لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۰۴

نتایج اولیه انتخابات عراق حاکی از «پیشتازی» فهرست حیدر العبادی است


حیدرالعبادی در صورت پیروزی در انتخابات در جایگاه فعلی ابقاء خواهد شد٬.
حیدرالعبادی در صورت پیروزی در انتخابات در جایگاه فعلی ابقاء خواهد شد٬.

مقام‌های امنیتی و منابع انتخاباتی از «پیشتازی» فهرست حیدر العبادی٬ نخست‌وزیر عراق، در انتخابات مجلس این کشور خبر می‌دهند.

آن‌طور که خبرگزاری رویترز به نقل از این منابع اعلام کرده٬ فهرست مقتدی صدر٬ روحانی پرنفوذ شیعه، نیز در جایگاه دوم است.

این اطلاعات از نتایج اولیه و غیررسمی انتخابات در حالی منتشر شده که هنوز نتیجه انتخابات عراق اعلام نشده است.

مردم عراق روز شنبه برای نخستین بار پس از شکست شبه‌نظامیان حکومت اسلامی (داعش)٬ پای صندوق‌های رای رفتند و انتظار می‌رود نتایج آن روز دوشنبه اعلام شود.

آن‌طور که کمیسیون انتخابات عراق اعلام کرده٬ ۹۲ درصد از آراء شمارش شده و مشارکت در این انتخابات به صورت قابل توجهی کمتر از دوره‌های قبل بوده است.

رقبای اصلی حیدر العبادی که هم متحد ایران و هم متحد آمریکا محسوب می‌شود٬ به جز مقتدی صدر٬ نوری المالکی٬ نخست‌وزیر سابق عراق و هادی عامری٬ رهبر گروه ‌اصلی شیعیان در مجلس عراق است.

بر اساس این نتایج غیررسمی٬ مقتدی صدر که رهبری قیامی خشونت‌آمیز علیه نیروهای آمریکایی را از ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ در عراق بر عهده داشت٬ در استان‌های جنوبی موفق ظاهر شده است.

در صورتی که نتایج به همین ترتیب باقی بماند و فهرست حامیان مقتدی صدر در جایگاه دوم بمانند٬ این نتایج٬ بازگشتی غیرمنتظره برای این روحانی خواهد بود که در میان جوانان و فقرا حامیان زیادی دارد و طرفدار فاصله گرفتن از ایران است.

مقتدی صدر از طریق اتحاد با کمونیست‌ها و دیگر گروه‌های سکولار عراقی موفق به فشار به دولت شدند و قصد داشتند به بهانه مبارزه با فساد٬ آن را ساقط کنند.

به نوشته رویترز٬ این روحانی قدرت و نفوذ خود را به خانواده‌اش از جمله پدرش٬ آیت‌الله محمدصادق صدر و پسر عموی پدرش٬ محمدباقر صدر، مدیون است.

نخست‌وزیر آینده عراق با توجه به خروج دونالد ترامپ٬ رئیس‌جمهوری آمریکا، از برجام و رابطه نزدیک ایران و عراق٬ باید به نحوی با این موضوع کنار بیاید؛ موضوعی‌ که بسیاری از عراقی‌ها را به دلیل ترس از کشیده شدن پای بغداد به درگیری میان ایران و آمریکا٬ نگران کرده است.

آقای عبادی نیز در صورت پیروزی در انتخابات٬ با آن‌که در جایگاه فعلی ابقاء خواهد شد٬ اما از سوی آمریکا به دلیل نفوذ ایران در عراق٬ تحت فشار قرار خواهد داشت.

وی که از سوی بسیاری از مردم عراق٬ فردی فاقد کارایی و جذابیت توصیف می‌شود٬ تنها به‌دلیل شکست داعش در دوران نخست‌وزیری‌اش که همزمان از سوی ایران و آمریکا حمایت می‌شد٬ در این انتخابات دست برتر داشت.

وی در عین حال٬ مذاکره برای تشکیل دولت ائتلافی این کشور را که ظرف ۹۰ روز بعد از انتخابات باید تشکیل شود٬ بر عهده خواهد داشت.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز/ ب.ب/ ک.ر
XS
SM
MD
LG