لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۵۶

نماینده ایران در سازمان ملل: انفجار اتوبوس حامل اسرائیلی ها کار خود اسرائیل بود


محمد خزاعی، نماینده ایران در سازمان ملل (نفر دوم از چپ)
محمد خزاعی، نماینده ایران در سازمان ملل (نفر دوم از چپ)
به دنبال ادعای بنیامین نتانیاهو مبنی بر اینکه ایران و گروه حزب الله لبنان در ترور شهروندان اسرائيلی در بلغارستان دست داشته اند، نماینده ایران در سازمان ملل نیز مدعی شد که اسرائيل خود شهروندانش را به قتل رسانده است تا ايران و همپيمانان آن را بدنام کند.

محمد خزاعی، نماينده دايم ايران در سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه در نشستی در شورای امنيت مدعی شد که اسرائيل خود طراح و مجری برنامه تروريستی هفته گذشته در بلغارستان بوده است تا به «زمينه چينی بيشتری در اتهام بستن به ايران» بپردازد.

روز بيست و هشتم تيرماه در انفجاری که در اتوبوس حامل گردشگران اسرائيلی در فرودگاه بورگاس بلغارستان رخ داد، پنج اسرائيلی و نيز راننده بلغاری اتوبوس به قتل رسيدند.

گردشگران اسرائيلی دقايقی قبل از آن از هواپيما پياده شده و با اتوبوس از فرودگاه در راه رفتن به هتل هايی بودند که برای آنها در نظر گرفته شده بود.

انفجار درست در هجدهمين سالروز انفجار در کانون همياری يهوديان آرژانتين رخ داد، حادثه ای که در آن بيش از يکصد نفر کشته و سيصد تن ديگر زخمی شده بودند. از آن زمان، اسرائيل همواره ايران را عامل اصلی طراحی انفجار در بوئنوس آيرس معرفی می کند.

پس از انفجار بلغارستان نيز بنيامين نتانياهو گفت که دست ايران در اين جنايت ديده می شود.

ساير مقامات امنيتی و نظامی اسرائيل نيز مدعی شدند که حکومت ايران در سالهای اخير و بويژه در ماههای گذشته، برای ترور شهروندان و ديپلمات های اسرائيلی در چند کشور، از جمله قبرس، تايلند، هند، گرجستان و آذربايجان تلاش کرده اما ناکام شده و ترور بلغارستان «نخستين موفقيت مشترک ايران و حزب الله» پس از يک دوره طولانی بوده است.

محمد خزاعی در سخنان خود در نشست چهارشنبه شورای امنيت سازمان ملل که به بحث در باره رويدادهای خاورميانه اختصاص يافته بود، گفت: «جای تعجب است که تنها دقايقی پس از انفجار، مقامات رژيم صهيونيستی ايران را به عنوان متهم معرفی کرده اند».

آقای خزاعی کشتار گردشگران اسرائيلی در بلغارستان را حادثه ای «تروريستی» ناميد و گفت: «موضع جمهوری اسلامی ايران، محکوميت هر گونه اقدام تروريستی در هر قالب و هر شکلی می باشد و اين گونه عمليات تروريستی تنها از سوی رژيمی قابل طراحی و اجراست که تاريخچه کوتاه آن پر از عمليات تروريستی و ترور افراد برای رسيدن به اهداف سياسی خويش می باشد».

محمد خزاعی اين را نيز گفت که «می تواند نمونه های بارزی از اقدام رژيم صهيونيستی (اسرائيل) را برای کشتن شهروندان خود و مردم يهودی» ذکر کند.

اما حييم واکسمن ديپلمات شماره دوم در هيات نمايندگی سياسی اسرائيل در سازمان ملل، در اين نشست انگشت اتهام کشورش در رخداد بلغارستان را دوباره به سوی ايران دراز کرد و گفت که «اتهام تمسخرانگيز نماينده ايران موجب شگفتی نيست زيرا او سخنگوی همان حکومتی است که هنوز مدعی است که انفجارهای يازدهم سپتامبر آمريکا يک توطئه آمريکايی بوده و نيز رژيم ايران همان حکومتی است که هنوز هولوکاست را انکار می کند».

آقای واکسمن گفت که «ترور ايرانی اکنون در پنج قاره دنيا گسترش يافته و زمان آن رسيده است که جهان يک بار و برای هميشه به اين روند ترور از سوی رژيم ايران و همدستانش پايان دهد».

رد و بدل شدن اتهامات لفظی ميان نمايندگان ايران و اسرائيل در نشست چهارشنبه شورای امنيت سازمان ملل در حالی بود که اهود باراک وزير دفاع اسرائيل ساعاتی پيش از آن، در سخنانی در ارتباط با برنامه هسته ای ايران گفت که «در سطح راهبردی، خطرِ ايرانِ مجهز به سلاح هسته ای، بسيار بيشتر و وخيم تر از خطرات عواقب حمله (به تاسيسات هسته ای ايران)- حتی با وجود پيچيدگی ها و مخاطرات زياد چنين حمله ای است».

اهود باراک در آيين فارغ التحصيلی دوره افسری در دانشکده امنيت ملی کشورش اين را نيز گفت که «من به خوبی به عمق دشواری ها و پيچيدگی های مقابله با ايرانِ هسته ای واقف هستم اما در همين حال برايم به خوبی و بی هيچ ترديدی روشن است که دست و پنجه نرم کردن با اين چالش فزاينده، در آينده کاملاً پيچيده تر خواهد بود و نيروی انسانی و منابع کاملاً بيشتری برای مقابله آتی را می طلبد».

وزير دفاع اسرائيل همچنين گفت: «آمريکا درک می کند که اسرائيل و تنها کشور اسرائيل مسئول سرنوشت خود است زيرا تحريم های وخيمی نيز که با هدف توقف برنامه هسته ای ايران برقرار می شود، کافی نبوده است».

آويگدور ليبرمن وزيرخارجه اسرائيل نيز روز سه شنبه در حالی که دور دوم مذاکرات کارشناسی هسته ای ميان ايران و کشورهای ۱+۵ در استانبول ترکيه در جريان بود، خواهان آن شد که جامعه جهانی دفتر مذاکرات با ايران را ببندد و گفت «زمانی هم می رسد که مذاکرات بايد پايان يابد و اقدام آغاز شود».

ايران ماهيت نظامی برنامه هسته ای خود را که اسرائيل از آن احساس «خطر حياتی» می کند، رد کرده و هشدار داده است که در صورت حمله به ايران، واکنشی غيرمنتظره و خردکننده به اسرائيل نشان خواهد داد.
XS
SM
MD
LG