لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۰۲

وزیر ارتباطات ایران: کاربران شبکه‌های اجتماعی مقابل دستور قضایی مقاومت می‌کنند


آذری جهرمی مدعی شده که استفاده از فیلترشکن‌ها برای ورود به تلگرام٬ «امنیت فضای مجازی را با چالش مواجه کرده است».
آذری جهرمی مدعی شده که استفاده از فیلترشکن‌ها برای ورود به تلگرام٬ «امنیت فضای مجازی را با چالش مواجه کرده است».

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی از «مقاومت» کاربران شبکه‌های اجتماعی ایران از دستور قضایی مسدودسازی پیام‌رسان تلگرام خبر داده و از این موضوع «ابراز تاسف» کرده است.

محمدجواد آذری جهرمی روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت در حاشیه جلسه هیات دولت و در جمع خبرنگاران این موضوع را مطرح کرده و مدعی شده که استفاده از فیلترشکن‌ها برای ورود به تلگرام٬ «امنیت فضای مجازی را با چالش مواجه کرده است».

اظهارات او پس از صدور دستور قضایی مسدودسازی این پیام‌رسان محبوب در ایران مطرح می‌شود که از سوی بیژن قاسم‌زاده، بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران، در دهم اردیبهشت‌صادر شد و جنجال زیادی در ایران به راه انداخته است.

پس از اعتراض‌های خیابانی دی‌ماه سال ۹۶ شماری از مقام‌های بلندپایه حکومتی از جمله آیت‌الله علی خامنه‌ای و همچنین مقام‌های قوه قضائیه با حملات شدید لفظی علیه پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی خارجی، از جمله تلگرام، آنها را ابزاری برای «نفوذ کشورهای خارجی و تحریک مردم» معرفی کرده بودند.

در حالی که مقام‌های مسئول فضای مجازی در ایران تلاش دارند اعلام کنند که از زمان مسدودسازی تلگرام٬ کاربران شبکه‌های بومی از جمله «سروش» افزایش قابل ملاحظه‌ای یافته‌اند٬ اما اظهارات وزیر ارتباطات نشان می‌دهد این اتفاق رخ نداده است.

آذری جهرمی گفته است «متاسفانه آنچه که بر اساس شواهد مشاهده می‌کنیم کاربران شبکه‌های اجتماعی در حال مقاومت در برابر دستور قضایی هستند» و به گفته او، این قضیه باعث شده که استفاده از فیلترشکن‌ها به شدت رایج شود.

وی با بیان اینکه مقابله با فیلترشکن‌ها «کار ساده‌ای نیست»٬ اضافه کرده که «با وجود این ما چالش‌های ایجاد شده در زمینه امنیت فضای مجازی را حدود یک ماه پیش به صورت مکتوب به مسئولان مربوطه از جمله قوه قضاییه ارائه کردیم».

وزیر ارتباطات ایران روز سه‌شنبه نیز «توسعه» فیلترشکن‌ها را از جمله «اهداف آمریکا» برای به گفته او، «براندازی» نظام جمهوری اسلامی خوانده بود.

آقای آذری جهرمی به همین دلیل اعلام کرده بود که وزارت ارتباطات بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی مسدودسازی فیلترشکن‌ها در ایران را آغاز کرده است.

سخنان وی درباره مسدود شدن فیلترشکن‌ها با مصوبه شورای عالی فضای مجازی در حالی بیان شده که حسن روحانی پیش از این اعلام کرده بود که «دست وزیر ما روی دکمه فیلتر نخواهد رفت».

تلگرام محبوب‌ترین پیام‌رسان در فضای مجازی ایران است و بیش از ۴۰ میلیون کاربر دارد. ضمن اینکه به گفته مقام‌های دولتی، ده‌ها هزار نفر از طریق آن درآمد کسب می‌کنند.

پس از صدور دستور مسدودسازی این پیام‌رسان٬ غلام‌علی جعفرزاده، نایب رئیس فراکسیون مستقلین مجلس، به نقل از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد که پس از فیلتر کردن تلگرام در ایران تنها یک میلیون نفر از آن خارج شده‌اند.

این بدان معنی است که اکنون تنها ۲.۲ درصد از کاربران ایرانی تلگرام از این پیام‌رسان خارج شده‌اند.

پیشتر شماری از نمایندگان مجلس به صراحت گفته بودند که کاربران ایرانی به پیام‌رسان‌های ایرانی که یکی از دلایل دستور مسدودسازی تلگرام بود٬ اعتماد ندارند.

با استفاده از گزارش‌های ایسنا٬ ایلنا و رادیو فردا/ب.ب /ک.ر
XS
SM
MD
LG