لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۲۰

لاریجانی: برای اقدام بعدی شورای امنیت وقت زیاد داریم


آقای لاریجانی می گوید که ایران دست از تعلیق غنی سازی بر نمی دارد.
آقای لاریجانی می گوید که ایران دست از تعلیق غنی سازی بر نمی دارد.

علی لاريجانی، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران روز چهارشنبه درباره اقدام بعدی شورای امنيتعليه تهران گفت که «در اين زمينه برای بررسی و صحبت وقت زياد داريم.»


شورای امنیت سازمان ملل متحد تا دوم اسفندماه - بیست و یک روزدیگر- به ایران مهلت داده است تا برنامه غنی سازی اورانیوم را به حالت تعلیق درآورد.


آقای لاريجانی که همراه معاون رييس جمهوری عراق در يک کنفرانس خبری شرکت کرده بود درباره طرح رييس سازمان بين المللی انرژی اتمیگفت که تهران با اصل مذاکره برای حل مسئله هسته ای ايران موافق است .


محمد البرادعی روز ۲۶ ژانويه در اجلاس جهانی داووس در سوييس گفته بود: برای جلوگيری از رويارويی و درگيری ايران و کشورهای غربی بايد همزمان تحريم های وضع شده و فعاليت های مربوط به فعاليت های برنامه هسته ای غنی سازی اورانيوم «متوقف» شوند .



شورای امنیت سازمان ملل متحد تا دوم اسفندماه - بیست و یک روزدیگر- به ایران مهلت داده است تا برنامه غنی سازی اورانیوم را به حالت تعلیق درآورد.

رييس سازمان بين المللی انرژی اتمی، حمله نظامی به سايت های هسته ای ايران که از سوی برخی مقام های آمريکايی مطرح می شود را « جنون آميز» خوانده بود و افزود: ايران و آمريکا بهتر است به جای چنگ و دندان نشان دادن، با يکديگر وارد گفت وگوی مستقيم شوند.


به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران در واکنش به پيشنهاد البرادعی گفت: « بنده در گفت و گوی تلفنی که سه روز پيش (روز تاسوعا) با محمد البرادعی داشتم در اين باره و در خصوص آنچه به عنوان طرح منتسب به ايشان مطرح ميشود صحبت کردم.»


آقای لاريجانی افزود: « مديرکل آژانس اظهار داشتند که حقيقت طرح مذکور اين است که مذاکرات بين ايران و طرفين کشورهای ۱+۵ آغاز شود. ما به آنچه آقای البرادعی از ارايه ايده خود مطرح کردند اعتقاد داريم. ايران هم چنان معتقد است که مسير حل مساله هسته ای از طريق مسالمت آميز و گفت وگو حل می شود.»


از دبير شورای عالی امنيت ملی سوال شد که « آيا ايران حاضر است در قالب ايده البرادعی غنی سازی را برای مدت محدود تعليق کند و از سوی ديگر، قطعنامه ۱۷۳۷ متوقف شود؟»



آقای لاريجانی درباره محتوای پيام برخی از سياستمداران آمريکايی که خبر آن پيشتر از سوی سخنگوی وزارت خارجه ايران اعلام شده بود گفت که « اين پيام ها چيز جديدی نيست و برخلاف آنچه بيان شده است اين پيام ها کتبی نبوده است.»

وی در پاسخ گفت: « من نمي دانم چرا شما ايده آقای البرادعی را طرح مي دانيد چون ايشان طرحی را به ما ارايه نکردند؛ ايشان اصل اين طرح را مذاکراتی دانستند که به نحوی طرفين را به يکديگر نزديک سازد که ما در اين جهت همفکريم، اما اينکه چيزی به عنوان اجزای اين طرح به ما ارايه شود وجود ندارد.»


لاريجانی در خصوص راه اندازی ۳۰۰۰ سانتريفيوژ گفت: اين مساله جزو برنامه های تحقيق و توسعه ماست و در يک زمان بندی تحقق مي يابد .


اين مقام ايرانی تاکيد کرد که موضع ايران نسبت به عدم تعليق فعاليت های هسته ای اش تغيير نکرده است .


ايران بارها گفته است که برنامه هسته ای اين کشور صلح آميز بوده و از طرح غنی سازی اورانيوم دست برنخواهد داشت .


آقای لاريجانی با اشاره به اين موضع تهران گفت: « ما مسير اشتباهی نرفته بوديم که الان بخواهيم آن را اصلاح کنيم. در صحبت هايی که با شرکای خود در اين زمينه ها داشتيم که در موضوع هسته ای با ما رايزنی می کنند آنها هم تاکيد می کنند که ما قبول داريم رفتار اتمی ايران در حال حاضر هيچ مخاطره ای دربر ندارد.»


دبير شورای عالی امنيت ملی ايران به نام اين شرکاء اشاره ای نکرد .


وی در پاسخ به اين سوال که دبير شورای امنيت ملی روسيه اظهار داشته است در مذاکراتش با شما پيشنهادی شبيه پيشنهاد کشورهای ۱+۵ را ارايه کرده است گفت: « طرحی به اين معنا که بسته جديدی باشد مطرح نشده است، اما علاقه آقای ايوانف اين بود که از طريق يک نوع مذاکرات بتوانيم به نتيجه برسيم تا شرايط فعلی با آرامش توام شود


آقای لاريجانی درباره محتوای پيام برخی از سياستمداران آمريکايی که خبر آن پيشتر از سوی سخنگوی وزارت خارجه ايران اعلام شده بود گفت که « اين پيام ها چيز جديدی نيست و برخلاف آنچه بيان شده است اين پيام ها کتبی نبوده است.»


مخالفت آمریکا با طرح البرادعی


کفيل سفير آمريکا در سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۲۹ ژانويه طرح محمد البرادعی برای حل مناقشه بر سر برنامه هسته ای ايران را رد کرد.


آلياندرو ولف کفيل سفير آمريکا در سازمان ملل متحد، ضمن رد طرح محمد البرادعی مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی مبنی بر توقف همزمان تحريم ها عليه ايران و غنی سازی اورانيوم توسط ايران گفت: «قطعنامه کاملا روشن است و نيازی به تفسير ندارد.»


آقای ولف گفت: بر پايه قطعنامه ۲۳ دسامبر شورای امنيت سازمان ملل متحد عليه ايران، تحريم ها تنها در صورتی که ايران فعاليت های هسته ای مربوط به غنی سازی اورانيوم و آمايش پلوتونيوم را به کلی متوقف کند، لغو خواهد شد.


در همين حال ويتالی چورکين سفير روسيه در سازمان ملل متحد در باره پيشنهاد محمد البرادعی که در کنفرانس داوس ارايه شد، ابراز خوشبينی کرد.


آقای چورکين گفت که موافقت ايران با اين پيشنهاد، پيامدهای مثبتی «از جمله لغو تحريم ها» را به دنبال خواهد داشت.
او افزود که هر گونه توقف غنی سازی بايد آزمايش شود و به تاييد برسد.


XS
SM
MD
LG