های شرکت «مرین ترافیک» که نفتکش‌ها را ردیابی می‌کند، این نفتکش با پرچم پرتغال در آب‌های بین المللی حرکت می‌کند. اطلاعات سایت رسمی این شرکت می‌گوید که نفتکش یاد شده هم اکنون در آب‌های جنوب چین است.

بلومبرگ نوشته بود که پالایشگاه دولتی «اِناپ» در شیلی مشتری نفت ایران بوده است.

خبرگزاری رویترز نیز می‌نویسد که اتهام دادستانی و وزارت محیط زیست شیلی متوجه پالایشگاه اناپ و نفت خریداری شده توسط این پالایشگاه از ایران است.

اناپ هرگونه آلودگی سمی به خاطر نفت ایران را رد کرده و می‌گوید که منشاء گازهای سمی از پالایشگاه نبوده است.

رویترز می‌نویسد اکثر ۵۰۸ نفری که از گازهای سمی مسموم شده‌اند، کودک بوده‌اند.

شرکت ملی نفت ایران در گزارش خود می‌گوید دادستانی شیلی هنوز اتهامی متوجه ایران نكرده و صرفاً در حال بررسی احتمالات است.

شیلی از مشتریان سنتی نفت ایران نیست ولی احتمال می‌رود که از مشتریان جدید تهران پس از خروج آمریکا از برجام باشد.

دو ماه پیش اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری ایران در مراسم روز جهانی استاندارد از مشتریان جدید برای نفت ایران خبر داده بود.

وی گفته بود: «آمریکا ادعا کرده که فروش نفت ایران را به صفر می‌رساند. این در حالی است که با استفاده از برخی روش‌ها، شرکای جدیدی برای نفت ایران پیدا کرده‌ایم».

آمریکا ماه گذشته تحریم‌های نفتی ایران را به اجرا گذاشت و تنها به هشت کشور چین، هند، ژاپن، کره جنوبی، تایوان، ترکیه، یونان و ایتالیا معافیت داده است که به صورت محدود از ایران نفت بخرند».

منابع: شرکت ملی نفت، مرین ترافیک، رویترز، بلومبرگ/ د.خ/ک.ر

XS
SM
MD
LG