لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۲۸

اسرائیل یک قرارگاه گروه حماس را در جنوب غزه گلوله‌باران کرد


از آسیب جانی یا خسارات وارده به جنوب غزه در پی آتش تانک‌های اسرائیلی گزارشی منتشر نشده است.
از آسیب جانی یا خسارات وارده به جنوب غزه در پی آتش تانک‌های اسرائیلی گزارشی منتشر نشده است.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که تانک‌هایش شامگاه شنبه ۱۶ مهرماه اهدافی را در بخش جنوبی باریکه غزه، در واکنش به قصد فلسطینیان برای شلیک راکت از غزه به جنوب اسرائیل، گلوله‌باران کردند.

ارتش اسرائیل در عین حال افزود که راکت شلیک شده از غزه به خاک اسرائیل اصابت نکرد و در خود خاک غزه فرود آمد.

به گزارش منابع فلسطینی، اردوگاه المغازی، که یکی از قرارگاه‌های شبه‌نظامیان حماس در آن قرار دارد، هدف گلوله‌باران ارتش اسرائیل بود.

از آسیب جانی یا خسارات وارده به جنوب غزه در پی آتش تانک‌های اسرائیلی گزارشی منتشر نشده است.

یک روز پیش از آن نیز آژیر خطر حمله احتمالی راکتی در بخش اشکول در جنوب اسرائیل شنیده شد اما در نهایت راکتی به خاک اسرائیل اصابت نکرد.

مقامات ارتش اسرائیل به روزنامه «اسرائیل هیوم» گفته‌اند، بعید می‌دانند که حمله راکتی یکشنبه شب کار حماس باشد.

اما بیانیه ارتش اسرائیل به حماس هشدار داده که اسرائیل این جنبش را مسئول همه رخدادهای غزه می‌داند.

این نخستین بار در دو ماه اخیر است که چنین رخدادی در جنوب اسرائیل و غزه تکرار می‌شود.

این تنش در حالی است که در روند آشتی میان جنبش‌های فتح و حماس، رامی حمدالله نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان هفته گذشته به غزه رفت و با اسماعیل هنیه رییس دفتر سیاسی حماس و دیگر مقامات ارشد حماس دیدار و گفت‌وگو کرد.

حضور نخست‌وزیر تشکیلات فلسطینی در غزه با هدف تحویل گرفتن اختیارات این باریکه بود تا پس از ده سال اداره غزه بدست حماس، حکومت خودگردان مسئولیت امور را عهده‌دار شود.

محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان هفته گذشته به شبکه تلویزیونی سی‌بی‌سی مصر گفت، حماس باید سلاح خود را بر زمین بگذارد و همه اختیارات امنیتی، اداری و سیاسی غزه را به حکومت خودگردان تحویل دهد.

در این میان به گزارش خبرگزاری‌ها، جنبش حماس بار دیگر تاکید کرد که حاضر به خلع سلاح نیست.

به گزارش خبرگزاری‌ها، اسماعیل رضوان از سران حماس روز یکشنبه گفت، حتی مصر درک می‌کند که سلاح حماس با وفاق ملی فلسطینی ارتباطی ندارد زیرا این سلاح برای مقاومت در برابر اسرائیل به عنوان یک قوای اشغالگر است.

عبدالفتاح السیسی رییس‌جمهوری مصر که کشورش موجب آشتی فتح و حماس شده است، یکشنبه در قاهره گفت، چشم‌انداز وفاق ملی فلسطینی باید روشن کننده مسیر برای پیشبرد مذاکرات صلح میان فلسطینیان و اسرائیل باشد.

هیات‌های حماس و فتح برای ادامه مذاکرات آشتی با میزبانی سازمان اطلاعات و امنیت مصر روز دوشنبه وارد قاهره شدند.

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل در مصاحبه با شبکه آمریکایی فاکس نیوز که یکشنبه پخش شد، گفت فلسطینی‌ها صلح و آشتی را نمی‌خواهند و آنها همان کسانی هستند که «کودکان اسرائیلی را می‌کشند و اتوبوس‌های ما را منفجر می‌کنند».

نتانیاهو هفته گذشته نیز گفت، «آشتی فلسطینی که به حساب موجودیت اسرائیل باشد، پذیرفتنی نیست».

از سوی دیگر، رسانه‌های اسرائیل خبر دادند که دولت نتانیاهو طرح ساخت بیش از سه هزار و ۸۰۰ خانه جدید در اراضی اشغالی را در روزهای آینده تصویب خواهد کرد.

نتانیاهو هفته گذشته در دیدار از شهرک «معله ادومیم» در کرانه باختری رود اردن گفت، «دیگر هرگز هیچ‌یک از یهودی نشین‌ها برچیده نخواهد شد»؛ «معله ادومیم همیشه زیر حاکمیت ما باقی می‌ماند» و «هزاران خانه دیگر می‌سازیم».

قصد دولت نتانیاهو برای ساخت حدود چهار هزار خانه دیگر در اراضی اشغالی در حالی است که قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت ده ماه پیش اسرائیل را به توقف فوری و کامل شهرک سازی‌ها فرا خواند.

دولت وقت آمریکا در آخرین هفته ریاست‌جمهوری باراک اوباما با خودداری از وتوی این قطعنامه که خشم اسرائیل را در پی آورد، تصویب آن در شورای امنیت را میسر کرد.

دونالد ترامپ در زمان تصویب قطعنامه ۲۳۳۴ در حالی که هنوز ریاست جمهوری‌اش را آغاز نکرده بود، آن را «شرم‌آور» نامید.

نتانیاهو هفته گذشته گفت، ترامپ «اسرائیل را نکوهش نمی‌کند زیرا قرارهای پیشین در مورد محدودیت ساخت‌وسازها را رعایت کرده‌ایم».

XS
SM
MD
LG