لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۲۴

رسانه‌های اسرائيل: فشار آمريکا بر ايران در دوره روحانی کاهش نخواهد یافت


مقام‌های اسرائیل به آمریکا فشار می‌آورند تا تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کند.
مقام‌های اسرائیل به آمریکا فشار می‌آورند تا تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کند.
رسانه‌های اسرائيل می‌گويند، بنيامين نتانياهو نخست وزير اين کشور قصد دارد باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، را به افزايش فشارها بر ايران به خاطر برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی، متقاعد کند و لذا، سلسله تماس‌های فشرده‌ای ميان دفتر نخست وزيری اسرائيل با مقام‌های آمريکايی در جريان است.

روزنامه «هاآرتص» روز يکشنبه، ۲۳ تير ماه، نوشت که، مقامات آمريکايی به اسرائيل گفته‌اند که در پی پيروزی حسن روحانی در انتخابات رياست جمهوری ايران، فشار آمريکا بر ايران کاسته نخواهد شد.

هاآرتص نوشته است که نتانياهو به شدت نگران شده که غرب «فريب» روحانی را بخورد اما مقامات آمريکايی نتانياهو را «آرام» کرده و گفته‌اند تغييری در سياست‌ها و مطالبات آمريکا از ايران داده نمی‌شود.

روزنامه آمريکايی «وال استريت ژورنال، روز شنبه، ۲۱ تير ماه، نوشته بود که آمريکا و باراک اوباما در انتظار عملکرد حسن روحانی و نرمش عملی ايران در مذاکرات آتی هسته ای با کشورهای ۱+۵ هستند.

يک مقام آمريکايی نيز روز شنبه به سايت «المانيتور» گفته بود بسته پيشنهادی که در مذاکرات آلماتی به ايران ارائه شد، تغييری نخواهد کرد اما مذاکرات بيشتر بر سر اين بسته می تواند انجام شود.

هاآرتص نوشته است که آمريکا در پيام‌های «تسکين دهنده برای آرام کردن نتانياهو» گفته است در مذاکرات آينده که ارزيابی می‌شود از سپتامبر آغاز شود، نه تنها از فشار بر ايران کم نمی‌شود، «بلکه بالعکس، فشارها عليه تهران افزايش خواهد يافت».

به نوشته هاآرتص، «پس از زمستانی که با سکوت نسبی اسرائيل در مورد ايران سپری شد، اکنون رفتارهای نتانياهو در هفته‌های گذشته نشان از "بازگشت تابستان ايرانی" دارد».

هاآرتص پنج مورد از اظهارات علنی نتانياهو عليه «احتمال فريب خوردن غرب» پس از انتخاب حسن روحانی را به عنوان نمونه ای از برنامه جديد نخست وزير اسرائيل برای ايجاد فشار بر آمريکا در ارتباط با ايران يادآوری کرده است.

او روز دوم ژوييه در سالروز ماجرای «انتبه» گفت: «اين حادثه نشان ديگری از اين توان است که هيچ جای جهان نيست که دست بلند اسرائيل به آن نرسد».

اشاره هاآرتص به اين امر است که نتانياهو هر چند مدت يکبار با اهرم «برنامه اتمی ايران» خود را «منجی» بلامنازع اسرائيل به تصوير می‌کشد و مطالبات داخلی مردم اسرائيل را خاموش می‌کند و اين احساس را بوجود می‌آورد که وقوع جنگ، نزديک است.

هاآرتص افزوده است: «پس از اعلام پيروزی روحانی، اين لطيفه در محافل سياسی اسرائيل رواج يافته است که اگر روحانی اعلام کند ايران برنامه هسته‌ای خود را به طور کامل بر می‌چيند، نتانياهو اعلام عزای عمومی خواهد کرد».

کانال دو تلويزيون اسرائيل شامگاه جمعه، ۲۱ تير ماه، خبر داده بود که بنيامين نتانياهو از باراک اوباما خواسته است گزينه نظامی «معتبرتری» را در برابر ايران قرار دهد.

بنابر اين گزارش، نتانياهو در رايزنی‌های روزهای اخير ميان مقامات اسرائيلی با مقام‌های آمريکايی گفته است که اگر اوباما حاضر به مطرح کردن گزينه نظامی برای آينده نزديک عليه ايران نباشد، نتانياهو خود تا زمستان در مورد حمله نظامی به ايران تصميم می‌گيرد.

در گزارش شبکه دوم تلويزيون اسرائيل ادعا شده که نتانياهو بر اين باور است که بعد از زمستان، اورانيوم غنی شده ايران به ميزانی می‌رسد که حمله به تاسيسات هسته‌ای ايران ديگر بی‌فايده خواهد بود.

اسرائيل از سال‌های دور برنامه هسته‌ای ايران را «خطری حياتی» برای خود توصيف کرده است.

برخی ناظران امور می‌گويند، دوران هشت ساله رياست جمهوری محمود احمدی‌نژاد در ايران، نظر به سياست‌های ضد اسرائيلی و ضد يهودی و انکار هولوکاست از سوی او که واکنش جهانی را در پی می آورد، برای اسرائيل از اين نظر مفيد بود که تصويب تحريم‌ها و صدور قطعنامه‌ها عليه ايران در شورای امنيت يا از سوی آمريکا و اتحاديه اروپا به سادگی نسبی امکان پذير می‌شد.

نتانياهو و دولت او در ماه‌های اخير با خشنودی از گزارش‌های فزاينده جهانی و گزارش‌های رسانه‌های ايران و برخی اظهارات مقامات جمهوری اسلامی در مورد عواقب فلج کننده‌ای که تحريم‌ها برای اقتصاد ايران بوجود آورده، گفته بودند بايد شرايطی بوجود آورد که شير نفت صادراتی ايران کاملاً بسته شود و در اين راستا، بخشی از کنگره آمريکا را نيز به طور مقدماتی با خود همراه کرده‌اند.

اما از لحظه اعلام پيروزی حسن روحانی در انتخابات يازدهم رياست جمهوری در روز ۲۴ خرداد امسال، مسئولان اسرائيل «نگرانی» عميق خود را از احتمال کاهش فشارها بر ايران پنهان نکرده‌اند.

يووال اشتاينيتز وزير راهبردی اسرائيل در روزهای گذشته در جريان سفر به آلمان و فرانسه، آقای روحانی را «ميشی در لباس گرگ» ناميده و گفته بود که «غرب نبايد فريب لبخند او را بخورد».

حجت الاسلام حسن روحانی در نخستين نشست خبری پس از اعلام پيروزی‌اش در تهران گفت که سطح همکاری‌های ايران با گروه کشورهای ۱+۵ را ارتقاء خواهد داد؛ به شفاف سازی روی خواهد آورد و برای جلوگيری از گسترش تحريم‌ها عليه ايران تلاش خواهد کرد.
XS
SM
MD
LG